πάμε euro

EURO 2020: Τα μεγάλα αστέρια που οφείλουν να «πετάξουν από πάνω τους» ένα μηδενικό…

EURO 2020: Τα μεγάλα αστέρια που οφείλουν να «πετάξουν από πάνω τους» ένα μηδενικό…

Ιδιαίτερα κακές χαρακτηρίζονται μέχρι τώρα οι εμφανίσεις των μεγάλων «αστεριών» του EURO, με τους βασικούς επιθετικούς των ομάδων που βρέθηκαν στην εκκίνηση ως φαβορί, να μην έχουν κατορθώσει να βάλουν μέχρι τώρα τα ονόματά τους, στον πίνακα των σκόρερ

Ένας αριθμός που αν μη τι άλλο, έχει γίνει άμεσα αντιληπτός, ταυτίζεται με τις επιδόσεις των μεγάλων ονομάτων του EURO, με τους ποδοσφαιριστές να έχουν βιώσει μία εξαντλητική σεζόν, και να αδυνατούν  να πραγματοποιήσουν την διαφορά στις ομάδες τους, στο ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Ο λόγος για τους Χάρι Κέιν, Κίλιαν Εμπαπέ, Καρίμ Μπενζεμά, Ολιβιέ Ζιρού και Τόμας Μίλερ, οι οποίοι αν και έχουν παραβρεθεί και στα δύο ενενηντάλεπτα των χωρών τους, με εξαίρεση τον Ζιρού, δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο προς τα δίχτυα!

Το ρεκόρ στην Premier League και το… αρνητικό ρεκόρ με τα «Τρία Λιοντάρια»

Παίρνοντας όμως τα πράγματα από την αρχή, αδύνατο μοιάζει να μην γίνει ειδική μνεία στον Χάρι Κέιν. Τον Άγγλο, νυν επιθετικό της Τότεναμ, ο οποίος πραγματοποίησε με διαφορά την καλύτερη σεζόν του στην Premier League, παρά την μέτρια εικόνα της ομάδας του, και αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ και πρώτος σε ασίστ, όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής που το πετυχαίνει στην Αγγλία κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα, με τον Άντι Κόουλ να είναι ο τελευταίος, το 1996!
E4MK2vTXoAMkQg5_2.jpg

Άμεση συνέπεια της εξαιρετικής σεζόν που πραγματοποίησε, αποτέλεσαν οι σπουδαίες απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν, εν’ όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Αγγλίας στο EURO, με τον Κέιν όμως, ως στιγμής, να μην έχει φανεί αντάξιος των προσδοκιών!

Οι εμφανίσεις του σε κανένα από τα δύο ματς της χώρας του, τόσο με την Κροατία, όσο και με την Σκωτία, δεν ήταν καθόλου καλές, με το δεύτερο ματς να ολοκληρώνεται με τον ίδιο έχει, λιγότερες επαφές με την μπάλα από όσες ο τερματοφύλακας της ομάδας του!

Αρκετοί κάνουν λόγο για αποσυγκέντρωση του ποδοσφαιριστή εξαιτίας των διαρκών δημοσιευμάτων που αφορούν την μεταγραφή του. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο Κέιν δεν είναι… ο ίδιος! Το απόλυτο μηδενικό στα στατιστικά του, και οι μόλις τρεις τελικές προσπάθειες της Αγγλίας στον στόχο, αναδεικνύουν το πρόβλημα!
E4P_jyZXEAM9kor.jpg

Το σοβαρό πρόβλημα της Γαλλίας, που δεν έχει πάρει γκολ από κανέναν επιθετικό της!

Πρόκειται για μία από τις πληρέστερες ομάδες ολόκληρου του τουρνουά. Μία ομάδα που διαθέτει εξαιρετικό σύνολο, και τρεις εκ των κορυφαίων επιθετικών στην Ευρώπη, για διαφορετικό λόγο βεβαίως ο κάθε ένας.

Παρά ταύτα, κανένας μέχρι τώρα δεν έχει δικαιολογήσει το «όνομά» του.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα γκολ από τα δύο που έχει πετύχει η Γαλλία, στα 180 αγωνιστικά λεπτά που έχει λάβει χώρα, ο Καρίμ Μπενζεμά επέστρεψε, αλλά είδε γρηγορότερα την ομάδα του να δέχεται γκολ με τον ίδιο στην βασική εντεκάδα, από το να βρει ο ίδιος δίχτυα μετά από έξι χρόνια,  ενώ ο Ολιβιέ Ζιρού έχει αγωνιστεί μόλις για 20 λεπτά, παρά το γεγονός πως βρίσκεται στο «κυνήγι» του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών για την χώρα του, Τιερί Ανρί.
E4PQSXBWEAQAtk4.jpg

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από την έναρξη του τουρνουά, ανάμεσα στους Ολιβιέ Ζιρού και Κίλιαν Εμπαπέ  έχει διαταράξει τα «γαλήνια νερά» της Εθνικής Γαλλίας.

Παρά ταύτα, ο Ούγκο Γιορίς το διέψευσε, και δήλωσε πως το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, με τα γκολ των επιθετικών της ομάδας να αποτελούν θέμα χρόνου. Οψόμεθα…

Η κακή παράδοση του Μίλερ στο EURO που συνεχίζεται

Και φτάνουμε στην Εθνική Γερμανίας, στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά του Γιοαχίμ Λεβ, μετά από 15 χρόνια! Οι Γερμανοί, οι οποίοι αποτελούν μέλος του δυσκολότερου ομίλου της διοργάνωσης (6ου), και έχουν ξεκινήσει με μία ήττα απέναντι στην Γαλλία (7η διαδοχική φορά που δεν την κερδίζουν) και μία νίκη με αντίπαλο την Πορτογαλία (5/5 στις τελευταίες 5 συναντήσεις τους)!

Παρά ταύτα, αν και έχει σκοράρει συνολικά τέσσερις φορές, καμία εξ’ αυτών δεν είχε τελικό αποδέκτη τον Τόμας Μίλερ. Τον Γερμανό επιθετικό της Μπάγερν, ο οποίος απέναντι στους Πορτογάλους, πραγματοποίησε την 104η συμμετοχή με το εθνόσημο, φιλοδοξώντας φέτος να «σπάσει» την αρνητική παράδοση του στο EURO, όπου δεν έχει σκοράρει ποτέ, σε 13 εμφανίσεις!
E4Qt-UXXEAAHhet.jpg

Μετρά μάλιστα μόλις μία ασίστ, στα 9 τελευταία χρόνια που έχει συμμετάσχει στην τελική φάση τη διοργάνωσης, αλλά το EURO εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική διεθνής διοργάνωση, στην οποία δεν έχει βρει δίχτυα, μαζί με τα 4 ματς του Nations League!

Συνοψίζοντας…

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό, πως οι ασταθείς μέχρι τώρα πορείες της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν αιτία. Οι επιθετικοί τους δεν έχουν βρει δίχτυα σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις και το πρόβλημα τους στην ολοκλήρωση των φάσεων μεγιστοποιείται.

Ανάλογο ζήτημα αντιμετωπίζει και η Ισπανία, με τον Αλβάρο Μοράτα να «ανοίγει λογαριασμό» πάντως απέναντι στην Πολωνία, ξεκολλώντας την ομάδα του από το μηδέν, ενώ οι Ιταλοί, βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, έχοντας πραγματοποιήσει το απόλυτο (7-0 γκολ), για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης