Football Talk

«Μπελάδες» για Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, με την UEFA να τις παραπέμπει στην πειθαρχική επιτροπή!

«Μπελάδες» για Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, με την UEFA να τις παραπέμπει στην πειθαρχική επιτροπή!

Στην «αντεπίθεση» περνά η UEFA, στον απόηχο της διάλυσης της European Super League, βάζοντας μπροστά τις νομικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα η διοργανώτρια αρχή διόρισε μία επιτροπή η οποία θα ερευνήσει τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα κα Γιουβέντους, έπειτα από την προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μία νέα λίγκα. Οι 3 σύλλογοι είναι οι μοναδικοί μέχρι στιγμής από τους αρχικούς 12 που δεν έχουν αποστασιοποιηθεί ακόμα από το πρότζεκτ, παρά την έντονη κριτική από τόσο τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, όσο και από τους οπαδούς των ομάδων.

Αντιθέτως, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο καιρό, φάνηκε να τονίζουν πως είναι το «θύμα» στην όλη υπόθεση, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στις UEFA και FIFA. «Επιθεωρητές της UEFA σήμερα διορίστηκαν για να διεξάγουν έρευνα, σχετικά με την παραβίαση των νόμων της UEFA από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, σε σχέση με το γνωστό “Super League” πρότζεκτ», ήταν το περιεχόμενο της επίσημης ανακοίνωσης.

Οι υπόλοιπο 9 σύλλογοι υπέγραψαν με την UEFA, τονίζοντας πως έτσι σκοπεύουν να επιστρέψουν στις διοργανώσεις της, χωρίς ωστόσο να αποφύγουν τις κυρώσεις. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης να πληρώσουν ένα συνολικό ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

ESL.jpg

Παράλληλα, θα κρατηθεί ένα 5% από τα έσοδα που θα έχουν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου, ποσό το οποίο θα ανακατανεμηθεί. Τέλος, θέλοντας να ασκήσει «βέτο» σε παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, UEFA και σύλλογοι αποφάσισαν να μπει «πέναλτι» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει ξανά να αποχωρήσει στο μέλλον.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τους τρεις συλλόγους, την ώρα που η Ρεάλ είναι «ζωντανή» στο κυνήγι του πρωταθλήματος με την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ η Γιουβέντους «παλεύει» για να επιστρέψει στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της νέας σεζόν.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης