Football Talk

Εθνική Ισπανίας: Χωρίς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά σε Euro!

Εθνική Ισπανίας: Χωρίς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά σε Euro!

Ο Λουίς Ενρίκε έχει γράψει ιστορία μη καλώντας παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκό τουρνουά για πρώτη φορά.

Σχετικά Άρθρα
Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε, πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα, έχει αρκετές αξιοσημείωτες απουσίες ενόψει του Euro 2020, αλλά αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν έχει συμπεριλάβει ούτε έναν παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, παρότι η «Βασίλισσα» τερμάτισε δεύτερη στη La Liga και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League.

Είναι η πρώτη φορά που συνέβη στην Εθνική Ισπανίας, για ένα σημαντικό διεθνή τουρνουά, να λείπουν οι Σέρχιο Ραμος, Νάτσο Φερνάντεζ και Μάρκο Ασένσιο, καθώς ο Λουίς Ενρίκε κάλεσε μόλις 24 παίκτες, παρότι ήταν σε θέση να καλέσει 26.

Ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος - ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του τόσο με τη φανέλα της Ρεάλ όσο και με της Ισπανίας - είναι η πιο τρανταχτή απουσία. Ο δεξιός μπακ Ντάνι Καρβαχάλ, ο ευέλικτος αμυντικός Νάτσο Φερνάντεζ και ο επιθετικός Μάρκο Ασένσιο δεν χωρούσαν στα πλάνα του προπονητή, ενώ ο Λούκας Βάθκεθ αποχώρησε από το τουρνουά λόγω τραυματισμού, ενώ δεν υπήρξε - αναπάντεχα - καμία κλήση για τον Άλβαρο Οντριοζόλα ή τον Ίσκο.

Λουίς Μολόνι, ο μοναδικός παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης το 1950

Η Ισπανία δεν έχει πάει ποτέ σε ένα μεγάλο τουρνουά χωρίς παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν μόλις κοντά να μην έχει παίκτη των Μαδριλένων το 1950, όταν ο Λουίς Μολόνι ήταν ο μόνος παίκτης των «μερένχες» που επιλέχθηκε.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ιστορικά ένας από τους συλλόγους που είχε περισσότερους παίκτες της στην Εθνική Ισπανίας από οποιονδήποτε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, υπήρχαν έξι παίκτες (Ράμος, Βάθκεθ, Καρβαχάλ, Ίσκο, Ασένσιο και Νάτσο) και πέντε το 2010 - ενώ το ρεκόρ είναι στο Euro του '88 με 8 ποδοσφαιριστές.

Η εξήγηση του Λουίς Ενρίκε

«Οποιαδήποτε απόφαση για τον Σέρχιο Ράμος ήταν πάντα αμφιλεγόμενη», δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας στη συνέντευξη Τύπου. «Ξέρω πού είμαι και δέχομαι ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει την ομάδα». Ενώ ο αποκλεισμός του Ράμος είναι κατανοητός δεδομένης της έλλειψης λεπτών και φυσικής κατάστασης το 2021, η παράλειψη του Νάτσο είναι δυσκολότερο να κατανοηθεί από τους υποστηρικτές της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος είχε μια εξαιρετική σεζόν.

«Δεν αμφισβητώ την ικανότητά του αλλά θέλω να φέρω 24 παίκτες και υπάρχουν τρεις ή τέσσερις που θα μπορούσαν να είναι στη λίστα και θα άξιζαν να είναι. Αν ο Ντάνι (Καρβαχάλ) και ο Ράμος ήταν κατάλληλοι τότε θα είχαν έρθει. Δεν το κατάφεραν εξαιτίας τραυματισμών».

Πτωτική πορεία για τους Ισπανούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης;

Αν και αρκετοί από τους Ισπανούς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συγκροτήσει και αναβαθμίσει την ισπανική ομάδα με τα χρόνια, η πραγματικότητά τους αυτή τη στιγμή υπαγορεύει μια πτωτική γραμμή όσον αφορά την απόδοση τους, η οποία δεν συμβαδίζει με τις επαναστατικές προθέσεις που ο Λουίς Ενρίκε, προπονητής των «Roja» στοχεύει να επιτύχει.

  • Ντάνι Καρβαχάλ: Πήγε από 31 παιχνίδια πρωταθλήματος σε μόλις 13 παιχνίδια φέτος και από τραυματισμό σε τραυματισμό, ενώ έχασε τα 6 τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Νάτσο: Μέχρι στιγμής η λιγότερο δικαιολογημένη απουσία, καθώς ο βετεράνος αμυντικός είναι ένα πολύ χρήσιμο κομμάτι για να καλύψει τα κενά στο πίσω μέρος, και έπαιξε πολύ καλά στο τελευταίο μέρος της σεζόν.
  • Άλβαρο Οντριοθόλα: Δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του Ζιντάν. Έπαιξε από ανάγκη στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν. Πήγε από κάτω του μετρίου σε καλός, αλλά δεν ήταν αρκετό για να επιλεγεί.
  • Σέρχιο Ράμος: Ο μεγάλος αρχηγός. Η φυσική του κατάσταση και οι τραυματισμοί του τον οδήγησαν να παίξει μόνο 15 παιχνίδια φέτος, ενώ δεν έχει ακόμη επιλύσει το θέμα του συμβολαίου του με τον σύλλογο.
  • Μάρκο Ασένσιο: Μόνο 5 γκολ σε 35 παιχνίδια, αν και ήταν υγιής δίχως τραυματισμούς, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και το πληρώνει.
  • Ίσκο: Η πιο εύκολη απόρριψη. Δεν έχει σημειώσει κανένα γκολ φέτος, έχοντας παράλληλα κακή φυσική κατάσταση.
  • Λούκας Βάθκεθ: Παίκτης ρόλων που θυσιάστηκε σε διαφορετικές θέσεις για να καλύψει τις ανάγκες της Ρεάλ Μαδρίτης. Τραυματίστηκε μετά το el clasico στις 10 Απριλίου και είπε αντίο στη σεζόν.
Οι ομάδες με την μεγαλύτερη παρουσία στο ισπανικό call-up είναι η Μάντσεστερ Σίτι (Έρικ Γκαρσία, Ρόντρι, Φεράν Τόρες) και η Μπαρτσελόνα (Τζόρντι Άλμπα, Σέρχιο Μπουσκέτς, Πέντρι). Ο Λουίς Ενρίκε ανανέωσε μεγάλο μέρος της ομάδας που έπαιξε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, ενώ παρέμεινε αποφασισμένος ακόμη και όταν η κοινή γνώμη αμφισβήτησε τις αποφάσεις του. Μένει να δούμε αν οι επιλογές του θα τον βγάλουν ασπροπρόσωπο ή στη σέντρα..

Ευτυχία Γιαπουτζή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης