Football Talk

Οριστικά στο Ντραγκάο του Πόρτο ο τελικός του Champions League, σφυρίζει ο Ισπανός Λαόθ…

Οριστικά στο Ντραγκάο του Πόρτο ο τελικός του Champions League, σφυρίζει ο Ισπανός Λαόθ…

Στην πορτογαλική πόλη θα λάβει χώρα ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε Τσέλσι και Μάντσστερ Σίτι.

Σχετικά Άρθρα

Στον «αέρα» βρισκόταν τις τελευταίες μέρες η τοποθεσία που θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Champions League. Μετά από την επιλογή της βρετανικής κυβέρνησης να εντάξει την Τουρκία στην «κόκκινη λίστα» των ταξιδιωτικών προορισμών, ο τελικός ήταν δύσκολο να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συζητήσεις μεταξύ UEFA και βρετανικής κυβέρνησης για την διεξαγωγή του αγώνα στο «Wembley» έπεσαν στο κενό, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο άρσης της καραντίνας.

IMG_21251.jpg

Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εγγυηθεί για την μεταφορά του προσωπικού το οποίο θα κάλυπτε τον τελικό, από ανθρώπους της UEFA, VIP και προέδρους ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Ευρώπης, το οποίο φτάνει περίπου τα 1.500 άτομα. Από την άλλη, η πορτογαλική κυβέρνηση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα της διοργανώτριας αρχής, εγγυώμενη πως δεν πρόκειται να προκύψει κανένα πρόβλημα στην διεξαγωγή του τελικού. 

Υπάρχει άλλωστε και η θετική εμπειρία που άφησε η Πορτογαλία, μετά την διοργάνωση του Final 8 πέρσι στη Λισσαβόνα. Η διαφορά βέβαια τώρα είναι πως η πόλη αλλάζει και το Πόρτο γίνεται η έδρα του τελικού, με το Ντραγκάο να φιλοξενεί τον αγγλικό εμφύλιοΤσέλσι και Σίτι αναμένεται να λάβουν έκαστη περίπου 4.500 με 6.000 εισιτήρια για τους οπαδούς τους, ενώ δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για όσους κάνουν το ταξίδι στην Ιβηρική χώρα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός, Ματέου Λαόθ, ενώ τον τελικό του Europa League μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ, θα διαιτητεύσει ο Γάλλος, Κλεμέν Τουρπέν.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης