Football Talk

Στο δύσκολο εγχείρημα της Premier League, οι πιτσιρικάδες της Τσέλσι μπορούν να έχουν ως πρότυπο τον… Ντιντιέ Ντρογκμπά!

Στο δύσκολο εγχείρημα της Premier League, οι πιτσιρικάδες της Τσέλσι μπορούν να έχουν ως πρότυπο τον… Ντιντιέ Ντρογκμπά!

Πέρασαν 17 χρόνια από τότε που ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς επέλεξε να φέρει στο Λονδίνο τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Σήμερα, η Τσέλσι έχει θέσει ως βασικό μεταγραφικό της στόχο τον Χάαλαντ, και οι «πιτσιρικάδες» της οφείλουν να ανατρέξουν στο παρελθόν…

Ήταν 20 Ιουλίου του 2004 όταν η Τσέλσι ανακοίνωνε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά της Μαρσέιγ, έχοντας ως πρόθεση να τον στηρίξει και να «χτίσει» γύρω του την ομάδα της επόμενης δεκαετίας.

Κάπως έτσι, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά συνδυάστηκε και έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα στο μυαλό των φίλων των «μπλε», σαν ένας από τους βασικούς λόγους που η Τσέλσι καθιερώθηκε ως ένα μεγάλο μέγεθος στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Με τον Ντρογκμπά στην σύνθεσή της άλλωστε, το σύνολο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατέκτησε τέσσερις φορές την Premier League, τέσσερις φορές το FA Cup, τρία League Cup, 2 Community Shield και ένα Champions League.

Έναν τίτλο δηλαδή που φέρει στο έπακρο την υπογραφή του, αν αναλογιστεί κανείς πως ισοφάρισε με κεφαλιά την Μπάγερν Μονάχου, μέσα στο «σπίτι» της και σκόραρε το τελευταίο πέναλτι, εκμεταλλευόμενος και το «μαγικό» βράδυ, στο οποίο βρέθηκε ο Πετρ Τσεχ.

Οι τίτλοι, η ηγετική προσωπικότητα του Ντρογκμπά και η βελτίωση της Τσέλσι σε κάθε τομέα, αγωνιστικό και μη, μετέτρεψαν τον επιθετικό από την Ακτή Ελεφαντοστού, σε έναν «θρύλο». Σε ένα παράδειγμα προς μίμηση, που το τρέχον ρόστερ των Λονδρέζων, οφείλει να έχει ως πρότυπο…
hi-res-144812615-didier-drogba-of-chelsea-scores-the-winning-penalty_crop_north.jpg

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως όσοι απαρτίζουν την επιθετική γραμμή της ομάδας του Τόμας Τούχελ, δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 23 έτη, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός, πως ο μεγαλύτερος όλων, Ζίγιεχ, βρισκόταν στην ηλικία των 11, όταν το club που πλέον εκπροσωπεί, «άλλαζε», σαν σήμερα, ολόκληρη την ιστορία του!

Οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών της Τσέλσι στην επιθετική γραμμή:

  • Μπρόχα: 19 ετών
  • Βέρνερ: 25 ετών
  • Χάβερτς: 22 ετών
  • Πούλισικ: 22 ετών
  • Xάτσον Οντόι: 20 ετών
  • Ζίγιεχ: 28 ετών
  • Μουσόντα: 24 ετών

Χαρακτηριστικό τεκμήριο του ηλικιακού επιπέδου της Τσέλσι την δεδομένη χρονική στιγμή, αποτελεί το γεγονός πως αν προστεθούν οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών της, όταν ήρθε ο Ντιντιέ Ντοργκμπά από την Μαρσέιγ, δεν ξεπερνούν αθροιστικά, την τωρινή ηλικία του πρώην ποδοσφαιριστή (43 αυτών, 41 οι νέοι της ομάδας).

Και φτάνουμε, στον Έρλιγνκ Χάαλαντ… Τον επιθετικό της Ντόρτμουντ που μέρα με την μέρα πλησιάζει στο Λονδίνο, και αν η πρόθεση των «μπλε» στεφθεί από επιτυχία, ο μέρος όρος των ποδοσφαιριστών της στην επίθεση, θα μειωθεί στα 22 χρόνια.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες των φίλων της ομάδας ο Νορβηγός, είναι να αντιληφθεί τον λόγο που η μεταγραφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην Τσέλσι, κατέχει ξεχωριστή θέση, στην ιστοσελίδα της Premier League, σήμερα…

Αυτός είναι το παράδειγμα, η Τσέλσι είναι η ευκαιρία να αναβιώσουν οι στιγμές του 2004. Στο δύσκολο εγχείρημα της Premier League, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πιστοποιεί τον τρόπο επιτυχίας και δείχνει τον δρόμο στους μικρότερους…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης