Football Talk

Σέρχιο Ράμος: Το μεγάλο αντίο του… «βασιλιά»

Σέρχιο Ράμος: Το μεγάλο αντίο του… «βασιλιά»
Ήρθε η ώρα του αντίο για τον…αρχηγό της «Βασίλισσας». Ο Σέρχιο Ράμος αποχωρίζεται, μετά από 16 χρόνια, την «παντοτινή» του αγάπη!
Ο Σέρχιο Ράμος διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του. Το συγκεκριμένο καλοκαίρι, επρόκειτο να είναι το πιο συνταρακτικό από κάθε άλλο που έχει βιώσει. Ο αρχηγός έχει αποφασίσει να αποχωριστεί την… αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε όλα τα… παραμύθια υπάρχει και ένα τέλος, άλλοτε κακό και άλλοτε καλό. Θα μπορούσε ένα τέτοιο φινάλε να είναι άραγε κακό; Σε καμία περίπτωση.

Οι αναμνήσεις του; Χιλιάδες. Τα ταξίδια με συμπαίκτες, προπονητές και τεχνικά επιτελεία; Πάμπολλα. Οι διακρίσεις του; Ακόμα περισσότερες.

Για πολλούς είναι ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της γενιάς του, αλλά και ένας από τους σπουδαιότερους στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τόσο ο ηγετικός του χαρακτήρας, όσο και οι αμυντικές του, αλλά και συχνά οι επιθετικές του, ικανότητες είναι κάτι που πολύ σπάνια μπορείς να συναντήσεις σε κάποιον παίκτη.

Σέρχιο_Ράμμος_2005_2.jpg


Έτοιμος από το ξεκίνημα

Το καλοκαίρι του 2005 η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραφε, τον 19χρονο τότε Σέρχιο Ράμος. Ο νεαρός αμυντικός πήρε απευθείας θέση στην 11άδα και μάλιστα αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι Μαδριλένιοι απέκτησαν από την Σεβίλλη το πρόσωπο που θα την συντρόφευε και θα βαδίζαν μαζί 16! ολόκληρα χρόνια. Το τίμημα; 27 εκατομμύρια ευρώ.

Ποίος θα περίμενε τότε πως ο νεαρός αμυντικός θα γίνει ένα από τα πρόσωπα που θα γίνει ταυτιστούν με την Ρεάλ Μαδρίτης; Ο ίδιος τα κατάφερε και πλέον ήρθε η ώρα να αποχωριστεί την μεγάλη του αγάπη.

Τα κατορθώματα

 

Οι αριθμοί του απολογισμού του ζαλίζουν, με την φανέλα της Μαδρίτης έφτασε στην κατάκτηση 4 Champions League, 4 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας και 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γκολ που πέτυχε ήταν εκείνο στον τελικό του Champions League 2014, στη Λισαβόνα και το "Ντα Λουζ" απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ρεάλ βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 36ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γκοντίν να ανοίγει το λογαριασμό. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε πίστευε πως όλα έχουν τελειώσει, ο Σέρχιο Ράμος όμως είχε τα δικά του σχέδια.
Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έχει την τελευταία ευκαιρία της για να ισορροπήσει το ματς και να το οδηγήσει στην παράταση. Ο Λούκα Μόντριτς εκτελεί, ο Σέρχιο βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και με μια υποδειγματική κεφαλιά να φέρνει το ματς στα ίσα, και το…Μπερναμπέου φλέγεται. Γκάρεθ Μπέιλ, Μαρσέλο και Κριστιάνο Ρονάλντο ολοκληρώνουν το έργο του Ισπανού στόπερ στην παράταση.

 

Η δύσκολη αποχώρηση

Όπως ανακοίνωσε η επίσημη σελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης, την Πέμπτη το μεσημέρι (17/6) θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου για την αποχώρηση του διεθνή Ισπανού στόπερ.

Ο αποχωρισμός αναμένεται να είναι άκρως συγκινητικός, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης συνδέεται άμεσα με τον Σέρχιο Ράμος και αντίστροφα. Η ιστορία που έγραψε… δεν ξεγράφει και πλέον θεωρείται ένας ζωντανός θρύλος της ομάδας με το στίγμα του να είναι ανεξίτηλο με 671 συμμετοχές.

E4BxKjyUUAM6KmD_1.jpg

Δημήτρης Φεραδούρος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης