Football Talk

Σαρλερουά - ΠΑΟΚ 0-2: Βελτιώθηκε και δεν άφησε περιθώρια ο «Δικέφαλος»

Σαρλερουά - ΠΑΟΚ 0-2: Βελτιώθηκε και δεν άφησε περιθώρια ο «Δικέφαλος»

O ΠΑΟΚ συνεχίζει τα φιλικά προετοιμασίας. Μετά την φιλική αναμέτρηση με την PSV Αϊντχόφεν (1-0), σειρά είχε σήμερα η Βέλγικη Σαρλερουά (17/7).

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο τρίτο του φιλικό, βελτιωμένος. Απέφυγε τα εύκολα λάθη και πίεσε τον αντίπαλο. Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Ολιβέιρα άνοιξε το σκορ και ο Μούργκ διπλασίασε τα τέρματα, για να σχηματίσει το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του δικεφάλου με 2-0.


H αναμέτρηση ξεκίνησε, με την Σαρλερουά να ανεβαίνει στο γήπεδο και να κερδίζει το πρώτο κόρνερ νωρίς στην αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 10 λεπτά πήρε την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει, με τους Βέλγους να μην αφήνουν πολλά περιθώρια και να πιέζουν κατά μήκος του γηπέδου.
Στο 15 λεπτό η Σαρλερουά βγήκε σε καλές προϋποθέσεις για ευκαιρία αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εκεί να σταματήσει τις όποιες πιθανότητες.
Το σουτ του Ροντρίγκο Σοάρες έξω από την περιοχή, στο 18ο λεπτό, ήταν η πιο αξιόλογη μέχρι εκείνη την στιγμή, ενώ ένα δεύτερο επιχείρησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιερίνια στο 19’.

Cooling Brake στα μισά του ημιχρόνου, λόγω του ήλιου και της υψηλής θερμοκρασίας.

Ο Κόφι είπε όχι, σε τριπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 25’. Το τελείωμα του Ζίβκοβίτς δεν φάνηκε αρκετό για να ανοίξει ο λογαριασμός του παιχνιδιού.
Ο Εσίτι άθελα του χτύπησε, τον αρχηγό των Βέλγων Ντεσολέιλ, τα αίματα άναψαν αλλά οι πιο ψύχραιμοι επενέβησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η ανασταλτική λειτουργεία του ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια στην Σαρλερουά να απειλήσει, ενώ ο ΠΑΟΚ έψαχνε λύσεις από τα άκρα του γηπέδου.
Ενώ ο ρυθμός είχε πέσει, στο 40ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Ιλαϊμαχαρίτρα, όμως το σουτ του ήταν απογοητευτικά εκτός εστίας.
Στο 42’ ΠΑΟΚ πάτησε την περιοχή των αντιπάλων του, με τον Ζίβκοβιτς να πιάνει ένα γεμάτο σουτ αλλά ο Κόφι είχε ξανά απάντηση.
E6fer-BXMAADWEX.jpg

Ο ΠΑΟΚ μπήκε επιθετικά και ανανεωμένος στο δεύτερο ημίχρονο, ανοίγοντας το σκορ στο 47’ με τον Νέλσον Ολιβέιρα να πλασάρει με τη μια στη αριστερή γωνία της εστίας, το οποίο προήλθε από το εκτελεσμένο κόρνερ του Μούργκ.
Ο Μπεντία στο 55ο λεπτό ευνοήθηκε από το λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ, δοκίμασε ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής, αλλά αυτό κατέληξε στα σώματα και ο κίνδυνος εξαλείφθηκε.
Οι Θεσσαλονικείς ήταν φανερά ανεβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούν κάποιο λάθος.
Στο 64' εξαιρετική ενέργεια από τον Τζόλη, έκανε την πάσα στον Βρακά που προσποιήθηκε και σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά για ακόμη μια φορά ο Κόφι απέκρουσε.
Ο Ζαρουρί στο 72’ πλάσαρε τον Α. Ζίβκοβιτς, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ εύκολα. Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος επιθετικός,  βρήκε ένα καλοχτυπημένο σουτ το οποίο δεν έφερε τελικά ανησυχία στα καρέ του ΠΑΟΚ.
Στο 80’ ο Τζόλης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Ο τραυματισμός προήλθε όπως φαίνεται από πάτημα του αντιπάλου του στο γόνατό του. Αντικαταστάθηκε από το Λάζαρο Λαμπρού.
Ο ΠΑΟΚ με έναν κεραυνό του Μούργκ έξω από την περιοχή στο 89’, που κατέληξε στην δεξιά γωνία της εστίας, διπλασίασε τα τέρματα και έκλεισε την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η 11άδα του ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Πασχαλάκης (Τ), Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εσίτι, Ουάρντα, Α.Ζίβκοβιτς, Καγκάβα, Σφιντέρσκι
Η 11άδα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Ζ.Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Περέιρα, Τσιγγάρας, Νινούα, Μουργκ, Τζόλης (Λάμπρου), Βρακάς, Ολιβέιρα

Η 11άδα της Σαρλερουά (3-5-2): Κόφι (Τ), Κνέζεβιτς, Ντεσολέιλ (30’ Βασίνσκι), Ανδρέου, Ιλαϊμαχαρίτρα, Μοριόκα, Ζιλέ (77’ Χέντρικξ), Ζαρουρί, Καγιέμπε, Μπεντιά (61’ Ριμπέιρο), Τσατσούα (46’ Φαν Κλέμπουτ).


Δημήτρης Φεραδούρος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης