Football Talk

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 1-2: Φιλί της ζωής από τον Άλισον στο 90+5 για την Λίβερπουλ (video)

Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 1-2: Φιλί της ζωής από τον Άλισον στο 90+5 για την Λίβερπουλ (video)

Μία απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στο Χόθορνς, με τον Άλισον να σκοράρει στην τελευταία φάση του ματς και να κρατάει την Λίβερπουλ «ζωντανή» στην μάχη της τετράδας.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο «δυνατές» στιγμές ολόκληρης της σεζόν στην Premier League, σε ένα ματς που ήταν κομβικό για την Λίβερπουλ, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας, θα έχανε το πλεονέκτημα που απέκτησε μετά τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να ορίζει μόνη της την τύχη της, στη μάχη της τετράδας.

Αναλυτικότερα, η Λίβερπουλ, δύο παιχνίδια πριν από το τέλος της σεζόν στην Premier League πήγε στο Χόθορνς για να αντιμετωπίσει την «πεσμένη» Γουέστ Μπρομ αλλά τα βρήκε σκούρα, μπροστά στην ομάδα του Σαμ Αλαρντάις.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το πρώτο τέρμα του Ρόμπσον Κανού στην Premier League έπειτα από 36 παιχνίδια, ο Σαλάχ απάντησε άμεσα μετά την ασίστ του Μανέ (22η φορά που συνεργάζονται σε γκολ), πετυχαίνοντας το 22ο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα αλλά στην συνέχεια η βροχή «βραχυκύκλωσε» την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

E1htTzXXEAELiOQ.jpg

Η ιστορική στιγμή του Άλισον

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Άλισον... Είναι γνωστό πως ο Βραζιλιάνος πραγματοποιεί μία πολύ μέτρια χρονιά με την Λίβερπουλ, αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες του, έχοντας και αρκετά λάθη στο ενεργητικό του, όπως στο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τον τραγικό θάνατο του πατέρα του, ο οποίος στα 57 του μόλις χρόνια, πνίγηκε σε λίμνη της νότιας Βραζιλίας πριν από 2,5 μήνες.

Επιπλέον, η Λίβερπουλ δεν έχει σκοράρει με απευθείας κεφαλιά που προήλθε από κόρνερ, από τα μέσα Δεκέμβρη και τη νίκη με 2-1 επί της Τότεναμ, όταν ο Φιρμίνο, και πάλι στις καθυστερήσεις, σκόραρε και της έδωσε τη νίκη.

Κάτι ανάλογο, πραγματοποίησε και ο Άλισον απόψε... Άφησε την εστία του στο 95’, πήρε το ρίσκο και έδωσε μία έξτρα λύση στην περιοχή εν’ όψει της τελευταίας φάσης και εν τέλει έγινε αυτός που χάρισε στην Λίβερπουλ τη νίκη και την δυνατότητα να συνεχίσει να μάχεται για την τετράδα, ορίζοντας εκείνη την τύχη της, αφιερώνοντας παράλληλα το γκολ στον πατέρα του!

Με αυτό του το γκολ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία της Λίβερπουλ που βρίσκει δίχτυα και ένας από τους έξι συνολικά στην Premier League που πετυχαίνουν κάτι αντίστοιχο, όντας παράλληλα και αυτός που σκοράρει το 38ο νικητήριο γκολ των «κόκκινων» μετά το 90’, με την Λίβερπουλ να είναι πρώτη με 13 γκολ διαφορά στην σχετική κατηγορία.

Η σέντρα έγινε, η Γουέστ Μπρομ προέβη σε ένα γέμισμα που δεν έβγαλε πουθενά και η Λίβερπουλ πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, με γκολ του... τελευταίου ανθρώπου που είχε τη δυνατότητα να χρηστεί σκόρερ.

IMG_2163_5.jpg

Η δήλωσή του μετά το ματς «θα ήθελα να είναι εδώ ο πατέρας μου για να το δει», και τα δάκρυα στα μάτια του, αποτελούν μία από τις κορυφαίες στιγμές της Premier League, με τον Άλισον Μπέκερ αυτόματα να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι πλέον στην ιστορία της Λίβερπουλ!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης