Football Talk

Αντόνιο Κόντε: Ο μοναδικός άνθρωπος που «περιορίζει» τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς...

Αντόνιο Κόντε: Ο μοναδικός άνθρωπος που «περιορίζει» τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς...

Τρία είναι τα πρωταθλήματα που δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο διάστημα παρουσίας του στην Ευρώπη. Όλα έχουν ως κοινό παρονομαστή τους τον Αντόνιο Κόντε.

Αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2003. Πλέον έχει κλείσει 18 χρόνια που αποτελεί μέρος κάθε ποδοσφαιρικής συζήτησης. Στο διάστημα παρουσίας του έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, έχοντας κοντραριστεί με τους καλύτερους.
EN9SJynXUAEbR0G_1.jpg

Τα κατορθώματα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Στην συλλογή του υπάρχουν τέσσερα πρωταθλήματα Ιταλίας, τέσσερα πρωταθλήματα Γαλλίας, ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, δύο πρωταθλήματα Ολλανδίας, 14 Super Cup, ένα Κύπελλο Ολλανδίας και σαφώς η κατάκτηση του Europa League με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο λόγος βεβαίως για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Τον Σουηδό επιθετικό, ο οποίος αν και στα 39 του πλέον, αποτελεί τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χώρας του, μετρώντας από το 2009 και έπειτα, 9 από τις 12 ατομικές διακρίσεις, συγκρινόμενος με τους ποδοσφαιριστές της Σουηδίας, με τις 5 εξ΄ αυτών να έχουν προέλθει και εξαιτίας της συχνότητας του σκοραρίσματος που τον χαρακτηρίζει, μιας και η χειρότερη του επίδοση ήταν τα 25 γκολ το 2009!

Έκτοτε, αψηφώντας και τον χρόνο, παρουσιάζεται κάθε φορά καλύτερος από ότι ήταν την σεζόν που πέρασε!
E24cw0wXwAE126I_1.jpg

Ο μοναδικός «στο είδος του», Αντόνιο Κόντε

Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως μόλις ένας άνθρωπος έχει κατορθώσει να τοn σταματήσει. Πιθανώς να είναι και εντυπωσιακό που βρέθηκε κάποιος να του στερήσει το πρωτάθλημα, σε τρεις διαδοχικές περιπτώσεις.

Και αυτός ακούει στο όνομα, Αντόνιο Κόντε. Ο εξαιρετικός Ιταλός προπονητής, ο οποίος έχει σταθεί απέναντι από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε τρεις διαφορετικές χρονιές, και δεν του έχει επιτρέψει να κατακτήσει το εκάστοτε πρωτάθλημα.

Αν αυτό το γεγονός, συνδυαστεί και με το ότι ο Σουηδός επιθετικός δεν έχει χάσει κανένα πρωτάθλημα από το 2003 και έπειτα, όταν παραμείνει σε μία ομάδα για ολόκληρη την σεζόν, καθώς αποχώρησε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από μία πενταετία για το MLS, τότε πιθανώς να γίνει αντιληπτή η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
EN7NKv7UcAAnv9m_1.jpg

Οι αριθμοί του Ιμπραΐμοβιτς στις μεταξύ τους αναμετρήσεις

Πρόκειται για τις χρονιές 2011-12, 2016-17, 2020-21. Τρεις σεζόν σε μία δεκαετία, στις οποίες ο Αντόνιο Κόντε κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, με τις Γιουβέντους και Ίντερ, «σταματώντας» το σερί των 9 πρωταθλημάτων της Γιουβέντους που ο ίδιος ξεκίνησε, αλλά και ένα πρωτάθλημα με την Τσέλσι, κατά την διάρκεια του οποίου ηττήθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0), με τον Ιμπραίμοβιτς να περνά απλώς ως αλλαγή, επτά λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Συνολικά μάλιστα έχουν τεθεί αντιμέτωποι 5 φορές σε επίπεδο πρωταθλήματος, με τον Αντόνιο Κόντε να έχει δεχθεί δύο γκολ από τον Ιμπραΐμοβιτς, μετρώντας 3 νίκες, 2 ήττες και καμία ισοπαλία!

Αναλυτικότερα, οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε Αντόνιο Κόντε και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι οι εξής:

  • Γιουβέντους – Μίλαν 2-0 (2011-12)
  • Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0 (2016-17)
  • Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 2-0 (2016-17)
  • Ίντερ – Μίλαν 1-2 (2020-21) : Δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών από τον Ζλάταν
  • Μίλαν – ‘Ιντερ 0-3 (2020-21)

Παρόλα αυτά οι 5 αυτές αναμετρήσεις δεν αποτελούν τις μοναδικές συναντήσεις τους. Και αυτό διότι και φέτος, ξανασυναντήθηκαν για το Κύπελλο, στα τέλη του Ιανουαρίου, με τον Ιταλό προπονητή να επικρατεί, παρά το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς και πάλι στο πρώτο μέρος (2-1), ενώ κάτι ανάλογο είχε λάβει χώρα και το Μάρτιο του 2012, όπου ο Ζλάταν αγωνίστηκε και στα δύο ενενηντάλεπτα απέναντι στην Γιουβέντους του Κόντε, στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου, αλλά και πάλι δεν κατόρθωσε να βρει δίχτυα, με την ομάδα του να αποκλείεται!
E24i4RzWQAAbW7w_1.jpg

Και κάπως έτσι καταλήγουμε στον ιδιαίτερο τρόπο που έχει κατορθώσει να υιοθετήσει ο Αντόνιο Κόντε απέναντι στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός σκοράρει ελάχιστα εναντίον του, κερδίζει σπάνια, και έχει χάσει τρία πρωταθλήματα, σε τρεις διαφορετικές χρονιές, τα μοναδικά δηλαδή που δεν κατόρθωσε να προσθέσει στην συλλογή του, τον 21ο αιώνα!

Ίσως η είδηση της αποχώρησης του Αντόνιο Κόντε από την Ίντερ να ήχησε καλά στα αυτιά του Ιμπραΐμοβιτς. Η Μίλαν άλλωστε βρέθηκε φέτος για 18 αγωνιστικές στην κορυφή. Όσες δηλαδή και η πρωταθλήτρια Ίντερ.

Παρόλο που ο Αντόνιο Κόντε προέβη σε ένα σερί 20 αγώνων δίχως ήττα, αφήνοντας εν τέλει τους «ροσονέρι» στο -12 και τον Σουηδό σταρ στην αναμονή της επόμενης σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης