Football Talk

Ο Στέφαν Γιόβετιτς φιλοδοξεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των «5», που αναγεννήθηκαν στην Bundesliga!

Ο Στέφαν Γιόβετιτς φιλοδοξεί να ακολουθήσει το παράδειγμα των «5», που αναγεννήθηκαν στην Bundesliga!

Μία ιδιαίτερα σημαντική μεταγραφική κίνηση, ολοκλήρωσε πριν από μερικές ώρες η Χέρτα, η οποία απέκτησε τον Στέφαν Γιόβετιτς, επιθυμώντας να τον εντάξει σε μία λίστα ποδοσφαιριστών που «αναγεννήθηκαν» και βρήκαν την ποδοσφαιρική τους Ιθάκη στην Bundesliga.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, του οποίου οι ποδοσφαιρικές ικανότητες είναι λίγο-πολύ γνωστές. Τα 103 του γκολ σε 365 συμμετοχές αναδεικνύουν την εκτελεστική του δεινότητα, ενώ η συμμετοχή του στα τέσσερα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα αποτελούν το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πως ένας τόσο… ικανός στο είδος του, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια επιτυχία, σε κάθε συνθήκη.

Πλέον ο Στέφαν Γιόβετιτς βρίσκεται στα 31 του, και αποφάσισε η αλλαγή της δεκαετίας να τον βρει στο μοναδικό πρωτάθλημα που δεν τον είχε ως στιγμής… «φιλοξενήσει».

Το συμβόλαιο του με την Μονακό εκκρεμούσε, η Χέρτα κινήθηκε άμεσα, οι δύο ομάδες συμφώνησαν και ο ποδοσφαιριστής από το Μαυροβούνιο αποτελεί ένα από τα «μπαμ» του καλοκαιριού για το γερμανικό ποδόσφαιρο.

Πλέον, μοναδική του πεποίθηση είναι να παραμείνει στην Bundesliga και να συμπεριληφθεί σε μία πεντάδα ποδοσφαιριστών, που ξανά βρήκαν τον εαυτό τους στην Bundesliga. Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά. Θα καταφέρει ο Γιόβετιτς να βελτιώσει την επιθετική επίδοση της ομάδας του που πέρυσι κινήθηκε σε «ρηχά νερά»;

Ας δούμε αναλυτικά τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών:

Κέβιν Ντε Μπρόινε (Βέρντερ Βρέμης και Βόλφσμπουργκ):
306643_imgw968_1.jpg

Και όμως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, όσο περίεργο και αν ακούγεται, αναλογικά με τις εκπληκτικές του σεζόν στην Premier League, πριν από μία δεκαετία απορρίφθηκε από την Τσέλσι και μετέβη στην Γερμανία, όπου διακρίθηκε στον απόλυτο βαθμό.

Αναλυτικά, η «αναγέννηση» του Βέλγου ξεκίνησε με τον Βέρντερ Βρέμης το 2012, όπου συνέβαλλε τα μέγιστα στην αποφυγή του υποβιβασμού, σκοράροντας 10 γκολ και δημιουργώντας άλλα εννέα για τους συμπαίκτες του σε 33 εμφανίσεις. Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικότερος λόγος που ο Ντε Μπρόινε, αναδείχθηκε ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής της χρονιάς της Bundesliga.

Παρά ταύτα, τον επόμενο χρόνο αγωνίστηκε με την φανέλα της Βόλφσμπουργκ, όντας πλέον ελεύθερος από την Τσέλσι, πετυχαίνοντας 25 γκολ σε 45 εμφανίσεις!

Πάκο Αλκάθερ (Μπορούσια Ντόρτμουντ):
fortuna-duesseldorf-v-borussia-dortmund-bundesliga-5c1a597612edfc9f4c000001_1.jpg

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν ποδοσφαιριστή που βρήκε το χαμένο του κέφι στην Γερμανία, μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα. Αρχικά, υπέγραψε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ ως δανεικός, αλλά μόλις τρεις μήνες μετά, οι Γερμανοί αποφάσισαν να τον «κάνουν δικό τους», όντες εντυπωσιασμένοι από τις επιδόσεις του.

Πλέον, έχοντας σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει ένας αναπληρωματικός σε μία σεζόν της Bundesliga, βρίσκοντας δίχτυα ανά 39 λεπτά, είναι «ασφαλές» να πούμε πως ο Άλκαθερ έχει δεδομένα διαφοροποιήσει την καριέρα του, εξαιτίας της μεταγραφής του!

Λούκα Γιόβιτς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης):
EEv8tBLXkAMhEa1_1.jpg

Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την επιλογή της Μπενφίκα πριν από μία τριετία να τον αφήσει να «μετακομίσει» στην Γερμανία, πέτυχε 12 γκολ στα 11 πρώτα του ματς με την Άιντραχτ, εντυπωσίασε στην Bundesliga και συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας συμμετοχή σε γκολ στο 1/3 των αγώνων που έλαβε μέρος (18 ματς)!

Πλέον, το μέλλον του καθορίζεται από την Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία ανήκει τα τελευταία δύο χρόνια, με τον Κάρλο Αντσελότι να μην έχει αποφασίσει την δεδομένη χρονική στιγμή αν θα συνεχίσει στην Γερμανία, ή να θα πάρει την ευκαιρία του στην Ρεάλ

Τζέιντον Σάντσο (Mπορούσια Ντόρτμουντ):
EuspCh6XcAMHo5__1_1.jpg

Αποτελεί σαφώς μαζί με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε έναν από τους βασικούς λόγους που η Ντόρτμουντ φημίζεται για το ταλέντο που την διακρίνει, ως προς την ανάδειξη και την αξιοποίηση της «πρώτης ύλης» που διαθέτει.

Παρέμεινε στην Ντόρτμουντ για μία εξαετία, αποδείχθηκε πέρυσι ιδιαίτερα παραγωγικός, έχοντας καταγράψει 8 γκολ και 12 ασίστ σε 26 ματς, και πλέον αποτελεί την βασικότερη, ως στιγμής, μεταγραφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο, έναντι 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Το μέλλον του φαντάζει εξασφαλισμένο. Μένει να δούμε την κατάληξη της πορείας του στο «δυσκολότερο πρωτάθλημα» του πλανήτη, μόλις στα 21 του χρόνια.

Μίτσι Μπατσουαγί (Μπορούσια Ντόρτμουντ):
fc-schalke-04-v-borussia-dortmund-bundesliga-5c229252744403e72b000001_1_1.jpg

Ήταν πιθανώς η μοναδική χρονιά της τελευταίας πενταετίας που ο Μίτσι Μπατσουαγί διακρίθηκε σε συνεχόμενα παιχνίδια, καταγράφοντας εντυπωσιακά νούμερα, βρίσκοντας παράλληλα και την σταθερότητα που γενικότερα δεν τον διέπει.

Αγωνίστηκε στην Ντόρτμουντ, πριν από τέσσερα χρόνια για τέσσερις μήνες, σκόραρε 7 γκολ σε 10 παιχνίδια, με την ομάδα του να μην ηττάται σε κανένα ματς εξ΄αυτών, επέστρεψε στην Τσέλσι με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές, αλλά ο δανεισμός του στην Κρίσταλ Πάλας απέδειξε ξανά πως το μέλλον του Μπατσουαγί δεν βρίσκεται στο Λονδίνο

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης