Football Talk

Το δώρο του Ρόμπινσον αλά Σιμόν στους Κροάτες

Το δώρο του Ρόμπινσον αλά Σιμόν στους Κροάτες

Τη συνήθεια να εκμεταλλεύονται δώρα από αντίπαλες άμυνες έχουν οι Κροάτες, με τον Ουνάι Σιμόν να ξυπνάει μνήμες προκριματικών EURO 2008 με θύμα την Αγγλία και τον Ρόμπινσον.

Σχετικά Άρθρα

Déjà vu ζήσανε κόντρα στους Ισπανούς οι Κροάτες, με την απίστευτη γκάφα του Ουνάι Σιμόν και το αυτογκόλ του Πέδρι. Μια πανομοιότυπη φάση υπήρξε στα προκριματικά του EURO 2008 στην αναμέτρηση της Κροατίας με αντίπαλο την Αγγλία.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για τους Άγγλους ήταν τότε ο τερματοφύλακας Ρόμπινσον, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά το γύρισμα προς τα πίσω του Γκάρι Νέβιλ και υπέπεσε σε ένα τραγικό «τσαφ». Το αποτέλεσμα ήταν η μπάλα να κυλήσει στα δίχτυα και οι Κροάτες πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη απέναντι στα «Λιοντάρια» με σκορ 2-0 στις 11 Οκτωβρίου του 2006.

Οι Άγγλοι μάλιστα δεν κατάφεραν να περάσουν στα τελικά της διοργάνωσης, καθώς τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλο πίσω από τους Κροάτες και τους Ρώσους. Η κριτική που δέχτηκε ο Ρόμπινσον ήταν σκληρή, με την Daily Mail να αναφέρεται με τον προσβλητικό χαρακτηρισμό “chump” (κούτσουρο, ηλίθιος) για τον Άγγλο τερματοφύλακα.

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης