Football Talk

Ενωμένοι FIFA-UEFA-Αυγενάκης, απείλησαν με οικονομικό εμπάργκο την ΕΠΟ!

Ενωμένοι FIFA-UEFA-Αυγενάκης, απείλησαν με οικονομικό εμπάργκο την ΕΠΟ!
FIFA, UEFA και Λευτέρης Αυγενάκης ζητούν να υποχωρήσει η ΕΠΟ και να μην εισάγει στην Γ.Σ. τις «παραλλαγές» που έχει ήδη αποφασίσει.
Σχετικά Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, των εκπροσώπων της FIFA και της UEFA και της ηγεσίας της ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14/7) το μεσημέρι και για ένα δίωρο περίπου, με αντικείμενο την περίφημη Ολιστική Μελέτη των διεθνών συνομοσπονδιών για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην αθλητική νομοθεσία διότι θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

 Aπό την εν λόγω τηλεδιάσκεψη προέκυψαν μεταξύ άλλων τα εξής:

  • FIFA/UEFA και ελληνική κυβέρνηση (Αυγενάκης) ακολουθούν σταθερά κοινή και ιδιαιτέρως πιεστική προς την ΕΠΟ γραμμή, ζητώντας τους να υιοθετήσουν ως έχει την Ολιστική Μελέτη και να την «περάσουν» χωρίς αλλαγές στο νέο Καταστατικό της ΕΠΟ που ψηφίζεται στην Γ.Σ. της προσεχούς Δευτέρας.
  • Ζητούν να υποχωρήσει η ΕΠΟ και να μην εισάγει στην Γ.Σ. τις «παραλλαγές» που έχει ήδη αποφασίσει.
  • Ο διευθυντής εθνικών ομοσπονδιών της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, επανέλαβε προς την διοίκηση της ΕΠΟ ότι αν δεν γίνει δεκτή η Ολιστική Μελέτη στο σύνολό της, θα επιβληθεί οικονομικό εμπάργκο από τις FIFA/UEFA προς την ελληνική ομοσπονδία!
  • Από κοντά και ο Λευτέρης Αυγενάκης, που απείλησε με παύση της χρηματοδότησης προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από το στοίχημα!
  • Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, εξέφρασε διαφωνίες για σημεία της Ολιστικής Μελέτης, όπως την δημιουργία Ένωσης Διαιτητών (και μάλιστα με δύο ψήφους στη Γ.Σ.) και τη συμμετοχή διαιτητή στην Εκτελεστική Επιτροπή.
  • Η ΕΠΟ φαίνεται να κάνει πίσω στο κομμάτι που αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, ώστε να έχουν αποφασιστικό και όχι εισηγητικό (προς την Ε.Ε.) χαρακτήρα οι αποφάσεις της για συγκεκριμένα ζητήματα.
  • Η ΕΠΟ επιμένει να μην δέχεται να μπουν στην Ε.Ε. εκπρόσωποι της διαιτησίας, των προπονητών, των παικτών κλπ, και πολύ περισσότερο να μην τους δοθούν 2 ψήφοι στις Γενικές Συνελεύσεις, την ώρα που όλες οι ΕΠΣ θα έχουν από μία. Επιμένει επίσης, τις αρμοδιότητες του διευθύνοντα συμβούλου (CEO) να τις καθορίζει έστω ο πρόεδρος της ΕΠΟ (αν όχι η Εκτελεστική Επιτροπή) και να μην του δοθούν ανεξέλεγκτες υπερεξουσίες.
  • Αύριο, Πέμπτη (15/7) θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μεταξύ FIFA/UEFA και ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη, μήπως και βρεθεί λύση.
  • Για τον αθλητικό νόμο, FIFA/UEFA είπαν προς τον υφυπουργό Αθλητισμού ότι πρέπει να τροποποιηθούν ή να απαλειφθούν κάποιες διατάξεις διότι αποτελούν παρέμβαση στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, δεν φάνηκαν ιδιαίτερα πιεστικοί, ενώ και ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν έδειξε διατεθειμένος να κάνει αλλαγές.



Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν:

  • FIFA (Nodar Akhalkatsi, Διευθυντής Ομοσπονδιών Ευρώπης, Laura Dijak, Υπεύθυνη Εθνικών Ομοσπονδιών, Rolf Tanner, Επικεφαλής θεμάτων Διακυβέρνησης Ομοσπονδιών)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης