Football Talk

Lukas Nmecha: Ο τροπαιούχος των δύο... χωρών!

Lukas Nmecha: Ο τροπαιούχος των δύο... χωρών!

Το 2017 οδηγεί την U19 της Αγγλίας στην κορυφή της Ευρώπης, με δικό του γκολ στον τελικό. Το 2021 επαναλαμβάνει το επίτευγμά του, αλλά με τη φανέλα της ομάδας U21 της Γερμανίας.

Σχετικά Άρθρα

Έκρινε τον τελικό στη Σλοβενία. Σκόραρε στο 49’ το 1-0 κόντρα στην Πορτογαλία. Η Εθνική Ελπίδων της Γερμανίας κατακτά για 3η φορά στην ιστορία της (και για 2η στις 3 τελευταίες διοργανώσεις) το τρόπαιο της καλύτερης ομάδας κάτω των 21ος ετών. Χάρη στο γκολ του Lukas Nmecha.

Μία ηλικιακή κατηγορία πιο κάτω, στην Εθνική Νέων, αγωνιζόταν ακόμα με τα χρώματα της Αγγλίας. Μπορεί να γεννήθηκε στο Αμβούργο (πατέρας Νιγηριανός, μητέρα από το Μενχενγκλάντμπαχ), εντούτοις στα 9 του χρόνια, η οικογένεια (γονείς και ο αδερφός, Φέλιξ) μετακομίζει στο Μάντσεστερ. Η Σίτι τον ανακαλύπτει. Περνάει όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες των «λιονταριών» (31 συμμετοχές). Το 2017 γράφει το 2-1 στον τελικό του Γκόρι, πάλι κόντρα στην Πορτογαλία, πάλι κόντρα στον ίδιο τερματοφύλακα, τον Ντιόγκο Κόστα.



Η επιρροή του ομοσπονδιακού προπονητή, Στέφαν Κουντς ήταν μεγάλη. Επισκέφτηκε την οικογένεια Nmecha στην Αγγλία. Παρακολούθησαν ποδόσφαιρο, μίλησαν γι’ αυτό, την ώρα που ο πατέρας τηγάνιζε τα αυγά για το γεύμα. Ο στράικερ έμεινε εντυπωσιασμένος από το ομαδικό πνεύμα, για το οποίο έσταζε μέλι ο εκλέκτορας. Δύο κουβέντες του Lukas με τη μητέρα του. Ο Κουντς τους έπεισε...

Και 1ος σκόρερ

Πριν από τον τελικό, ο Nmecha βρισκόταν «ισόπαλος» με τους υπόλοιπους σκόρερ του τουρνουά. Πέντε ποδοσφαιριστές μετρούσαν από τρία γκολ. Το 4ο και τελευταίο ήταν και το καλύτερο για τον νεαρό στράικερ. Δεύτερη σερί διοργάνωση που αναδεικνύεται Γερμανός πρώτος σκόρερ, καθώς το εν λόγω επίτευγμα σημείωσε και ο Λούκα Βάλντσμιντ (7 γκολ) το 2019.

Γκολ στη φάση των ομίλων με Ουγγαρία και Ολλανδία. Κρίσιμο 1-1 στο φινάλε κόντρα στη Δανία, οπότε και οι Γερμανοί σώθηκαν στην παράταση και εν τέλει στα πέναλτι. Σε 16 ματς U21 μετρά 10 γκολ. Είναι 22 ετών και έτοιμος για το παραπάνω βήμα.

 


Αγγλικό μέλλον;


Το γεγονός ότι έχει «μεγαλώσει» ποδοσφαιρικά στη Μάντσεστερ Σίτι και ανήκει ακόμα εκεί (έως το 2022). Το γεγονός ότι έπαιζε μέχρι την Εθνική Νέων στα «μικρά» λιοντάρια. Το γεγονός ότι η εταιρεία που τον εκπροσωπεί, έχει στα κιτάπια της μερικά... καλούτσικα ονόματα, όπως Μάουντ, Σαούλ, Γκρίλις, Ντεστ, Σέζνι, Τίρνεϊ, Λουκ Σο, Τσίλγουελ. Το γεγονός ότι με τη φανέλα της Άντερλεχτ (18 γκολ στο πρωτάθλημα) τη σεζόν 2020-21 μέτρησε συνολικά 41 ματς, 21 γκολ και 3 ασίστ.

Ε, δεν θέλει και πολύ για να προδικάσει κανείς το μέλλον του Γερμανού άσου, ήτοι πώληση, ώστε να... τσεπώσει και κάτι τις η πρωταθλήτρια Αγγλίας. Φυσικά η Άντερλεχτ και ο Βενσάν Κομπανί (τον γνώρισε στους «μεγάλους» της Σίτι), επιθυμούν την αγορά του. Το Αμβούργο (Β’ κατηγορία Γερμανίας) έκανε μια διερευνητική επαφή, αλλά πλέον μπορεί και ο ίδιος να απλώσει για κάτι πιο... υψηλό, τα φτερά του. Κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες από τους δανεισμούς του σε Μίντλεσμπρο (13 συμμετοχές, κανένα γκολ), Βόλφσμπουργκ (268 λεπτά συμμετοχής) και Πρέστον (44 συμμετοχές/3 γκολ). Η Σίτι, πάντως, ακούει με προσοχή το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, διότι... ορέγεται ένα μελλοντικό deal για τον Νούνο Μέντες.

NMECHAANDER.jpg

Ο φορ που λείπει στους... μεγάλους

Ένας μοντέρνος επιθετικός. Δεινός εκτελεστής από την «άσπρη βούλα», με 9 γκολ στην τρέχουσα σεζόν στο Βέλγιο. Κινείται περιφερειακά, βρίσκεται εντός και εκτός περιοχής, ανοίγει χώρους στα άκρα. Βασικά είναι ακριβώς ο τύπος του επιθετικού, που λείπει από τον Γιοάχιμ Λεβ, στη μεγάλη Εθνική ομάδα, για το επερχόμενο Euro.

Αρκετοί τον παρομοιάζουν με τον Σερζ Γκνάμπρι. Μόνο που ο Nmecha σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα. Και έχουν ένα κοινό στοιχείο. Αμφότεροι, σε ακόμα νεότερη ηλικία από την τωρινή του 1ου σκόρερ του τουρνουά, εν αρχή πήραν τη «σφραγίδα» του αιώνιου ταλέντου. Ο Γκνάμπρι δεν πέτυχε ποτέ την υπέρβαση στην Άρσεναλ. Το ίδιο τώρα και ο Nmecha.

Όσο και να έλαμψε στα γήπεδα της Σλοβενίας και της Ουγγαρίας, η απόσταση προς την Ανδρών είναι μεγάλη. Οι νικητές το 2009 αποτέλεσαν τη βάση για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014. Ο Nmecha και η τωρινή φουρνιά, πρέπει να αποτελέσει τη βάση για Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

NMECHA2.jpg

Μόνο σωστές επιλογές


Αρχές του 2019:
η απόφασή του να ακολουθήσει τη γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να γίνει Γερμανός διεθνής.
Καλοκαίρι του 2020: η απόφασή του να ακούσει τον έμπειρο Κομπανί, για να πάει δανεικός στην Άντερλεχτ.

Bullseye που λένε και στα Darts. Οι 2/2 επιλογές που τον ανύψωσαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Τούτο το καλοκαίρι η Μάνστεστερ Σίτι μυρίζεται φλέβα χρυσού. Η ομάδα στην οποία θα παραχωρηθεί ο Nmecha, πρέπει να είναι απόφαση και του παίκτη. Ώστε να τριτώσει το καλό στις αποφάσεις του. Διότι το... call αυτό, θα κρίνει την υπόλοιπη καριέρα του.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης