Football Talk

Ζιλ Κουντέ: Ο Γάλλος που έχει… μαλώσει με το «λάθος», συμφώνησε με την μοναδική αγγλική ομάδα που τον έχει κερδίσει!

Ζιλ Κουντέ: Ο Γάλλος που έχει… μαλώσει με το «λάθος», συμφώνησε με την μοναδική αγγλική ομάδα που τον έχει κερδίσει!

«Μία ανάσα» από την μεταγραφή του στην Τσέλσι βρίσκεται ο Ζιλ Κουντέ, με τον 22χρονο στόπερ της Σεβίλλης να έρχεται σε συμφωνία με τους Λονδρέζους και να ετοιμάζεται να «υπερασπιστεί» την μοναδική ομάδα της Premier League, που δεν τον… έχει κερδίσει!

Σχετικά Άρθρα

Εξαιρετική χαρακτηρίζεται η επιλογή της Τσέλσι να αποκτήσει τον 22χρονο Ζιλ Κουντέ, με τους Λονδρέζους να έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Γάλλο στόπερ, και πλέον να διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες με την Σεβίλλη, προκειμένου να επισημοποιήσουν την εν λόγω μεταγραφή, έναντι 68 εκατομμυρίων!

Πρόκειται βεβαίως για μία μεγάλη πρόκληση για τον Ζιλ Κουντέ, ο οποίος έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν την σταθερότητα που τον διέπει, όντας σχεδόν… αλάνθαστος στις αναμετρήσεις του και με ιδιαίτερα σωστές τοποθετήσεις.

Τα χαρακτηριστικά του αυτά έγιναν άμεσα αντιληπτά από την Σεβίλλη, ο Κουντέ κατάφερε μέσα σε μία διετία να πραγματοποιήσει 89 συμμετοχές με την ομάδα της Ανδαλουσίας σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας και τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του στην Ισπανία (Europa League), ενώ η οξυδέρκειά του σε συνδυασμό με την αμυντική του συνέπεια, τον μετέτρεψαν σε έναν επίσης αξιόλογο δεξιό οπισθοφύλακα, καθιστώντας τον απαραίτητο.

Πλέον περνά στην Τσέλσι, πραγματοποιώντας την δεύτερη μεταγραφή της καριέρας του, μετά από αυτήν της Σεβίλλης το 2019, από την Μπορντό, η οποία αποτέλεσε και τον πρώτο σύλλογο που υπερασπίστηκε.

E7URt-AXsAA_DUh.jpg

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως είναι το γεγονός πως η… μέλλουσα, νέα του ομάδα, αποτελεί και την μοναδική της Premier League που τον έχει κερδίσει. Ο Κουντέ άλλωστε έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές αγγλικό σύλλογο, δεν έχει έρθει ισόπαλος ποτέ, έχει επικρατήσει δύο φορές, και δεν τα έχει… καταφέρει μόνο απέναντι στην Τσέλσι.

Αυτό μάλιστα είναι και το μοναδικό ματς που ο Κουντέ δεν αγωνίστηκε ως βασικός απέναντι σε ομάδα της Premier League, σε ένα παιχνίδι που «σημαδεύτηκε» από την καλύτερη εμφάνιση του Ολιβιέ Ζιρού στην καριέρα του, με τον συμπατριώτη του να σκοράρει 4 γκολ σε 72 λεπτά, προσυπογράφοντας το 4-0 υπέρ της Τσέλσι, μέσα στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθκουάν.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του Ζιλ Κουντέ απέναντι σε ομάδες της Premier League:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη 2-1

Γουλβς – Σεβίλλη 0-1

Σεβίλλη – Τσέλσι 0-4

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης