Football Talk

Προκριματικά Europa Conference League: Ανατροπή... πρόκρισης ψάχνουν ΑΕΚ και Άρης!

Προκριματικά Europa Conference League: Ανατροπή... πρόκρισης ψάχνουν ΑΕΚ και Άρης!
Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League θα επιχειρήσουν να πάρουν ΑΕΚ και Άρης στις αποψινές (29/7) κρίσιμες ρεβάνς του β’ προκριματικού γύρου σε ΟΑΚΑ και «Κλ.Βικελίδης».
Σχετικά Άρθρα

Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις... δίχως αύριο δίνουν ΑΕΚ (21.00, Cosmote Sports 1HD, bnports.gr) και Άρης (21.30, Novasports 2HD, bnsports.gr) απόψε (29/7) σε ΟΑΚΑ και «Κλ.Βικελίδης» αντίστοιχα.

Τόσο η «Ένωση» όσο και οι «κίτρινοι» δεν έχουν περιθώρια για νέο αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα αποχαιρετήσουν πρόωρα -από τον β' προκριματικό γύρο- το Europa Conference League.

ΑΕΚ-Βελέζ Μόσταρ: Με δίδυμο Αραούχο-Ανσαριφάρντ για την ανατροπή!

Παρότι άνοιξε το σκορ με τον Ανσαριφάρντ μόλις στο 12′, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 στο πρώτο ματς με τη Βέλεζ Μόσταρ στη Βοσνία και πλέον θα χρειαστεί να κάνει την ανατροπή, αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς περιμένει αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές του, αφού στο ενδεχόμενο αποκλεισμού θα πρόκειται για μια τεράστια αποτυχία και θα προσδώσει με το «καλημέρα» μεγάλη πίεση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η «Ένωση» θα έχει διαθέσιμα τα περισσότερα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού και μόνο... μακροχρόνιες απουσίες ενόψει της αποψινής ρεβάνς.

Πέτρος-Μάνταλος-ΑΕΚ-1200x674.jpg

Ο Σέρβος τεχνικός είναι εξαιρετικά πιθανό να αγωνιστεί με σχήμα 4-4-2, τοποθετώντας μαζί τους Αραούχο και Ανσαριφάρντ στην επίθεση. Όσο για τους Βόσνιους, στο στρατόπεδο της ομάδας περιμένουν να δεχθούν πίεση από ένα πιο έμπειρο σύνολο, όπως αυτό της ΑΕΚ, ωστόσο υπάρχει... πίστη. Η Βέλεζ δεν ήρθε στην Αθήνα για να κλειστεί πίσω, αλλά θα αναζητήσει το γκολ στο ΟΑΚΑ, που θα της αυξήσει περισσότερο τις ελπίδες πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference.

Μιλόγεβιτς: «Nα ξεχάσουμε εντελώς το παιχνίδι στην Βοσνία»

«Θέλω να περάσω ένα στοιχεία από τη στιγμή που ήρθα στην ΑΕΚ. Κάποια πράγματα πρέπει να τα βγάζουμε στο γήπεδα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Πρέπει να ξεχάσουμε εντελώς το παιχνίδι που έχουμε παίξει. Πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπάλα, να έχουμε δύναμη, να έχουμε τρεξίματα. Αυτά πρέπει να τα έχουμε σε κάθε παιχνίδι όχι μόνο σε αυτό. Η ατομική προσπάθεια είναι επίσης σημαντική», τόνισε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στη Βέλεζ.

Και συνέχισε λέγοντας, μεταξύ αλλων, τα εξής: «Θέλω να το ξεχάσω αυτό το παιχνίδι (σ.σ. τον πρώτο αγώνα στη Βοσνία). Πρέπει να μάθουμε πολλά από τα λάθη που κάναμε. Ο καθένας να βάζει το πείσμα και το πάθος του στο παιχνίδι, να παλεύουν όλοι ξεχωριστά. Έτσι θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Ελπίζω αυτά να τα βγάλουμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Όλοι έχουν προπονηθεί πριν έρθουν στην ΑΕΚ. Τα περισσότερα παιδιά γνωρίζουν το DNA της ΑΕΚ. Αυτό που με ευχαριστεί είναι ότι όλοι θέλουν να παίξουν και να τα δώσουν όλα για την ομάδα».

Άρης-Αστάνα: Με την πλάτη στον τοίχο, αλλά... μπορεί!

Όλα στραβά κι ανάποδα πήγαν στον Άρη την περασμένη Πέμπτη, καθώς δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα και τιμωρήθηκε. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου σπατάλησε τουλάχιστον 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες στο Καζακστάν, με την Αστάνα να εκμεταλλεύεται την κακή αμυντική του λειτουργία και να κερδίζει με 2-0.

Ένα δύσκολο σκορ ανατροπής για κάθε ομάδα, όμως στους «κίτρινους» ευελπιστούν ότι με τον κόσμο στο πλευρό τους ενάμιση χρόνο μετά όλα είναι πιθανά. Όσο για τα πλάνα ενδεκάδας, ο τραυματισμός του Ματέο Γκαρσία φέρνει... αβεβαιότητα στη σύνθεση της επιθετικής τετράδας. Αυτός που αναμένεται να πάρει τη θέση του αργεντινού στο βασικό σχήμα είναι ο Μάνος με τους Γκάμα, Μπερτόγλιο και Μαντσίνι στην τριάδα από πίσω.

astana-aris_1.jpg

Στα χαφ Ματίγια και Γκάμα παραμένουν ως δίδυμο ενώ αλλαγές θα υπάρξουν και στην τετράδα της άμυνας. Ο Σούντγκρεν θα επιστρέψει στο δεξί άκρο και ο Φαμπιάνο θα κάνει ντεμπούτο δίπλα πιθανότατα στον Μπεναλουάν. Στο αριστερό άκρο θα παραμείνει ο Γκάνεα και ο Ντένις στο τέρμα. Όσο για την Αστάνα, ο προπονητής Τικόνοφ δεν έκρυψε την επιθυμία του για ένα γκολ, που θα απλουστεύσει την κατάσταση ενόψει της πρόκρισης. Αποβλήθηκε πριν μία εβδομάδα ο στόπερ Σιμούνοβιτς και έτσι εκτίει σήμερα ποινή τιμωρίας.

Μάντζιος: «Με τη βοήθεια του κόσμου θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση!»

Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος μίλησε ενόψει του αγώνα ρεβάνς με την Αστάνα, τονίζονας την σημασία να παρουσιαστεί ο Άρης με πίστη και αποφασιστικότητα, ενώ στάθηκε και στην βοήθεια του κόσμου που επιστρέφει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά από πολύ καιρό.

Όπως είπε σε γενικές γραμμές: «Πρέπει να παρουσιαστούμε με πίστη και αποφασιστικότητα, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε την ανατροπή. Το σκορ του πρώτου αγώνα μας αδικεί και κάνουμε πιο δύσκολο το έργο μας. Μας έλειψε ο κόσμος μας, ξέρουμε όλοι την δυναμική του, θέλουμε την βοήθεια του και ξέρουμε ότι θα το κάνει για να πανηγυρίσουμε στο τέλος την πρόκριση».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης