Football Talk

Ισπανία: Όταν «κολλάει» στο μηδέν, εμφανίζεται ο Μοράτα, αλλά εξακολουθεί να μην κερδίζει…

Ισπανία: Όταν «κολλάει» στο μηδέν, εμφανίζεται ο Μοράτα, αλλά εξακολουθεί να μην κερδίζει…

Δεν απείχε πολύ από ένα ακόμη ολοστρόγγυλο μηδενικό στο ημίχρονο. Ο Αλβάρο Μοράτα όμως είχε και πάλι, όπως και πέρυσι, διαφορετική άποψη, με την Ισπανία παρά ταύτα να μην φτάνει στο τρίποντο

Πριν από λίγες ημέρες οι Ισπανοί ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο EURO, με μία «λευκή» ισοπαλία. Ένα κακό αποτέλεσμα, έπειτα από μία συνολικά μέτρια εμφάνιση, όπου παρά το γεγονός πως είχαν την κατοχή της μπάλας (75%) και πως αντάλλαξαν συνολικά περισσότερες από 850 πάσες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Παρόλα αυτά, ανάλογη φαινόταν και η εξέλιξη του πρώτου μέρους απέναντι στην Πολωνία. Η Ισπανία διατηρούσε την μπάλα στα πόδια της, αλλά περιοριζόταν σωστά από το σύνολο του Σόουζα. Πρόκειται άλλωστε για μία «σκληροτράχηλη» ομάδα, που είχε στο πρώτο 45λεπτο τις δικές της ευκαιρίες, αλλά «προδόθηκε» από την κλάση του Μοράτα, τον οποίο βρήκε απέναντί της.

Ο Ισπανός βρήκε δίχτυα στο 26ο λεπτό, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για την χώρα του στο φετινό EURO, και σκόραρε για 4η φορά στις τελευταίες 5 ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις με την Ισπανία, με τον Φερνάντο Τόρες να είναι πρώτος στην σχετική λίστα με ένα γκολ περισσότερο.

Με το γκολ του παρά ταύτα, ο Μοράτα επανέλαβε μία περσινή, αντίστοιχη στιγμή του. Η τελευταία φορά άλλωστε που η Ισπανία έμεινε στο απόλυτο μηδέν, ήταν το Νοέμβριο του 2020, σε φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Πορτογαλία.

Τρεις ημέρες μετά όμως ο Ισπανός επιθετικός, της έδειξε το δρόμο. Έδωσε την τελική πάσα στον Σέρχιο Κανάλες, αυτός σκόραρε στο 18ο λεπτό και οι Ισπανοί δεν έφτασαν στο 3ο τους διαδοχικό ημίχρονο δίχως γκολ.

Κοινός παρονομαστής; Ο Άλβαρο Μοράτα και το τελικό αποτέλεσμα! Άλλοτε με γκολ, και άλλοτε με ασίστ, ο Ισπανός «ξεκολλάει» την Ισπανία από το 0-0 που διαφαίνεται πως οδεύει, αλλά συμπτωματικά καταλήγει να μην κερδίζει, με το  τελικό 1-1 να αποτελεί κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης