Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΡΤ: Διψήφια αύξηση των EBITDA για τη χρήση 2023, στα 101,6 εκατ. ευρώ

ΕΡΤ: Διψήφια αύξηση των EBITDA για τη χρήση 2023, στα 101,6 εκατ. ευρώ
Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων διαμορφώθηκε σε 434,7 εκατ. ευρώ
Με αύξηση 10,8% στα κέρδη EBITDA ολοκλήρωσε τη χρήση 2023 η ΕΡΤ ΑΕ, με το ποσό να διαμορφώνεται σε 101,6 εκατ. ευρώ.
Για το ίδιο έτος, σημειώθηκε αύξηση 7,8% του Κύκλου Εργασιών, που ανήλθε στο ποσό των 218,3 εκατ. ευρώ.
Επίσης, η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση ανακοίνωσε αύξηση των συγκεντρωτικών συνολικών εσόδων χρήσης, που ανήλθε στο ποσό των € 32,4 εκατ. έναντι του ποσού των € 15 εκατ. της προηγούμενης χρήσης (01/01/2022 – 31/12/2022).
Το σύνολο των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας διαμορφώθηκε σε € 434,7 εκατ. έναντι του ποσού των € 406,6 εκατ., κατά το κλείσιμο της χρήσης 2022.
Το σύνολο των Ενεργητικού της Εταιρείας ανήλθε σε €490,4 εκατ. έναντι του ποσού € 453,5 εκατ., κατά το κλείσιμο της χρήσης 2022. Παράλληλα, οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις που ανέρχονται €9 εκατ. και οι βραχυπρόθεσμες σε €46 εκατ., κατά το κλείσιμο της χρήσης 2023.
Τα αποτελέσματα «επιβεβαιώνουν την επιτυχία των εταιρικών αποφάσεων καθώς και την άρτια διαχείριση των εταιρικών λειτουργιών, με απώτερο στόχο η ΕΡΤ να διατηρήσει τις υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες της προς τους πολίτες, εξασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική της σταθερότητα.
Κατά την εταιρική χρήση 2023, η ΕΡΤ αξιοποίησε την αυξητική τάση των εσόδων της, για την επίτευξη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων, στο πλαίσιο εφαρμογής μιας λεπτομερώς σχεδιασμένης οικονομικής πολιτικής. (...)
Σε συνέχεια των ιστορικά υψηλών επιδόσεων που κατεγράφησαν για τη χρήση 2023, η ΕΡΤ και το 2024, παραμένει σταθερά σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης, ανταποκρινόμενη με επιτυχία σε μια συγκυρία προκλήσεων που σχετίζονται με το εξωτερικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την αξιοποίηση ευκαιριών στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τοπίο των μέσων ενημέρωσης.
Βάση του μοχλού ανάπτυξης της ΕΡΤ, αποτελεί το στρατηγικό – επιχειρηματικό μοντέλο που σκοπεύει να εφαρμόσει τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια, το οποίο εστιάζει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες/στόχους:

Υπηρεσία προς όλους τους πολίτες

Ο πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή υψηλής ποιότητας περιεχομένου και υπηρεσιών, που θα διατίθεται στους πολίτες της Ελλάδας σε όλη την επικράτεια και στον απόδημο Ελληνισμό, με περιεχόμενο που καλύπτει όλες τις κοινωνικές ομάδες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία.

Διαφοροποίηση σε περιεχόμενο και διανομή

Στόχος είναι η ΕΡΤ να αναδείξει τον διακριτό της ρόλο, τη διαφορετικότητα της ταυτότητας έναντι των Ιδιωτικών ΜΜΕ, ως προς το ποιοτικό περιεχόμενο και τη διανομή. Σκοπός είναι να εξυπηρετήσει την ενημερωτική, επιμορφωτική, πολιτιστική και ψυχαγωγική ανάγκη του κοινού.

Επένδυση στην καινοτομία

Βασικός στόχος είναι η επένδυση στην τεχνολογική αναβάθμιση της ΕΡΤ και να είναι πρωτοπόρος στην υιοθέτηση καινοτόμων μέσων επικοινωνίας.

Συνεχής εσωτερική βελτίωση προς την υπηρεσία του κοινού

Σημαντικός στόχος είναι να δοθεί συνέχεια στην εσωτερική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ, την ψηφιοποίηση και την αναβάθμιση των λειτουργικών υποδομών.
Για την επόμενη τετραετία, δέσμευση της Διοίκησης της ΕΡΤ είναι να συνεχίζει να εστιάζει στη δημιουργία ενός βιώσιμου και καινοτόμου μέλλοντος, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας περιεχομένου, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών», σχολιάζει η ΕΡΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης