Football Talk

Παναθηναϊκός: Τα «χαμένα» Ελληνικά ταλέντα που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο βασικό ρόστερ

Παναθηναϊκός: Τα «χαμένα» Ελληνικά ταλέντα που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει στο βασικό ρόστερ
Ο Παναθηναϊκός φημίζεται πως διαθέτει διαχρονικά ένα από τα καλύτερα «φυτώρια» ακαδημιών στην Ελλάδα. Τι έχει γίνει, όμως, με τις περιπτώσεις που δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει…;

Η Βέιλε από τη Δανία έχει καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη ο οποίος δεν υπολογίζεται από τους «πράσινους».

Ο 20χρονος επιθετικός μετά από συνολικά 25 εμφανίσεις, 5 γκολ και δυο δανεισμούς σε Πανιώνιο και Φορτούνα Σιτάρντ, αποκλείστηκε από την αποστολή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την προετοιμασία στην Ολλανδία και «χαιρετάει» οριστικά το Κορωπί.

Δεν είναι ο πρώτος, όμως, νεαρός ποδοσφαιριστής που δεν καταφέρνει να… στεριώσει στο βασικό ρόστερ του «τριφυλλιού».

Το «BN Sports» με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, σας παρουσιάζει τα ταλέντα που «ξεπετάχτηκαν» μέσα από την «πράσινη» ακαδημία, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής και εν τέλει αποχώρησαν για… άλλες πολιτείες.

tasos-pao.jpg

Τάσος Δώνης

Πρόκειται για το δεύτερο γιό του άλλοτε προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Δώνη, ο οποίος από νωρίς στην καριέρα του έκανε το παραπάνω «βήμα». Ο λόγος για τον Τάσο Δώνη (σ.σ. αδελφός του ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟ, Χρήστος), ο οποίος βρισκόταν στα «φυτώρια» του Παναθηναϊκού μέχρι και την ηλικία των 17 ετών.

Οι «πράσινοι» άργησαν αρκετά να αναγνωρίσουν τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά που παρουσίαζε (ταχύτητα, καλή σωματοδομή και… τακτική «επαφή» με τα δίχτυα) και να τον αξιοποιήσουν στη βασική ομάδα. Και έτσι, αναπόφευκτα εμφανίστηκε η Γιουβέντους το Γενάρη του 2013, με τον Παναθηναϊκό να βάζει στα ταμεία του 300.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στα τροφεία του.

Λάζαρος Λάμπρου

Άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση ταλαντούχου ποδοσφαιριστή που… χάθηκε για τον Παναθηναϊκό είναι εκείνη του Λάζαρου Λάμπου. Την περίοδο που στην τεχνική ηγεσία βρισκόταν ο Αντρέα Στραματσιόνι, η ΠΑΕ άργησε και πάλι να δώσει την απαραίτητη σημασία σε ένα τόσο σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο και ο παίκτης εν τέλει αποχώρησε. Έως σήμερα ανήκει στον ΠΑΟΚ όπου ψάχνει χώρο και χρόνο να καθιερωθεί και έχει αγωνιστεί σε Ηρακλή, Πανιώνιο, Τβέντε και Φορτούνα Σιτάρντ.

lamprou-panathinaikos.jpg

Παντελής Χατζηδιάκος

Λίγοι ίσως να γνωρίζουν πως ο κεντρικός αμυντικός της Αλκμάαρ και της Εθνικής Ελλάδας, Παντελής Χατζηδιάκος αποτελούσε προϊόν της ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Στους «πράσινους» βρέθηκε μέχρι και τα 13 του, ο σύλλογος δεν μπόρεσε να τον κρατήσει, καθώς η οικογένεια του παίκτη μετανάστευσε στην Ολλανδία και συνεπώς εκείνος συνέχισε το ποδόσφαιρο στην ΑΖ.

Όλα τα υπόλοιπα ιστορία…

Γιώργος Βαγιαννίδης

Η περίπτωση του έγινε «σίριαλ». Ο Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε το ντεμπούτο του στις 5 Δεκεμβρίου του 2019, στη ρεβάνς του Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή, έχοντας εξαιρετική παρουσία, ενώ σκόραρε και σε ένα ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Παναιτωλικό.

Οι «σειρήνες» από το εξωτερικό δεν άργησαν να έρθουν, με την Ίντερ να επικοινωνεί άμεσα με τον 19χρονο ποδοσφαιριστή και εν τέλει να καταφέρνει να τον αποκτήσει. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός «τράβηξε» πολύ το ζήτημα, το οποίο πήρε μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα επικοινωνιακά να του κοστίσει.

Vagiannidis-pao.jpg

Κώστας Αποστολάκης

Σε αντίθεση με τον πατέρα του Στράτο, ο Κώστας Αποστολάκης δεν κατάφερε να ακολουθήσει ανάλογη πορέια στον Παναθηναϊκό. Έπαιξε σε ορισμένα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ωστόσο η διοίκηση του «τριφυλλιού» δεν έφτασε σε συμφωνία μαζί του για να παραμείνει στην ομάδα.

Συνεπώς, λίγες μέρες αργότερα κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ.

fourlanos-2-pao.jpg

Η… ιδιόμορφη περίπτωση του Σπύρου Φουρλάνου

Μία ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί εκείνη του Σπύρου Φουρλάνου, καθώς η εξέλιξη της μετέπειτα πορείας του -μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό-, πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για κάθε νέο ποδοσφαιριστή.

Έχοντας αγωνιστεί μόλις 11 φορές με τη φανέλα της βασικής ομάδας των «πρασίνων», αποφασίζει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του τον Γενάρη του 2014 και να φύγει ως ελεύθερος. Επόμενος σταθμός του η βελγική Μπριζ, στην οποία δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό, με την μετέπειτα πορεία του να παίρνει αγωνιστικά την… κατιούσα (σ.σ. Καλλονή, Πανιώνιος, Παναχαϊκή, Χανιά, Ιωνικός).

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης