Football Talk

Υπόθεση Γαλατασαράι: Κλήθηκε για εξηγήσεις από το Υπ. Εξ. Τουρκίας ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα!

Υπόθεση Γαλατασαράι: Κλήθηκε για εξηγήσεις από το Υπ. Εξ. Τουρκίας ο Έλληνας Πρέσβης στην Άγκυρα!
Συνέχεια στο «θερμό» επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας
Σε θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξελίσσεται θηκε το «μπλόκο» των ελληνικών αρχών στην τουρκική ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι, τα μέλη της οποίας αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test, όπως προβλέπει η νομοθεσία, προκειμένου να μπουν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η είσοδος και να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Η αποστολή της Γαλατασαράι, η οποία επρόκειτο να δώσει σήμερα Τρίτη 13/7 φιλικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, αρνήθηκε να υποβληθεί σε νέο testing, καθώς όπως υποστηρίζει, διέθετε ήδη αρνητικά μοριακά test PCR.
 
Ωστόσο, οι ελληνικές αρχές στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τους ενημέρωσαν πως δεν γίνονται δεκτά τα PCR τεστ της αποστολής και πως έπρεπε να υποβληθούν σε νέα rapid test.
Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από την Τουρκία, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για αυθαίρετες και μισαλλόδοξες ενέργειες ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Cavusoglu.
Εντύπωση πάντως προκαλεί η αναφορά του προπονητή της Γαλατασαράι, Fatih Terim, ο οποίος αν και έκανε λόγο για μια μη φιλική συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στην τουρκική ομάδα, παραδέχθηκε πως η αποστολή είχε ενημερωθεί ότι θα έκανε ένα γρήγορο test στην Αθήνα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, για το θέμα που δημιουργήθηκε με την Γαλατασαράι, σύμφωνα με το δίκτυο TRT.

Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην ποδοσφαιρική ομάδα που επέστρεψε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά την άρνηση των παικτών να υποβληθούν σε rapid test ενόψει φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης