Football Talk

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Ολυμπιακός 1-2: Οι νέοι είναι ωραίοι – Ανησυχία για Τικίνιο

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Ολυμπιακός 1-2: Οι νέοι είναι ωραίοι – Ανησυχία για Τικίνιο
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας στο Σβαρτζ της Αυστρίας, αλλά δεν μπόρεσε να χαρεί την καλή παρουσία των παικτών του, αφού ο Τικίνιο χτύπησε στον ώμο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το τέταρτο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, αφού ναι μεν έδειξε καλά στοιχεία, αλλά είδε τον Τικίνιο να αποχωρεί τραυματίας με πρόβλημα στον ώμο.

Ο Βραζιλιάνος φορ υπήρξε ο καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών μέχρι το χρονικό σημείο που αποχώρησε, ωστόσο ο Εβντίμοφ του στέρησε το γκολ. O Χασάν (63') και o Τσούμιτς (79') τα δύο τέρματα για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός την πρωτοβουλία, αλλά ένα ημίχρονο στο μηδέν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση, έχοντας την κατοχή της μπάλας και τον πρώτο λόγο των κινήσεων, με αποτέλεσμα οι δύο πρώτες μεγάλες ευκαιρίες του ματς να του ανήκουν.

Στο 10ο λεπτό ο Χασάν έπιασε το σουτ στο όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Εβντιμόβ απομάκρυνε. Το ίδιο έπραξε και έξι λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ των Βουλγάρων, όταν μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Τικίνιο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Εβντιμόβ είχε ξανά απάντηση.


Η απάντηση της ΤΣΣΚΑ στις ευκαιρίες των «ερυθρολεύκων» ήρθε στο 20ο λεπτό. Ο Κατάκοβιτς σούταρε από τα 30 μέτρα και ανάγκασε τον Κρίστινσον να διώξει με δυσκολία. Στη συνέχεια της φάσης ο Καλογερόπουλος με προβολή λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.


Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η ΤΣΣΚΑ έμοιαζαν να μην έχουν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, γεγονός που τους οδήγησε στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

 

Βροχή τα γκολ, αλλά ανησυχία για Τικίνιο

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τικίνιο εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από δραστήριος, αφού ήταν παρών σε κάθε ευκαιρία του Ολυμπιακού μέχρι το 60ο λεπτό, αλλά η προσπάθεια του τόσο στο 54’, όσο και ένα λεπτό αργότερα, δεν απέδωσε καρπούς.


Μάλιστα, η φάση αυτή έφερε έντονη ανησυχία στον πάγκο των Πειραιωτών, αφού ο Τικίνιο χτύπησε στον ώμο κατά την εξέλιξη της φάσης και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την αναμέτρηση.

Στο 58ο λεπτό, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού η ΤΣΣΚΑ Σόφιας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Αχμέντοφ, σε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, μιας και η αλλαγή του Τικίνιο δεν είχε ολοκληρωθεί.


Η χαρά των Βουλγάρων κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού στο 63’ ο Χασάν με υπέροχο πλασέ, αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό τη σέντρα του Τσούμιτς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-1.


Οι «ερυθρόλευκοι» λίγο έλειψε να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 72ο λεπτό, όταν ο Ανδρούτσος επέμεινε από τη δεξιά πλευρά, έκανε τη σέντρα, αλλά το τελείωμα του Βρουσάι ήταν άτσαλο και η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Επτά λεπτά αργότερα, όμως, η ατομική του προσπάθεια ήταν εξαιρετική. Έκανε το γύρισμα στον Χασάν, ο οποίος σούταρε, ανάγκασε τον τερματοφύλακα της ΤΣΣΚΑ σε δύσκολη επέμβαση, αλλά ο Τσούμιτς ήταν εκεί για να πάρει το ριμπάουντ και να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό γράφοντας το 2-1.



Από το σημείο εκείνο και έπειτα, η απόδοση και των δύο ομάδων έπεσε, κάνοντας τα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης μία τυπική διαδικασία. Το σκορ παρέμεινε στο 2-1 με τους «ερυθρόλευκους» να προετοιμάζονται για το επόμενο φιλικό τους με την Ούφα την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Λιουμποσλάφ Πένεφ): Εβντιμόβ, Μαζίκου, Ματέι, Γκαλαμπόβ, Τουριτσόβ, Βαρέλα, Τζέφερσον, Ζιβκόβ, Μπάι, Γιόμοβ, Κατάκοβιτς

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (61’ Σα), Λαλά (61’ Ανδρούτσος), Παπαδόπουλος (61’ Σεμέδο), Καλογερόπουλος (45’ Μάρκοβιτς), Ρέαμπτσιουκ (61’ Αποστολόπουλος), Εμβιλά (61’ Σαπουντζής), Σουρλής, Κουντέ (45’ Τσούμιτς), Βαλμπουενά (61’ Βρουσάι), Χασάν, Τικίνιο (61' Τιάγκο Σίλβα)

Φάνης Τσοκανάς


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης