Football Talk

EURO Under21: Τα 5 ταλέντα που θα απασχολήσουν τον «ποδοσφαιρικό πλανήτη»

EURO Under21: Τα 5 ταλέντα που θα απασχολήσουν τον «ποδοσφαιρικό πλανήτη»

Ένα «ορεκτικό» για όσα αναμένεται να παρακολουθήσουμε σε δέκα ημέρες από τώρα στο EURO, φροντίζουν να μας προσφέρουν οι διεθνείς «πιτσιρικάδες», με πέντε από αυτούς να έχουν ήδη κάνει τη διαφορά.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που λαμβάνει χώρα στο UNDER – 21 EURO, με τις Ευρωπαϊκές ομάδες να αγωνίζονται με περίσσιο πάθος και να προσφέρουν γκολ και θέαμα, που πιθανώς αρκετοί θα «ζηλέψουν» και από το EURO που αναμένεται, και ανοίγει τις «πόρτες» του σε 10 ημέρες από τώρα.

Πλέον, έχοντας φτάσει στον ημιτελικό της διοργάνωσης, εκεί βρίσκονται η Ολλανδία, η οποία απέκλεισε την Γαλλία με 2-1, η Πορτογαλία, η Γερμανία και η τελευταία κάτοχος της διοργάνωσης, Ισπανία, η οποία επιχειρεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αποκλείοντας την Κροατία με 2-1 στο Μάριμπορ, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκρισή της.
D6409202-2C4F-4C00-B8CD-36940B3E1B8C.jpg

Κάθε ομάδα όμως έχει τα δικά της «αστέρια». Αξιόλογους νέους που έχουν κερδίσει τα βλέμματα και αναμένεται να συζητηθούν αρκετά μετά την ολοκλήρωση των διεθνών υποχρεώσεών τους, έχοντας ανεβάσει σημαντικά την αξία τους. Το «BN Sports» ξεχώρισε τους 5 επικρατέστερους και σας τους παρουσιάζει:

  • Μάιρον Μποαντού (Ολλανδία):

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος κέρδισε επάξια την κλήση του στην Εθνική Ολλανδίας, αν αναλογιστεί κανείς τις καταπληκτικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την Αλκμάαρ στο πρωτάθλημα της χώρας του.
ELQFTShWsAA-cdr_1.jpg

Αναλυτικότερα ο Λεάο, έχει αγωνιστεί 88 φορές με τα χρώματα της Αλκμάαρ, παρά τα 20 του χρόνια, μιας και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ένα χρόνο πριν την ενηλικίωσή του, ενώ στην τρέχουσα χρονιά, αγωνίστηκε 31 φορές, καταγράφοντας 15 γκολ και μία ασίστ.

Το παιχνίδι του βασίζεται απόλυτα στην ταχύτητα που διαθέτει και στην καλή επαφή που τον χαρακτηρίζει με την αντίπαλη εστία, με τον Μάιρον Μποαντού να είναι μέχρι και την ημιτελική φάση της διοργάνωσης, ο πρώτος σκόρερ της Ολλανδίας.

Έχει σκοράρει 3 φορές, και έχει αποτελέσει με το πρώτο του τέρμα, στο 5-0 της Εθνικής του ομάδας, τον νεότερο ποδοσφαιριστή με τα χρώματα των «οράνιε» που σκοράρει, εντός του 21ου αιώνα!

Πιο πρόσφατο γκολ του, ήταν αυτό που σημειώθηκε χθες, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στην Γαλλία, το οποίο ήταν και το νικητήριο, με τον Μποαντού να ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξαιρετική αντεπίθεση της Ολλανδίας!

Πλέον μετρά 10 εμφανίσεις συνολικά με την UNDER -21 της Ολλανδίας, και 9 γκολ, δίχως να έχει ηττηθεί σε κανένα από τα παιχνίδια που έχει βρει δίχτυα ο ίδιος, είτε σε συλλογικό είτε σε διεθνές επίπεδο!

  • Ραφαέλ Λεάο (Πορτογαλία):

Πρόκειται για τον γνωστό, και μη εξαιρετέο επιθετικό της Μίλαν, ο οποίος με την ιδιαίτερα καλή σεζόν που πραγματοποίησε με την ομάδα του στην Ιταλία, δεν παρέλειψε να κάνει γνωστό το όνομά του στον ευρύτερο ποδοσφαιρικό πλανήτη.
E2sNx7yWYAAk5tL_1.jpg

Αναλυτικότερα, ο Πορτογάλος αγωνίστηκε την φετινή σεζόν σε 40 παιχνίδια της Μίλαν σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ με την φανέλα της χώρας του, απέναντι στην Ιταλία, έδωσε το 12ο του παιχνίδι, με τους Πορτογάλους να παίρνουν την πρόκριση στην παράταση με 5-3 έναντι της Ιταλίας.

Σαφώς οι «διεθνείς» επιδόσεις του Λεάο δεν είναι ανάλογες με αυτές στο ιταλικό έδαφος (6 γκολ, 6 ασίστ), καθώς μετρά μόλις 1 τέρμα στο τουρνουά της Σλοβενίας, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει αποτελέσει έναν από τους ποδοσφαιριστές – κλειδιά στην πορεία της χώρας του.

Στόχος του, σύμφωνα με τα λεγόμενα του είναι να οδηγήσει την Πορτογαλία στην κορυφή, για πρώτη φορά στην ιστορία της σε αυτό το επίπεδο, καθώς έχουν φτάσει στην «πηγή» χωρίς να πιουν νερό σε δύο περιπτώσεις (1995,2015).

Επόμενος αντίπαλός του είναι η Ισπανία, με την τελευταία νίκη της Πορτογαλίας στα ημιτελικά απέναντι στους Ισπανούς να χρονολογείται πριν από 26 χρόνια, με βασικό πρωταγωνιστή, τον γνώριμο στο ελληνικό κοινό, Ρούι Κόστα!

  • Φλόριαν Βιρτς (Γερμανία):

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που δικαίως έχει λάβει από τόσο μικρή ηλικία την αναγνώριση που του αξίζει. Ο Φλόριαν Βιρτς άλλωστε μέχρι και πέρυσι άνηκε στην Κολωνία, αλλά η Μπάγερ Λεβερκούζεν φρόντισε άμεσα να τον εντάξει στο ρόστερ της, κάνοντας τον, τον νεότερο ποδοσφαιριστή που βρίσκει δίχτυα σε τόσο μικρή ηλικία (17 ετών και 34 ημερών).
E2vuCvgWUAIjWNI_1.jpg

Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις, οι οποίες συνδυάστηκαν με 8 γκολ και 8 ασίστ στην πρώτη του σεζόν σε τόσο υψηλό επίπεδο έκαναν τον Γιόακιμ Λεβ να τον καλέσει στα προκριματικά των αναμετρήσεων με φόντο το Μουντιάλ, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για δεδομένη κλήση του ξανά, σε περίπτωση που ο Μίλερ της Μπάγερν Μονάχου δεν επέστρεφε μετά από 3 χρόνια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Παρόλα αυτά, στόχος του Βιρτς είναι να συνεχίσει να εντυπωσιάζει, οδηγώντας ψηλά στην διοργάνωση την Γερμανία, πράγμα που ούτως ή άλλως, πραγματοποιεί. Η συμμετοχή του απέναντι στην Δανία, στην χθεσινή πρόκριση των Γερμανών αποτέλεσε και την επιστροφή του σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία της χώρας του, έπειτα από το Νοέμβριο του 2020!

Άξιο αναφοράς είναι πως δεν έχει σκοράρει ποτέ με την Under21 της Γερμανίας. Μήπως η αναμέτρηση απέναντι στην Ολλανδία, στον ημιτελικό, σηματοδοτήσει και το «παρθενικό» του διεθνές γκολ;

Γιέρεμι Πίνο (Ισπανία):

Αν η υπεράσπιση του τροπαίου από την Ισπανία γίνει πραγματικότητα, τότε ο Γιέρεμι Πίνο θα γράψει και μία «προσωπική ιστορία», μόλις στα 18 του χρόνια. Και αυτό διότι, πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το Europa League απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γκντανσκ, με τον Ουνάϊ Έμερι να του δίνει φανέλα βασικού και να τον καθιστά μόλις τον δεύτερο Ισπανό ποδοσφαιριστή που ξεκινά σε τελικό σε αυτή την ηλικία (1ος ο Ίκερ Κασίγιας).
E2ZfVxPXEAI13ea_1.jpg

Παράλληλα φέτος έχει σημειώσει 7 γκολ σε όλες τις αναμετρήσεις για το «Κίτρινο Υποβρύχιο», ενώ ταυτόχρονα και ο νεότερος που σκοράρει απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου από το 2000 και έπειτα.

Αν η σεζόν ολοκληρωθεί και με την κατάκτηση του EURO, ο Γιέρεμι Πίνο θα έχει πραγματοποιήσει το ιδανικό ξεκίνημα στο ποδόσφαιρο και την καλύτερη σύσταση στο φίλαθλο κοινό!

Σύμφωνα με τα τελευταία αγωνιστικά νέα μάλιστα, ο Ισπανός εξτρέμ αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός με την φανέλα της Ισπανίας, στον ημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία, καθώς μέχρι τώρα μετρά αθροιστικά 67 λεπτά συμμετοχής!

  • Εντουάρντο Καμαβίνγκα (Γαλλία):

Μπορεί η Γαλλία να μην κατάφερε χθες απέναντι στην Ολλανδία να αναδειχθεί νικήτρια, καθώς προδόθηκε από την αφέλεια που την χαρακτηρίζει, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Εντουάρντο Καμαβίνγκα δεν παρέλειψε για ακόμη μία φορά να αποδείξει τον λόγο που είναι περιζήτητος…
E2PT3v3WUAURC1Q_1.jpg

Εντύπωση προκαλεί άλλωστε το γεγονός που ο μέσος της Ρεν δεν κατόρθωσε να κληθεί στο ανδρικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αν αναλογιστεί κανείς τις 35 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, και τον «τίτλο» του δεύτερου νεότερου σκόρερ κατά την διάρκεια του φθινοπώρου.

Παρόλα αυτά με την Γαλλία έδειξε όσο αγωνίστηκε τον λόγο που αποτελεί ένα από τα πρόσωπα του τουρνουά, λησμονώντας παρόλα αυτά την ευκαιρία να κατακτήσει μαζί της, τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του, μετά το περσινό Κύπελλο με την Ρεν!

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής φάσης

  • Ισπανία – Πορτογαλία (Πέμπτη, 3/6, Μάριμπορ)
  • Ολλανδία – Γερμανία (Πέμπτη, 3/6, Σεκεσφεχερβάρ)

Δημήτρης Μανάκος 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης