πάμε euro

Ισπανία: Η δύσκολη πρεμιέρα της «πληγωμένης» πρωταθλήτριας...

Ισπανία: Η δύσκολη πρεμιέρα της «πληγωμένης» πρωταθλήτριας...

Δύσκολη αναμένεται η αποψινή πρεμιέρα της Ισπανίας απέναντι στη Σουηδία στο EURO 2020, όπως δείχνει η ιστορία, με την Εθνική μας ομάδα να παρακολουθεί την αναμέτρηση με ενδιαφέρον.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αναμένεται να παρακολουθήσουν οι φίλοι του ποδοσφαίρου απόψε, ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σουηδία, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για 15η φορά συνολικά στην ιστορία τους και για 4η στο EURO.

Πρόκειται βεβαίως για ένα ματς, το οποίο επρόκειτο να καθηλώσει τον Φαν’τ Σχιπ και τους συνεργάτες του, καθώς η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τόσο την Ισπανία, όσο και τη Σουηδία, στην προσπάθειά της να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022!
1309140289.0_1.jpg

Οι δύο αυτές ομάδες, η χώρα μας, η Γεωργία και το Κόσοβο αποτελούν μέρος του δεύτερου γκρουπ των προκριματικών του Μουντιάλ και άμεση συνέπεια αποτελεί το ενδιαφέρον της Εθνικής Ελλάδος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η «λαβωμένη», μετά το 2012, Ισπανία!

Η παράδοση που «γέρνει» υπέρ των Ισπανών και τα γκολ στις καθυστερήσεις

Η παράδοση, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται είναι μοιρασμένη, με τους Ισπανούς να μετρούν 6 νίκες συνολικά, και την πρώτη να επιτυγχάνεται 38 χρόνια μετά την αρχική συνάντησή τους.

Παράλληλα, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν έχει σκοράρει μόλις μία φορά σε όλες τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 1950 και έπειτα, πράγμα που καλείται να πραγματοποιήσει και σήμερα, ώστε να ξεπεράσει την «παγίδα» της πρεμιέρας, καθώς μετρά μόλις μία νίκη στις τελευταίες 6 πρώτες αγωνιστικές που έχει δώσει σε μεγάλη διοργάνωση.
E3yHLRoVEAIyuZ9_1.jpg

Πρόκειται βεβαίως για την κορυφαία ομάδα του συγκεκριμένου θεσμού, μαζί με τη Γερμανία, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο τρεις φορές, με τη Σουηδία να στέκεται απέναντί της και το 2008, όπου οι Ισπανοί επέστρεψαν στους Ευρωπαϊκούς τίτλους, για πρώτη φορά έπειτα από το 1964!

Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα, πως και πριν από 13 χρόνια, και πριν από μία διετία, η Ισπανία κατόρθωσε να μην ηττηθεί στη μία περίπτωση, και να επικρατήσει στην άλλη, στις καθυστερήσεις, πράγμα που αναδεικνύει βεβαίως και τη σκληροτράχηλη ομάδα που έχει την δυνατότητα να παρουσιάσει η Σουηδία!
E3cXwmUXMAQv_e4_1_1.jpg

Η απουσία ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης και ο επιθετικός πλουραλισμός

Στη φετινή προσπάθειά της να επιστρέψει στην κορυφή, η Ισπανία θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει τον στόχο της, δίχως την συμβολή κάποιου ποδοσφαιριστή που ανήκει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Σέρχιο Ράμος δεν κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Λουίς Ενρίκε, εξαιτίας του τραυματισμού που αντιμετώπισε τον τελευταίο ένα μήνα, ο Καρβαχάλ έχει τεθεί επίσης εκτός πλάνων, επίσης λόγω τραυματισμού, και οι υπόλοιποι συνειδητά δεν κλήθηκαν.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν έχει λάβει χώρα ποτέ, με την Ισπανία, πάντα να διαθέτει στην σύνθεσή της, ή καλύτερα στην αποστολή των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το ρόστερ της, τουλάχιστον δύο παίκτες της Ρεάλ. Η τελευταία φορά μάλιστα που υπήρχε μόλις ένας χρονολογείται το 1950 και ήταν ο Λουίς Μολόνιε, ο οποίος σκόραρε δις στο ντεμπούτο του απέναντι στην Πορτογαλία στο 5-1 υπέρ της χώρας του!
E3sPuyxXEAInQN-_1.jpg

Πρωτόγνωρο είναι λοιπόν το συγκεκριμένο φετινό εγχείρημα της Ισπανίας, η οποία καλείται να διατηρήσει και να επιδείξει τον επιθετικό πλουραλισμό που διαθέτει. Ο Φεράν Τόρες βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας σκοράρει 6 γκολ σε 11 παιχνίδια, ενώ οι Ισπανοί έχουν σκοράρει σε όλες τις πρόσφατες αναμετρήσεις τους, εντός του 2021, τουλάχιστον δύο τέρματα, πλην από αυτήν με αντίπαλο την Ελλάδα!

Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι πως τα 37 τελευταία γκολ τους σε EURO είναι εντός περιοχής!

Η επικίνδυνη Σουηδία και η ανάγκη της Ισπανίας να ξεκινήσει με νίκη

Όπως και να έχει όμως η Σουηδία δεν αποτελεί μία εύκολη υπόθεση. Οι τρεις νίκες που έχει πετύχει απέναντι στους Ισπανούς έχουν συμπτωματικά κοινό χαρακτηριστικό τους τη διαφορά δύο τερμάτων, ενώ οι πρόσφατες επιδόσεις της αναδεικνύουν την εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία που διαθέτει.

Δεν έχει άλλωστε δεχθεί κανένα γκολ στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της, ενώ στο πιο πρόσφατο, πριν από λίγες ημέρες κόντρα στην Αρμενία (1-3), αυτό προήλθε από κόρνερ και δεν επετεύχθη σε κανονική ροή αγώνα!
E30_Fb0WYAA2ZBX_1.jpg

Παρά ταύτα, οι επιθετικές της επιδόσεις δεν είναι ανάλογες καθώς το τελευταίο της γκολ στο EURO, δεν το σκόραρε καν η ίδια. Πρόκειται για την αναμέτρηση απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία το 2016, όπου ο Κίραν Κλαρκ βρήκε δίχτυα σε… λάθος εστία και έδωσε το προβάδισμα στη Σουηδία!

Οι πορείες της, πάντως, στο EURO είναι «φτωχές», με τις τρεις τελευταίες φορές να έχουν συνοδευτεί από αποκλεισμούς από τη φάση των ομίλων και η καλύτερη να χρονολογείται στη δεκαετία του ‘90 (στο δικό της EURO, το 1992)!

Επιτακτική λοιπόν κρίνεται η ανάγκη για την Ισπανία, να ξεκινήσει με νίκη την πορεία της στη φετινή διοργάνωση, προκειμένου να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία εν’ όψει της συνέχειας! Θα τα καταφέρει απέναντι σε μία «απρόβλεπτη» αντίπαλο όπως είναι η Σουηδία; Η απάντηση σε μερικές ώρες από τώρα, με τους Έλληνες να παρακολουθούν το ματς, σκεπτόμενοι το… άμεσο μέλλον!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης