Football Talk

Copa America 2021: Τα wonderkids που θα το κάνουν να… λάμπει!

Copa America 2021: Τα wonderkids που θα το κάνουν να… λάμπει!

Η Λατινική Αμερική αποτελεί μία δεξαμενή που ξεχειλίζει από ταλέντα και το «BN Sports» σας παρουσιάζει τα αστέρια που θα πρέπει να προσέξουμε στο Copa America…

Όλο ο κόσμος είναι στραμμένος στο Euro 2020, το οποίο έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής (11/06) ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία. Βέβαια, στην άλλη άκρη της γης, μία εξίσου μεγάλη διοργάνωση ετοιμάζεται να κάνει την αρχή της.

Ο λόγος για το Copa America. Βραζιλία και Βενεζουέλα ανοίγουν την αυλαία στο κορυφαίο γεγονός της Λατινικής Αμερικής και τα βλέμματα στρέφονται στα αστέρια των χωρών τους. Μπορεί ο Ντάνι Άλβες να είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το δικό του «Last Dance», όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον συλλέγουν τα wonderkid της διοργάνωσης.

Ως γνωστόν, η Λατινική Αμερική αποτελεί τη «μάνα» του ποδοσφαίρου που δεν σταματάει την αναπαραγωγή. Για αυτό και σε αυτό το Copa America, τα «αστεράκια» έχουν την τιμητική τους και το «BN Sports» σας τους παρουσιάζει

Βινίσιους Τζούνιορ (Βραζιλία)

Ίσως ο πιο πολυσυζητημένος ποδοσφαιριστής του τουρνουά σε αυτές τις ηλικίες. Ο Βινίσιους Τζούνιορ έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήδη έχει πάρει αρκετές εμπειρίες για την ηλικία του. Αναμφίβολα, ο 20χρονος εξτρέμ είναι το πρόσωπο της διοργάνωσης και όλοι θα περιμένουν τις επιδόσεις του με τη Βραζιλία.

Όσο για τα καμώματά του με τους «μερένχες», μετράει συνολικά 118 παρουσίες, με απολογισμό 14 γκολ και 23 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Από μόνα τους αυτά, για ένα παιδί μόλις 20 ετών είναι αρκετό. Ουκ ολίγοι φίλαθλοι της Βραζιλίας τον θεωρούν ως τον νέο ηγέτη της χώρας.

Μπράιαν Ροντρίγκες (Ουρουγουάη)

Η Ουρουγουάη έχει βγάλει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές τα τελευταία ταλέντα. Δεν είναι περίεργο που τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην εθνική ομάδα, καταφέρνουν να καθιερωθούν ως πρωταγωνιστές. Ο Μπράιαν Ροντρίγκες, χρειάστηκε 1,5 χρόνο με τους Λος Άντζελες FC για να δείξει την πραγματική του αξία.

Η αξία του εκτοξεύθηκε στα 12 εκατ. ευρώ και η Αλμέρια κινήθηκε δυναμικά για να τον αποκτήσει. Τον περασμένο χειμώνα, με δανεισμό έξι μηνών, όλοι περίμεναν την πρώτη περιπέτεια του 21χρονου εξτρέμ στην Ευρώπη. Εν τέλει, με μόλις μία ασίστ σε 16 συμμετοχές, όλα δείχνουν πως μάλλον θα επιστρέψει στο MLS. Μέχρι τότε, έχει να αποδείξει πολλά μέσα από το Copa America.

Γκονζάλο Πλάτα (Εκουαδόρ)

Μία από τις αποκαλύψεις της φετινής Σπορτίνγκ Λισσαβόνας. Ο Γκονζάλο Πλάτα μπορεί να μην ήταν στην πρώτη γραμμή της μεγάλης επιτυχίας του πρωταθλήματος, όμως πρόλαβε να δείξει πως η νέα σεζόν, του ανήκει.

Ο 20χρονος εξτρέμ από το Εκουαδόρ είχε ένα τέρμα και δύο ασίστ σε 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και απέδειξε πως δεν επιλέχθηκε τυχαία από τα «λιοντάρια» το καλοκαίρι του 2019. Με την εθνική του ομάδα, μετράει ήδη 10 συμμετοχές, με τέσσερα γκολ απολογισμό και αποτελεί εξίσου, έναν από τους ποδοσφαιριστές που θα απασχολήσουν αρκετά όλο τον πλανήτη.

Τζούλιο Ενσίσο (Παραγουάη)

Ο «Βενιαμίν» της λίστας. Ο Τζούλιο Ενσίσο δεν έχει καν ενηλικιωθεί, και όμως βρίσκεται ανάμεσα στους εκλεκτούς της Παραγουάης για το Copa America. Ο 17χρονος εξτρέμ έχει μπει στα μάτι αρκετών συλλόγων της Ευρώπης, καθώς με τη Λιμπερτάδ κάνει τρομερές εμφανίσεις.

Τα τέσσερα τέρματα σε 10 συμμετοχές είναι ένα δείγμα των απίστευτων ικανοτήτων του. Βέβαια, το κάθε λεπτό που θα κερδίσει από αυτή τη διοργάνωση, τον φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο ταξίδι του στην Ευρώπη. Αξιοσημείωτο δε, είναι πως δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα το επίσημο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Παραγουάης.

Μοϊσές Καϊσέδο (Εκουαδόρ)

Όπως και ο Μπράιαν Ροντρίγκες, έτσι και ο Μοϊσές Καϊσέδο, ταξίδεψαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον περασμένο χειμώνα. Ο 21χρονος μέσος από το Εκουαδόρ είδε την Μπράιτον να βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, καθώς τον θεωρεί ως μία εξαιρετική επένδυση.

Δίχως να έχει κάνει επαγγελματικό ντεμπούτο, κατάφερε να βρίσκεται ανάμεσα στους εκλεκτούς της εθνικής του ομάδας. Με την Ιντεπεντιέτε είχε ματώσει έξι φορές τα αντίπαλα δίχτυα και μοίρασε δύο ασίστ σε 31 συμμετοχές, ενώ με το εθνόσημο έχει έως τώρα πέντε παρουσίες και ένα τέρμα, παρότι αγωνίζεται στον άξονα.


Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης