Football Talk

PSV Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 1-0: Πολλά εύκολα λάθη ο ΠΑΟΚ, πιο έτοιμοι οι Ολλαδοί

PSV Αϊντχόφεν - ΠΑΟΚ 1-0: Πολλά εύκολα λάθη ο ΠΑΟΚ, πιο έτοιμοι οι Ολλαδοί

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την PSV Αϊντχόφεν στην Ολλανδίας στο Philips Stadion, το βράδυ της Τετάρτης (21:00,14/7). Το γήπεδο ήταν κατάμεστο, εικόνες που μας έχουν λείψει.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε απο την PSV Αϊντχόφεν με το γκόλ του Μαντουέκε στο 25'. Η Ολλανδική ομάδα φάνηκε πως είναι πιο έτοιμη. Ο ΠΑΟΚ είχει κάποιες ανασταλτικές δυσκολίες, αλλά βρίσκεται στον δευτερο (μόλις) αγώνα της προτετοιμασίας του.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να πιέσουν. Οι Ολλανδοί επιτιθόντουσαν κυρίως από την δεξιά πλευρά. Τα πρώτα δέκα λεπτά (10’) κύλισαν αναγνωριστικά με την PSV να κυριαρχεί στην κατοχή της μπάλας.
Στο 10’ λεπτό μετά από σουτ του Μαντουέκε, ο Ζαχάβι ευνοήθηκε από την κόντρα και σκόραρε αλλά ήταν σε αντικανονική θέση, με συνέπεια το γκολ να μην μετρήσει.
Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε συνθήκες πίεσης σε όλο το πρώτο τέταρτο (15’), κάνοντας εύκολα λάθη καθώς η κατοχή χανόταν εύκολα.
Ένα λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ στο 19’, έφερε τον Βέρτεσεν σε εύκολο σουτ αλλά ο επιθετικός αστόχησε.
Ενώ ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε σύγχυση, οι Ολλανδοί το εκμεταλλεύτηκαν και «πυρπολούσαν» με σουτ τους Θεσσαλονικείς. Στο 25’ ο Μαντουέκε μάζεψε το ριμπάουντ από το σουτ του Φαν Χίνκελ κατά  την απόκρουση του Ζίβκοβιτς και πλάσαρε ανενόχλητος κάνοντας το 1-0.
Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός, αντ’ αυτού συνέχισε τα αβίαστα λάθη.
Ο Μαντουέκε βρέθηκε ξανά σε θέση για να σκοράρει στο 38’ αλλά έστειλε την μπάλα πολύ εκτός εστίας.
Η εικόνα για την Ελληνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή ανασταλτικά, καθώς έκαναν αρκετά λάθη, ενώ επιθετικά δεν κατάφερε να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

E6RxI8mXoAIPrOo.jpg


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υπό καταρρακτώδη βροχή. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με εντελώς νέες ενδεκάδες.
Ο ΠΑΟΚ πίεσε την Αϊντχόφεν ανεβάζοντας τις αμυντικές του γραμμές, χωρίς βέβαια και οι Ολλανδοί να επιδιώκουν την γρήγορη ανάπτυξη.
Η PSV ανέβασε τους ρυθμούς και με κάποια μακρινά σουτ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, ανεπιτυχώς, με τον Κρέσπο να βρίσκεται μέσα στις περισσότερες αμυντικές επεμβάσεις.
Στο 64’ ο Μάουρο Τζούνιορ βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή επιτυγχάνοντας μια κεφαλιά υπό καλές προϋποθέσεις αλλά και αυτή η ενέργεια δεν κατάφερε να φανεί απειλητική για τον Πασχαλάκη.
Ο Ιχατάρεν με έναν εντυπωσιακό ελιγμό στο 72’ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ επενέβη… παγώνοντας την φάση.
H εικόνα του αγώνα για τα επόμενα 15 λεπτά παρέμεινε σταθερή με την PSV να επιτίθεται από την δεξιά πλευρά και τον ΠΑΟΚ να βάζει τέλος στις προϋποθέσεις.

PSV Αϊντχόφεν (Σμιντ): Ντρόμελ, Μβουένε (46' Τέζε), Ραμάλιο (46' Πρέπερ), Μποσκαλί (46' Ομπίσπο), Μαξ (46' Όπεγκαρντ), Φαν Χίνκελ (46' Φίρχεφερ), Σανγκαρέ (85' Ρίγκο), Μαντουέκε (46' Ιχαταρέν), Γκέτσε (46' Τόμας, 83' Σάμπο), Βέρτεσεν (46' Μάουρο Τούνιορ), Ζάχαβι (46' Φοφάνα)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς (46' Πασχαλάκης), Τέιλορ (46' Λύρατζης), Βαρέλα (46' Μιχάι), Μιχαηλίδης (46' Κρέσπο), Περέιρα (46' Ροντρίγκο), Εσίτι (46' Νινούα), Ελ Καντουρί (46' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (46' Μουργκ), Καγκάβα (46' Βρακάς), Λάμπρου (46' Τζιόλης), Σβντέρσκι (46' Ολιβέιρα, 78' Κούτσιας)


Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης