Football Talk

Ατρόμητος: Νέα εποχή στο Περιστέρι, με τους «παλιούς» να ξυπνούν μνήμες…

Ατρόμητος: Νέα εποχή στο Περιστέρι, με τους «παλιούς» να ξυπνούν μνήμες…

Μία ολόκληρη εντεκάδα παικτών έχει αποτελέσει παρελθόν αισίως από το Περιστέρι, με τους «παλιούς» να επιστρέφουν και να ξυπνούν αναμνήσεις από το παρελθόν, εν’ όψει της επόμενης, δύσκολης σεζόν που περιμένει τον Ατρόμητο.

Ιδιαίτερο είναι δυνατό να χαρακτηριστεί το φετινό καλοκαίρι για τον Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες να έχουν προβεί σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ τους, προσλαμβάνοντας και νέο προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει το έργο επανένταξής τους, στην κορυφαία εξάδα του πρωταθλήματος.

Όπως έγινε άλλωστε σαφές, ο Ατρόμητος διένυσε μία από τις χειρότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας του, ολοκληρώνοντας την σεζόν στην 10η θέση, πράγμα που τον «γύρισε» μία δεκαετία πίσω!
EteRXoKVcAAvTVE_1.jpg

Η αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη και το «διαζύγιο» με εννιά ποδοσφαιριστές

Άμεση συνέπεια των πεπραγμένων του, αποτέλεσε η απόφαση της διοίκησης να αντικαταστήσει το μεγαλύτερο κομμάτι του ρόστερ, να λύσει την συνεργασία της με τον Σάββα Παντελίδη στην δεύτερη παρουσία του στο Περιστέρι, και να αλλάξει σελίδα, σε ένα αναμφίβολα αξιόλογο «βιβλίο», που γράφεται τα τελευταία χρόνια από τον Γιώργο Σπανό και τους συνεργάτες του.

Κάπως έτσι, αρχικά αποχώρησαν ο Ανδρέας Γιαννιώτης, ο οποίος υπερασπίστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του την εστία του Ατρομήτου, οι Μάτιτς και Εντομβόγκι, οι οποίοι αν και επιθετικοί, δεν βρήκαν δίχτυα σε κανένα παιχνίδι, καταγράφοντας αθροιστικά δύο ασίστ και οι Αμίρ Αγκάγιεφ και Πέτρος Γιακουμάκης.

Παρόλα αυτά η διοίκηση του Ατρομήτου δεν παρέμεινε στάσιμη, αλλά θεώρησε πως το «σοκ» που χρειάζεται η ομάδα μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο. Άμεσα λοιπόν λύθηκε η συνεργασία και με τον Κλαρκ Ενσικουλού, ο οποίος πραγματοποίησε 79 συμμετοχές με τη φανέλα του «αστεριού» και σκόραρε 9 φορές, τον Μπράϊαν Ραμπέγιο, που ναι μεν δεν αγωνίστηκε όσο θα περίμενε, αλλά δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που συνόδευαν το όνομά του, τον Ροντρίγκο Γκάλο (3 γκολ, όλα με φάουλ) και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.
EZ9bXOBXYAAQL0__1.jpg

Οι δύο ηχηρότερες αποχωρήσεις από το Περιστέρι

Και πάλι όμως, η εκκαθάριση του ρόστερ δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη. Εκεί προέκυψαν και οι δύο πιο ηχηρές αποχωρήσεις. Ο λόγος για τους Δημήτρη Γούτα και Γιώργο Μανούσο, οι οποίοι αν και πραγματοποίησαν μία μεστή χρονιά, αποτελούν παρελθόν από τον Ατρόμητο, με το φινάλε να «υπογράφεται» σε εξαιρετικό κλίμα.

Ο πρώτος άλλωστε, ήταν σταθερότατος σε μία ιδιαίτερα κυκλοθυμική χρονιά για τον Ατρόμητο, ενώ ο δεύτερος, μπορεί να μην έπιασε τα στάνταρ απόδοσης που συνήθιζε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πάλεψε όσο μπορούσε. Πλέον, και ο Γιώργος Μανούσος θα συνεχίσει την καριέρα του μακριά από το Περιστέρι, αναζητώντας τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό του, έπειτα από 4 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στις υποχρεώσεις του Ατρομήτου.

Σημείωσε 32 γκολ σε 97 συμμετοχές, είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και ο πρώτος σε ευρωπαϊκό επίπεδο με 3 τέρματα! Παρόλα αυτά, οι κύκλοι είναι για να κλείνουν και ο Γιώργος Μανούσος δεν θα βρίσκεται την επόμενη σεζόν στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου!
E2U-v34VoAMIjFA_1.jpg

Ο Άνχελ Λόπεθ και το «σημαδιακό» ντεμπούτο του στην Ελλάδα

Μέσα σε αυτή την μαζική αποχώρηση ποδοσφαιριστών, ο Ατρόμητος κλήθηκε να διασφαλίσει και το μέλλον του, προσλαμβάνοντας έναν προπονητή, που ο Γιώργος Σπανός και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, θα θεωρούσαν ικανό για να του αναθέσουν τις τύχες της ομάδας.

Και κατέληξαν στον Άνχελ Λόπεθ. Τον 38άχρονο, πρώην προπονητή του Βόλου, ο οποίος ξεχώρισε στην πρώτη του σεζόν στην Super League. Δημιούργησε ένα εξαιρετικό σύνολο, ο Βόλος παρήγαγε αξιόλογο ποδόσφαιρο, ενώ κατόρθωσε να τιθασεύσει τον Αμρ Ουάρντα, στο διάστημα παρουσίας του εκεί, και να του δώσει άμεσα το «εισιτήριο» επιστροφής στην Θεσσαλονίκη, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Επιπλέον διακρίθηκε για την ικανότητά του να προσεγγίζει ορθά τις επικείμενες αναμετρήσεις, ενώ ολοκλήρωσε την σεζόν, πετυχαίνοντας με χαρακτηριστική ευκολία την παραμονή της ομάδας του στην μεγάλη κατηγορία.
5144329_1_1.jpg

Σε 34 ματς συγκέντρωσε 46 βαθμούς, πραγματοποίησε 11 νίκες και 14 ισοπαλίες ενώ ηττήθηκε 10 φορές. Άξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως από τις 14 ισοπαλίες του, μόλις οι 4 χαρακτηρίζονται «λευκές», με τις 3 εξ΄ αυτών να επιτυγχάνονται στον Βόλο, και την άλλη να λαμβάνει χώρα στο τοπικό ντέρμπι με αντίπαλο την Λάρισα. Ένα ξεκάθαρο δείγμα δηλαδή της επιθετικής νοοτροπίας που αρέσκεται να υιοθετεί.

Πλέον όμως, βρίσκεται στον πάγκο του Ατρομήτου, έχοντας υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, με βασικό στόχο την επιστροφή της ομάδας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Κατά την διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς άλλωστε τον κέρδισε δύο φορές, με την πρώτη στο Περιστέρι να αποτελεί και το ντεμπούτο του, δίχως μάλιστα να δεχθεί τέρμα!  Τώρα καλείται να δημιουργήσει μία νέα παράδοση που θα έχει ως πρωταγωνιστή τον ίδιο, σε διαφορετικό πάγκο...

Η επιστροφή των «παλιών» και το «παράσημο» του Ατρομήτου με τον Χαρίση

Κάθε αρχή χαρακτηρίζεται από δυσκολίες, όμως ο Άνχελ Λόπεθ δεν θα είναι μόνος και απροστάτευτος στο νέο ξεκίνημα της καριέρας του στον Ατρόμητο, με την πρώτη του κίνηση να χαρακτηρίζεται εξαιρετική.
EzGTjhNUcAcruSA_1.jpg

Ο Ατρόμητος άλλωστε προέβη στην ανανέωση του συμβολαίου του Χάρη Χαρίση μέχρι το 2023, ο οποίος είναι τραυματίας τους τελευταίους μήνες, έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών. Μία εξαιρετική κίνηση που αναδεικνύει τον τρόπο σκέψης, τόσο του ίδιου, όσο και της διοίκησης των Περιστεριωτών.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Δίπλα του θα βρίσκονται τρία, ιδιαίτερα αγαπητά πρόσωπα για τον κόσμο της ομάδας. Ο λόγος για τους Χαβιέρ Ούμπιντες, Εντουάρντο Μπρίτο και Νίκο Λαζαρίδη.

Τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν συνυπάρξει στην καλύτερη πορεία του Ατρομήτου την τελευταία 10ετία (3ος το 2013-14), μετρώντας αθροιστικά 736 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το «αστέρι» στην φανέλα!

Η εκπλήρωση του ονείρου του Χαβιέρ Ούμπιντες

Αναλυτικότερα, ο Χαβιέρ Ουμπίντες αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση, εκπληρώνοντας τους στόχους που είχε θέσει. Να βρίσκεται δηλαδή στον Ατρόμητο μέχρι και το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, και να συνεχίσει να εργάζεται για την ομάδα που τόσο αγαπά.
E2u1VaGVkAE2l3A_1.jpg

Συνολικά αγωνίστηκε 278 φορές με τον Ατρόμητο, αποτέλεσε αρχηγός του την τελευταία τριετία, κατέγραψε 29 γκολ και 48 ασίστ, ενώ είχε την τύχη να χρηστεί σκόρερ και στο τελευταίο ματς της καριέρας του!

Πρόκειται ομολογουμένως για έναν από τους κορυφαίους που φόρεσαν την φανέλα του Ατρομήτου στην σύγχρονη ιστορία του, και πλέον θα βρίσκεται στην ομάδα, από την θέση του συντονιστή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο Νίκος Λαζαρίδης και τα γκολ που του «χάρισε» ο «Ούμπι»

Ανάλογα βεβαίως είναι και τα σχόλια κάθε φίλου της ομάδας, για το Νίκο Λαζαρίδη. Για τον πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, ο οποίος ήρθε ως ελεύθερος στο Περιστέρι, και παρέμεινε για μία πενταετία, κλείνοντας την καριέρα του στον Ατρόμητο.

Συνολικά αγωνίστηκε 171 φορές, σκόραρε 11 γκολ και συνυπήρξε με τον Χαβιέρ Ούμπιντες σε 147 ματς, έχοντας μάλιστα σκοράρει και 7 γκολ, χάρη στις ασίστ του Αργεντινού!

Αποτέλεσε βασικό μέλος της εξαιρετικής πορείας του Ατρομήτου το 2014, με τον ΠΑΟΚ να προσπερνάει τους Περιστεριώτες μόλις για 3 βαθμούς και να αναδεικνύεται δεύτερος. Πλέον, προσφέρει τις πολύτιμες βοήθειές του στις Ακαδημίες του συλλόγου!
E2aJtkeVgAMyarZ_1.jpg

Η απρόσμενη επιστροφή του Μπρίτο μετά από μία τετραετία

Και φτάνουμε στον Εντουάρντο Μπρίτο. Στον εξαιρετικό Αργεντινό, πρώην ποδοσφαιριστή των Περιστεριωτών, ο οποίος μέχρι και πέρυσι αγωνιζόταν σε ελληνικό έδαφος, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Με την φανέλα του Ατρομήτου έχει δώσει 196 ματς πρωταθλήματος και 287 συνολικά, έχει σημειώσει 39 γκολ και 30 ασίστ, συμμετείχε και στους δύο τελικούς Κυπέλλου που παραβρέθηκε  ο Ατρόμητος και έδωσε 112 παιχνίδια στο πλευρό του Ούμπιντες, μετρώντας μόλις 27 ήττες στις αναμετρήσεις που συνυπήρξαν.

Τελευταία τους συνάντηση στο γήπεδο ήταν πριν από μία τετραετία, και πλέον οι δύο Αργεντινοί θα κληθούν να συνεργαστούν από άλλο πόστο, με στόχο το κοινό καλό της αγαπημένης τους ομάδας, με τον Μπρίτο να αναλαμβάνει τον ρόλο του «Team Manager».

Κατάκτηση του Κυπέλλου: Το παράπονο όλων και το όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα από άλλο πόστο

Έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές στο Περιστέρι. Βίωσαν μεγάλες νίκες, πρωταγωνίστησαν σε προκρίσεις, πανηγύρισαν με τον κόσμο της ομάδας, αλλά ποτέ δεν κατόρθωσαν να κατακτήσουν ένα τίτλο. Και κυρίως το Κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο μόνο ο Εντουάρντο Μπρίτο, ήταν παρών σε αμφότερους τους χαμένους τελικούς.
5097999.jpg_4.png
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο «παράπονό» τους. Το Κύπελλο και οι όμιλοι του Europa League. Ο τίτλος έχει άλλη βαρύτητα όμως, με τον χρόνο να τους φέρνει ξανά μαζί με στόχο να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, ακόμη και αν δεν δύναται να συνδράμουν ποδοσφαιρικά.

Μία νέα εποχή αρχίζει στο Περιστέρι. Ένας άλλος αέρας «φυσά» στις τάξεις του Ατρομήτου. Οι «παλιοί» είναι εδώ και οι νέοι οφείλουν να τους «χαρίσουν» μία ιστορική επιτυχία!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης