πάμε euro

Σλοβακία: Παρελθόν η παράδοση του πρώτου ημιχρόνου, μετά την ήττα από την Σουηδία!

Σλοβακία: Παρελθόν η παράδοση του πρώτου ημιχρόνου, μετά την ήττα από την Σουηδία!

Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκει να παίρνει αποτελέσματα η Σλοβακία, η οποία αν και συνηθίζει να μην πραγματοποιεί περισσότερες από μία τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, δεν έχανε εντός του 2021, με την Σουηδία να «σπάει την παράδοση».

Ομάδα που κερδίζει, δεν υπάρχει λόγος να διαφοροποιηθεί, υποστηρίζουν αρκετοί, αναφορικά με την τακτική προσέγγιση κάθε αναμέτρησης, με τον προπονητή της Σλοβακίας, Τάρκοβιτς, να φαίνεται πως υιοθετούσε την συγκεκριμένη λογική, πριν… συναντήσει την Σουηδία.

Η ομάδα του άλλωστε μετρούσε 5 ματς δίχως ήττα, όταν δεν πραγματοποιούσε περισσότερες από μία τελικές προσπάθειες εντός εστίας κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με την Σουηδία να την οδηγεί σε ήττα, σκοράροντας ένα τέταρτο πριν από το τέλος, από το σημείο του πέναλτι!

Αναλυτικότερα, η Σλοβακία εντός του 2021 έχει δώσει 6 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής αναμέτρησης απέναντι στην Σουηδία, στα οποία δεν έχει προβεί ούτε μία φορά, σε περισσότερες από μία τελικές εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο!
slovakia-polonia-euro-2021-panigirismoi_1.jpg

Παρόλα αυτά, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, δεν είχε ηττηθεί ούτε σε μία αναμέτρηση, πριν βρει στον δρόμο της την Σουηδία! Στα πρώτα 45 λεπτά «ζυγίζει» τον αντίπαλο, παρατηρεί τις αδυναμίες του και αμύνεται προσεκτικά, με την τακτική του δευτέρου ημιχρόνου να διαφοροποιείται εντελώς!

Με αυτόν τον τρόπο, και έχοντας πραγματοποιήσει μόλις μία εντός εστίας τελική στο πρώτο ημίχρονο της «πρεμιέρας» της στην διοργάνωση απέναντι στην Πολωνία, κατάφερε να επικρατήσει με 2-1, ενώ και απέναντι στην Σουηδία, επιχείρησε το ίδιο, αλλά προδόθηκε από το λάθος του καλύτερού της ποδοσφαιριστή, Ντρουμπάβκα, ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι.

Συγκεκριμένα οι αναμετρήσεις της Σλοβακίας με μία ή καμία τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο:

Αναμέτρηση

Τελικές Σλοβακίας εντός εστίας στο πρώτο ημίχρονο

Κύπρος – Σλοβακία 0-0

 Μία

Σλοβακία – Μάλτα 2-2

 Καμία

Σλοβακία – Ρωσία 2-1

 Μία

Πολωνία – Σλοβακία 1-2

 Μία

Σουηδία – Σλοβακία 1-0

 Καμία

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως η πιο πρόσφατη, «βαριά» ήττα που είχε υποστεί η Σλοβακία είναι η εντός έδρας ανατροπή (2-3) που υπέστη από το Ισραήλ τον Οκτώβρη του 2020, και ενώ προηγούνταν με 2-0 στην ανάπαυλα, αντιλαμβάνεται πως ο τρόπος παιχνιδιού της αποδίδει στον απόλυτο βαθμό και θα υλοποιούνταν για ακόμη μία φορά, αν δεν λάμβανε χώρα το πέναλτι από τον τερματοφύλακά της!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης