πάμε euro

EURO 2020, Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: Αγχώθηκε αλλά «λυτρώθηκε» στο τέλος, με τον Ρονάλντο να «γράφει ιστορία»!

EURO 2020, Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: Αγχώθηκε αλλά «λυτρώθηκε» στο τέλος, με τον Ρονάλντο να «γράφει ιστορία»!

6ος όμιλος: Με το «δεξί» ξεκίνησε τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στον 6ο όμιλο του EURO η Πορτογαλία απέναντι στην Ουγγαρία, με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να επικρατεί με 3-0 στο Πούσκας Αρένα και να αναμένει… «ήσυχη» την κατάληξη του ντέρμπι ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία.

Σχετικά Άρθρα

Την εξαιρετική παράδοση που την διέπει απέναντι στην Ουγγαρία, συνέχισε στο κατάμεστο (σχεδόν 64.000 θεατές) Πούσκας Αρένα η Πορτογαλία, ούσα πλέον αήττητη σε 14 αναμετρήσεις (10 νίκες), με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να επικρατεί με 3-0 χάρη στα τέρματα των Γκερέϊρο και Κριστιάνο Ρονάλντο στο τέλος της αναμέτρησης.

Ιστορία «έγραψε» ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πραγματοποίησε την 39η εμφάνισή του σε κορυφαία διεθνή διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Μπάστιαν Σβάϊνστάϊγκερ, και συνδύασε την κορυφή που «έπιασε» στην σχετική κατηγορία, με τα τέρματα που πέτυχε στο 87'  και το 90', έχοντας πλέον βρει γκολ σε 5 διαφορετικά EURO και ένα γκολ... με το αριστερό του πόδι!


Το εξαιρετικό ξεκίνημα της Πορτογαλίας και η «στιγμή» του Ντιόγκο Ζότα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς η Πορτογαλία, με τον Ντιόγκο Ζότα να «χάνει» μία σπουδαία στιγμή, τέσσερα λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης, εκνευρίζοντας ιδιαίτερα τον Κριστιάνο Ρονάλντο που ζητούσε επίμονα την μπάλα, όντας αμαρκάριστος.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Πορτογάλος επιθετικός της Λίβερπουλ πραγματοποίησε την δεύτερη τελική του στο ματς, ενώ βρισκόταν σε εξαιρετική θέση, με το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης να χαρακτηρίζεται από μία «πορτογαλική καταιγίδα».


«Πορτογαλικός μονόλογος» και ανεπανάληπτες φάσεις από Ζότα και Ρονάλντο

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε η Πορτογαλία καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, με το σύνολο του Φερνάντο Σάντος να πιέζει ψηλά, να κινείται διαρκώς στο γήπεδο, και να μην επιτρέπει σε καμία περίπτωση στους Ούγγρους να βρουν την δυνατότητα να διατηρήσουν την κατοχή της μπάλας (35%-65%).


Τα δύο διαδοχικά κόρνερ δεν απέφεραν κάποιο αποτέλεσμα και η συμπλήρωση του ημιώρου βρήκε τους Πορτογάλους να αναζητούν το πολυπόθητο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα.

Παρόλα αυτά ο στόχος τους δεν στέφθηκε από επιτυχία, καθώς αρχικά ο Ντιόγκο Ζότα δεν άφησε και πάλι την μπάλα στον επερχόμενο συμπαίκτη του, ενώ δύο λεπτά αργότερα (42’) ο Κριστιάνο Ρονάλντο αστόχησε εξ’ επαφής από την μικρή περιοχή, σε μία σπάνια στιγμή για την κλάση του…


Με το «πόδι στο γκάζι» και στο δεύτερο ημίχρονο οι Πορτογάλοι, «όαση» ο Σάλαϊ για τους Ούγγρους

Με το πόδι «κολλημένο στο γκάζι» ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και πάλι η Πορτογαλία, με το σύνολο του Σάντος να δείχνει αποφασισμένο να αποφύγει το «κάζο» της πρώτης αγωνιστικής.

Η πρώτη στιγμή του δευτέρου μέρους κατεγράφη από τον Πέπε, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Μπρούνο Φερνάντες, ενώ η δεύτερη τελική προσπάθεια της Ουγγαρίας στο ματς προήλθε και πάλι από τον αρχηγό της ομάδας, Σάλαϊ, ο οποίος είχε βρει δίχτυα τελευταία φορά, σε μεγάλη διοργάνωση, απέναντι στην Αυστρία πριν από μία πενταετία.


Ο εκνευρισμός των Πορτογάλων και ο… μοναδικός ψύχραιμος, Μπρούνο Φερνάντες

Ο χρόνος κυλούσε, η κλεψύδρα έδειχνε να αδειάζει και οι Πορτογάλοι δεν πραγματοποίησαν ουδεμία αξιόλογη τελική προσπάθεια για ένα εικοσάλεπτο.

Το έναυσμα της αντεπίθεσης έδωσε ο Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος με μακρινό σουτ εκτός περιοχής, ώθησε τον Γκουλάτσι στην 4η του απόκρουση στο ματς, ενώ δύο λεπτά αργότερα (70’) φρόντισε να ανησυχήσει και πάλι την άμυνα της Ουγγαρίας, με αριστερό σουτ εντός περιοχής που δεν βρήκε στόχο.


Το «δραματικό» τέλος με το γκολ-οφσάιντ της Ουγγαρίας, την «λύτρωση» της Πορτογαλίας και την «ιστορία» του Ρονάλντο

Οδεύοντας προς το τέλος της αναμέτρησης, οι Ούγγροι ξεκίνησαν διαρκώς να αγχώνονται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να επιτίθενται μαζικά, παραλείποντας τα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Τον «αγχωμένο» τρόπο παιχνιδιού τους φρόντισε να αντιληφθεί άμεσα ο Μάρκο Ρόσι, ο οποίος είδε την ομάδα του να σκοράρει με την συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα με τον Σον, αλλά το γκολ της να ακυρώνεται.


Και στην συνέχεια επήλθε η κατάρρευση. Ο Γκερέϊρο ευνοήθηκε από την κόντρα και σκόραρε στο 85ο λεπτό και ένα λεπτό μετά ο Κριστιάνο Ρονάλντο αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Σίλβα και «έγραψε ιστορία» σκοράροντας σε 5 διαφορετικά EURO.


Στις καθυστερήσεις μάλιστα «διπλασίασε» τα τέρματά του και οι Πορτογάλοι ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (3-0), μία αγχωτική πρεμιέρα.


Ουγγαρία
(Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Σάλαϊ, Νάγκ (95' Ρ. Βάργκα), Κλάινχαϊσλερ (78’ Σίγκερ), Σέφερ (65’ Νέγκο), Φιόρα (88' Κ. Βάργκα), Λόβρεντσιτς, Αντάμ Σάλαϊ, Ρόλαντ Σάλαϊ (77’ Σον)

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίτσιο, Σεμέδο, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες (89' Μουτίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα (71’ Ρ. Σίλβα), Ζότα (81' Αντρέ Σίλβα), Κριστιάνο Ρονάλντο

Βαθμολογία (6ος όμιλος):

Πορτογαλία 3

Γαλλία 0

Γερμανία 0

Ουγγαρία 0

Επόμενοι αγώνες (2η αγωνιστική):

Πορτογαλία – Γερμανία (19/06)

Ουγγαρία – Γαλλία (19/06)

Δημήτρης Μανάκος

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης