Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Deal από ΑΒ Βασιλόπουλο: Εξαγοράζει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αγορά ΝΑΤΑΛΙ»

Deal από ΑΒ Βασιλόπουλο: Εξαγοράζει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αγορά ΝΑΤΑΛΙ»
Η στρατηγική κίνηση ενισχύει το δίκτυο franchise της εταιρείας, με στόχο την επέκταση σε επαρχιακές πόλεις και την αύξηση των καταστημάτων στα 700 έως το 2028
H ΑΒ Βασιλόπουλος προχωρά σε νέο επενδυτικό βήμα, αποκτώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αγορά ΝΑΤΑΛΙ», που διαθέτει δίκτυο 12 καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη.
Η συγκεκριμένη αγορά θεωρείται δυναμική και προσφέρει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τους μεγάλους παίκτες του λιανεμπορίου.
Η «Αγορά ΝΑΤΑΛΙ» διαθέτει γκάμα 11.000 προϊόντων και βασίζεται στον φιλικό, οικογενειακό χαρακτήρα των καταστημάτων, στις προσιτές τιμές και στην προσεκτική επιλογή των προϊόντων της.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναμένεται να προχωρήσει σύντομα σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξαγορά.
Η στρατηγική της διοίκησης επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μικρών καταστημάτων σε επαρχιακές πόλεις, με στόχο την ενίσχυση του δικτύου franchise.
Παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη εξαγορά πέντε καταστημάτων της τοπικής αλυσίδας «Πτολεμαίς».
Οι στόχοι της ΑΒ Βασιλόπουλος για την επόμενη διετία περιλαμβάνουν την αύξηση του δικτύου σε 700 καταστήματα franchise έως το 2028, από περίπου 400 σημεία που λειτουργούν σήμερα με 213 συνεργάτες franchise. Μόνο μέσα στο 2025 προστέθηκαν 81 νέα καταστήματα.
Παρά τις ζημιές ύψους 15,8 εκατ. ευρώ το 2024, η διοίκηση υπό τον Νίκο Λαβίδα εκτιμά ότι η εταιρεία θα επανέλθει σε κερδοφορία το 2027, εφόσον ολοκληρωθεί ο στρατηγικός της αναπροσανατολισμός. Παράλληλα, η διοίκηση συνεχίζει να «σκανάρει» την ελληνική αγορά, κυρίως εκτός Αττικής, αναζητώντας καταστήματα και τοπικούς επιχειρηματίες για το δίκτυο franchise.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης