Football Talk

Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ με γκολ του Κρμέντσικ στο... παρά ένα 2-1, τον άτυχο Ολυμπιακό (video)

Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ με γκολ του Κρμέντσικ στο... παρά ένα 2-1, τον άτυχο Ολυμπιακό (video)

Σε ένα εξαιρετικό ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη «χρυσή αλλαγή» του Γκαρσία με τον Μίκαελ Κρμέντσικ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας με 2-1 επί του Ολυμπιακού.

Σχετικά Άρθρα

Την 8η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, με το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία να επικρατεί με σκορ 2-1 του Ολυμπιακού, σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό, που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ.

Οι Θεσσαλονικείς αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι στις λεπτομέρειες, στάθηκαν τυχεροί στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος και με «χρυσό λυτρωτή» τον Κρμέντσικ, που σκόραρε για πρώτη φορά το νικητήριο γκολ σε τελικό, λίγο πριν από την συμπλήρωση των 90’, έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου.
E2BCV7gXoAAGgEd_1.jpg
ΤΟ ΜΑΤΣ

Το εξαιρετικό πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις φάνηκε να ξεκινάει ο τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν πρόθυμες να βγάλουν ενέργεια, να πιέσουν ψηλά και να επιχειρήσουν να απειλήσουν εκατέροθεν τις εστίες των Σα και Πασχαλάκη αντίστοιχα.

Άμεση συνέπεια της διάθεσης που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο αποτέλεσαν οι τέσσερις τελικές προσπάθειες, με τον Μπρούμα να κάνει την αρχή στο 12’, έπειτα από πάσα του Μασούρα, αλλά τον Πασχαλάκη να είναι σε ετοιμότητα.

Ο ρυθμός εξακολούθησε να είναι γρήγορος, η μπάλα μεταφερόταν εύκολα από την μία περιοχή στην άλλη και ο ΠΑΟΚ δοκίμασε για πρώτη φορά την τύχη του στο 15’, με τον Πορτογάλο γκολκίπερ του Ολυμπιακού να βρίσκει εύκολα απάντηση, ενώ τρία λεπτά μετά ο Καμαρά επιχείρησε επίσης να νικήσει τον Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει σταθερά.

Ο τραυματισμός του Παπασταθόπουλου και η «προειδοποίηση» του Σβιντέρσκι

Κάπου εκεί όμως τα δεδομένα άρχισαν να διαφοροποιούνται. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, παρότι ανέτοιμος, κατάφερε εξαιτίας της θέλησής του να παραβρεθεί στον τελικό, αλλά η παρουσία του αποδείχθηκε ολιγόλεπτη.

Και αυτό διότι στο 25’ ένιωσε ξανά ενοχλήσεις, λόγω της θλάσης πρώτου βαθμού που δεν πρόλαβε να αντιμετωπίσει οριστικά, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποφασίζει να τον αντικαταστήσει και να περάσει στο ματς τον Ρέαμπτσιουκ, μετατοπίζοντας τον  Χοσέ Χολέβας στην τριάδα των κεντρικών αμυντικών.
E2A0sMLWQAEGAhK_2.jpg

Η αναγκαστική αλλαγή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αποσυντόνισε τους Πειραιώτες, με άμεση συνέπεια οι Ουάρντα και Σβιντέρσκι να «παίξουν βόλεϊ» μπροστά από την περιοχή του Ζοσέ Σα ένα λεπτό μετά, αλλά την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από την κεφαλιά του τελευταίου.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, ο Καμαρά αστόχησε έξω από την περιοχή σε σουτ που επιχείρησε, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Ελ Αραμπί με τον Μπρούμα, και το σκορ «άνοιξε» οχτώ λεπτά μετά.

Το πέναλτι του Βιερίνια και η ένταση στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Στο 35ο λεπτό η υπεροχή του ΠΑΟΚ μετά την αλλαγή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, καρποφόρησε. Ο Μ΄Βιλά υπέπεσε σε ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα εντός της περιοχής πάνω στον Σβαμπ, ο Ολλανδός Μακέλι το είδε, και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά σε μία «χρυσή ευκαιρία» ώστε να προηγηθεί πριν από την λήξη του πρώτου 45λέπτου.
E2A2wUVXsAIlxx9_2.jpg

Ο αρχηγός των Θεσσαλονικιών νίκησε τον συμπατριώτη του, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0, και τα λεπτά που ακολούθησαν χαρακτηρίστηκαν από την ένταση, που ήταν διάχυτη τόσο ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, όσο και στους δύο πάγκους.

Ένα λεπτό μετά οι Χολέβας και Ζίβκοβιτς λογομάχησαν, τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν αρκετά, ενώ στην τελευταία φάση των τριών λεπτών των καθυστερήσεων ο Ντάγκλας Αγκούστο δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα του τελικού!


Η απάντηση του Ολυμπιακού με την εξιλέωση του «Μ΄Βιλά»

Το σφύριγμα της έναρξης του δευτέρου ημιχρόνου επέφερε ανάμεικτα συναισθήματα στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός άλλωστε βγήκε στο χορτάρι του ΟΑΚΑ για να βρει μία γρήγορη απάντηση, και ο στόχος του στέφθηκε από επιτυχία άμεσα.
E2A-YWgWEAIiHCl_1_1.jpg

Συγκεκριμένα, στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ σε ολόκληρο το παιχνίδι και ο Κώστας Φορτούνης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, φρόντισε να κάνει αισθητή την είσοδό του στο ματς.

Το χτύπημά του ήταν εξαιρετικό, ο Μ’Βιλά βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και «τιμώρησε» με δυνατό πλασέ πάνω στην κίνηση την άμυνα των Θεσσαλονικιών, εξιλεώνοντας τον εαυτό του για το πέναλτι του πρώτου μέρους.


Το τρίλεπτο των ευκαιριών για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Η ισοφάριση του Ολυμπιακού έδωσε στο παιχνίδι μία «άγρια ομορφιά». Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς  απέκτησε ψυχολογία, βελτίωσε την εικόνα του και βρέθηκε κοντά στην άμεση ανατροπή του σκορ στο 55’, όταν ο Γιώργος Μασούρας δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, με «κεφαλιά ψαράκι», από κοντινή απόσταση.

Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ πλησίασε στο γκολ, ένα μόλις λεπτό αργότερα, με τον Σβιντέρσκι να παίρνει την μονομαχία από τον Σεμέδο αλλά να χάνει την ισορροπία του μπροστά από τον Σα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πασχαλάκης πρόλαβε τον Μασούρα, προτού εκτελέσει εντός περιοχής, έπειτα από πάσα του Ελ Αραμπί.

Η «χρυσή αλλαγή» του Κρμέντσικ, που σκόραρε στην… τρίτη και φαρμακερή

Κάπου εκεί και μετά τις συνεχόμενες ευκαιρίες των δύο ομάδων, ο ρυθμός έπεσε. Οι αλλαγές των δύο προπονητών «έσπασαν» το εξαιρετικό τρίλεπτο που έλαβε χώρα και τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο ΠΑΟΚ επιχείρησαν να προστατεύσουν τα νώτα τους, προκειμένου να μην ηττηθούν στην κανονική διάρκεια.

Παρόλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν… μία ανάσα από το 2-1 και την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά ο νεοεισελθόντας στο ματς, Κρμέντσικ, αστόχησε δις, μέσα σε ένα δίλεπτο (80’-82’), από πλεονεκτική θέση.

Ο χρόνος πέρασε, το ενενηντάλεπτο έφτασε κοντά στην συμπλήρωσή του και όλα έδειχναν πως η παράταση είναι προ των πυλών, με τον Κρμέντσικ να έχει διαφορετική άποψη…

Ο Τσέχος, στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε ήταν ψύχραιμος, δεν άργησε να εκτελέσει, κέρδισε τον Σα, σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε νικητήριο τελικό και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με 2-1 επί του Ολυμπιακού!

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ολυμπιακός: Σα, Σεμέδο, Σωκράτης (25’ Ρέαμπτσιουκ), Μ’Βιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά (Βαλμπουενά 92’, Μπουχαλάκης, Χολέβας, Μπρούμα (Φορτούνης 46’), Μασούρας Χασάν 86’), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια, Μπάμπα Ραχμάν (Μιχάϊ 92’), Σβαμπ, Ντούγκλας Αγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (Τσιγγάρας 80’), Σβιντέρσκι (Κρμέντσικ 80’)

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης