Football Talk

Χάρι Κέιν: Αυτοί που φεύγουν από τη Τότεναμ σηκώνουν τρόπαια (video)

Χάρι Κέιν: Αυτοί που φεύγουν από τη Τότεναμ σηκώνουν τρόπαια (video)

Πίσω από την απόφαση του Χάρι Κέιν, κρύβεται η συνέχεια πέντε ποδοσφαιριστών παγκόσμιας κλάσης, μετά την αποχώρησής τους από τη Τότεναμ.

Σχετικά Άρθρα

«Θέλω να παίξω στο Champions League... Έχω ξαναπεί, ότι δεν θα έμενα για πάντα στη Τότεναμ». Αυτά ήταν κάποια από τα λόγια του Χάρι Κέιν, στις φήμες για το αν αποχωρεί από τη Τότεναμ. Μία περίπτωση που αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω στη μεταγραφή αγορά του καλοκαιριού.

Ο Άγγλος φορ έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων και είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα γεγονότα της σεζόν. Ωστόσο, εκτός από όλα αυτά, ο διεθνής άσος έχει στο μυαλό του, τα παραδείγματα πέντε μεγάλων ποδοσφαιριστών που έφυγαν από τον λονδρέζικο σύλλογο και αμέσως σήκωσαν… τρόπαιο. Δεν είναι μόνο αυτοί, αλλά σίγουρα, κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά.

Κάιλ Γουόκερ

Το καλοκαίρι του 2017, στην προσπάθεια της να ενισχύσει τη θέση των μπακ, η Μάντσεστερ Σίτι δίνει 52,7 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Κάιλ Γουόκερ. Ο Βρετανός δεξιός οπισθοφύλακας αφήνει τα «σπιρούνια» έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας και 230 συμμετοχές, δίχως να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο. Μετά από τέσσερα χρόνια, μόνο δικαιωμένος νιώθει, αφού με τους «πολίτες» μετράει τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Λιγκ Καπ και ένα FA Cup ενώ διεκδικεί το Champions League φέτος.
NINTCHDBPICT000489316141-e1560370764174.jpg

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Από αυτή τη λίστα, δεν γινόταν να λείπει ο Ντίμιταρ Μπερπάτοφ. Ο άλλοτε άσος του ΠΑΟΚ, πρόσθεσε στα ταμεία της Τότεναμ, το ποσό των 38 εκατ. ευρώ, για να φορέσει τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα δύο χρόνια που έμεινε στο Λονδίνο, κατάφερε να πανηγυρίσει ένα κύπελλο Αγγλίας, το 2008, όμως με τους «κόκκινους διαβόλους», δεν σταμάτησε να σηκώνει τίτλους. Τρία πρωταθλήματα, ένα Λιγκ Καπ και ένα διηπειρωτικό, ο απολογισμός για τον Βούλγαρο φορ.
b82f7112c29c47101b44c9de9a48b321.jpg

Λούκα Μόντριτς

Ο «μαέστρος» της Ρεάλ Μαδρίτης, που έσπασε την κυριαρχία των Μέσι-Ρονάλντο, στη «Χρυσή Μπάλα». Ο Λούκα Μόντριτς έκανε την κατάλληλη επιλογή, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Τότεναμ. Η Ρεάλ Μαδρίτης, με 35 εκατ. ευρώ, έκανε δικό της τον Κροάτη μέσο, το καλοκαίρι του 2012, έπειτα από μία γεμάτη τετραετία στον αγγλικό σύλλογο. Αν και δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει κανέναν τίτλο, μέχρι τότε, η μετακόμισή του στη Μαδρίτη, είχε κάθε χρόνο και κάτι. Αποκορύφωμα τα τέσσερα Champions League και παράλληλα, τα εξής: δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, τρία UEFA Super Cup και τέσσερα Διηπειρωτικά.
963683470.jpg

Γκάρεθ Μπέιλ

Σε αντίθεση με τον διεθνή άσο, ο Γκάρεθ Μπέιλ ξεκίνησε δυναμικά αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική. Ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του Μόντριτς, ο Ουαλός εξτρέμ γίνεται η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αφού κόστισε στη Ρεάλ 101 εκατ. ευρώ. Όπως και ο Μπερμπάτοφ, έτσι και εκείνος, ήταν ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που άγγιξαν το Λιγκ Καπ, το 2008. Ωστόσο, με τους «μερένχες», ο απολογισμός ήταν ασυναγώνιστος. Είχε τις ακριβώς ίδιες κατακτήσεις με τον Λούκα Μόντριτς. Ωστόσο, έγινε ο μοναδικός από αυτή τη λίστα, που επέλεξε να επιστρέψει στο Λονδίνο, το περασμένο καλοκαίρι ως δανεικός.
nintchdbpict000409099826.jpg

Κρίστιαν Έρισκεν

Ένας εκ των κορυφαίων Δανών ποδοσφαιριστών του 21ου αιώνα. Ο Κρίστιαν Έρικσεν μπορεί να μην πανηγύρισε κανέναν τίτλο με τη Τότεναμ σε 6,5 χρόνια παρουσίας, όμως γράφτηκε με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της. Μέτρησε συνολικά 305 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 69 γκολ και 70 ασίστ αλλά τελικά, βρήκε τρόπαιο στην Ίντερ. Τον περασμένο χειμώνα, αποκτήθηκε από τους «νερατζούρι» και πανηγύρισε μαζί τους την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος.
43177887-9592197-image-a-9_1621428380266.avif

Εκτός από τους αυτούς τους πέντε. Υπάρχει μία λίστα με άλλους 22 ποδοσφαιριστές (!) που κατάφεραν μετά τη Τότεναμ να σηκώσουν τρόπαιο. Ανάμεσα σε αυτούς, βρίσκεται και ο Τόμας Πέκαρτ, ο οποίος πανηγύρισε το κύπελλο Ελλάδας, με τα χρώματα της ΑΕΚ. Επίσης, μέσα στα ονόματα, υπάρχουν και αθλητές που έχουν γράψει ιστορία στο ποδόσφαιρο, όπως ο Ράφαελ Φαν ντε Φάαρτ, ο Παουλίνιο και ο Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ.

Ο Χάρι Κέιν έχει αποδείξει πως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους φορ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τα πεπραγμένα του με την Τότεναμ είναι εξωπραγματικά, όμως το καλοκαίρι φαίνεται πως ο κύκλος του, κλείνει. Ίσως, αυτό του προσφέρει (επιτέλους), έναν τίτλο.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης