Football Talk

Χαβίτο: «Το σκορ δεν είναι καλό, αλλά παίζεις στην έδρα σου έναν αγώνα, έναν τελικό»

Χαβίτο: «Το σκορ δεν είναι καλό, αλλά παίζεις στην έδρα σου έναν αγώνα, έναν τελικό»
Ο Φρανσίσκο Χαβίτο μίλησε για τη ρεβάνς του Άρη με την Αστάνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην παίκτης του Άρη, Φρανσίσκο Χαβίτο, μίλησε σε ραδιόφωνο των «κιτρινόμαυρων» στην Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας τη ρεβάνς κόντρα στην Αστάνα, την μεταγραφή του Ιτούρμπε αλλά και την αποφυλάκιση του παλιού φίλου και συμπαικτη, Σέρχιο Κόκε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την φωτογραφία που δημοσίευσε με Ούμπιντες και Μπρίτο:

«Μου έκαναν πολλές ερωτήσεις, πώς ήταν η καριέρα μου, πώς είναι το ποδόσφαιρο έξω από την Ισπανία, πώς είναι η οικογένεια μου. Ο Ούμπιντες και ο Μπρίτο ήταν στην Ισπανία και με πήραν τηλέφωνο να με δούνε.

Ήταν 500 χιλιόμετρα από εμένα, αλλά ήταν Σαββατοκύριακο και δεν έκανα τίποτα. Ήμασταν φίλοι από παλιά, είναι πολύ καλά παιδιά και τα δύο.

Άμα πάω Ελλάδα θα τους πάρω τηλέφωνο να πίνουμε καφέ, να τρώμε μαζί. Έχω πολλούς φίλους, όχι μόνο Θεσσαλονίκη αλλά παντού».

Ενώ συνέχισε:

«Το ωραίο στο ποδόσφαιρο είναι να γνωρίσεις κόσμο, χώρες να ταξιδεύεις. Πάντα στο γήπεδο είσαι αντίπαλος με όλους, μπορεί να δώσω τρεις κλωτσιές αλλά μετά το ενενηντάλεπτο ο πόλεμος τελειώνει».

Για τον Ούμπιντες:

«Ήταν πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά και καλός άνθρωπος. Για αυτό προσπαθώ να τους βλέπω. Είναι ωραίο ότι υπάρχουν σε μία ομάδα ο Λαζαρίδης, ο Ούμπιντες και ο Μπρίτο».

Για το αν θα βοηθούσε τον Άρη από κάποιο άλλο πόστο:

«Έρχομαι με κλειστά τα μάτια, αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα ούτε που θα το σκεφτώ, μου έδωσε τόσα ο Άρης που μακάρι να μπορέσω να τα ανταποδώσω.

Ξέρουμε τι σημαίνει η ομάδα για τον κόσμο, για την πόλη, για την Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε κάποιους παίκτες. Πρέπει να καταλάβεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις».

Για το αν θα τον άφηνε η σύζυγος του να επιστρέψει:

«Η Μαρία θα… μου κάνει και την βαλίτσα. Αγαπάμε την Ελλάδα, έχουμε πολλούς φίλους».

Για το ματς με την Αστάνα:

«Το σκορ δεν είναι καλό, έπρεπε να βάλουμε ένα γκολ. Αλλά παίζεις στην έδρα σου έναν αγώνα, έναν τελικό. Πρέπει να μην φας γκολ, το να βάλεις είναι υπόθεση είκοσι δευτερολέπτων. Ένα γκολ να βάλεις πάλι είσαι μια ανάσα από το 2-0.

Και στο 80′ να βάλεις το γκολ πάλι έχεις 10 λεπτά που για την άλλη ομάδα θα είναι σαν 30. Πρέπει να δώσεις το 100% να πονάει όλο το σώμα. Να παίξεις με πάθος αλλά και με λίγο μυαλό, γιατί από μόνο του το πάθος δεν αρκεί».

Για τον Ιτούρμπε:

«Θα κάνει την διαφορά αν πάνε όλα καλά. Αρκεί να μην είναι τραυματίας και να μην έχει πρόβλημα υγείας. Έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες και θα κάνει την διαφορά, θα δούμε πώς πάει μέσα στην ομάδα».

Για τον Μούτο:

«Έχει παίξει Αγγλία, αυτό σημαίνει ότι έχει ποιότητα και ότι ξέρει πως να παίξει στο ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να μεταφέρει την ποιότητα του στην Ελλάδα».

Για τον Κόκε:

«Έμαθα ότι είναι έξω πλέον, μαζί με την οικογένεια και τα παιδιά του, με τους ανθρώπους που αγαπάει και τον αγαπάνε. Ελπίζω να χαλαρώσει λίγο και να πάρει ξανά την ζωή που είχε πριν, να μην γίνεται τίποτα κακό και να έχει μία καλή ζωή».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης