Football Talk

Ραφαέλ Βαράν: Έρχεται στην Γιουνάιτεντ, με σκοπό να θυμίσει στους φίλους της, το… μηδέν παθητικό!

Ραφαέλ Βαράν: Έρχεται στην Γιουνάιτεντ, με σκοπό να θυμίσει στους φίλους της, το… μηδέν παθητικό!

Μία εξαιρετική μεταγραφική κίνηση αναμένεται να επισημοποιήσει στα επόμενα εικοσιτετράωρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ανακοίνωσε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ραφαέλ Βαράν, με τους ανθρώπους των «κόκκινων διαβόλων» να φιλοδοξούν πως ο Γάλλος θα τους κάνει να… θυμηθούν το πολυπόθητο «μηδέν παθητικό».

Σχετικά Άρθρα

Ο κόσμος του Μάντσεστερ στρέφεται πλέον ολόκληρος, γύρω από τον Ραφαέλ Βαράν και την επικείμενη μεταγραφή του. Μία συμφωνία που μόνο θετικά οφέλη δείχνει πως αποφέρει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος του εν λόγω ποδοσφαιριστή, τις «παραστάσεις» που τον διέπουν και τις επιτυχίες που έχει σημειώσει με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι προσδοκίες που συνοδεύουν τον Βαράν και τα αποτελέσματα της Γιουνάιτεντ τις τελευταίες 90 ημέρες

Άμεση συνέπεια των πεπραγμένων του αποτελούν οι τεράστιες προσδοκίες που συνοδεύουν το όνομά του. Ο Ραφαέλ Βαράν μεταβαίνει στους «κόκκινους διαβόλους» με στόχο να κάνει την διαφορά, να συνυπάρξει με τον Χάρι Μαγκουάιρ στο κέντρο της άμυνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και να προσδώσει στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μία σιγουριά, η οποία αναμφίβολα απουσιάζει από το υπάρχον ρόστερ.
E7TCSP1XoBUMrZ7_1_1.jpg

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η Γιουνάιτεντ, έχει να διατηρήσει το μηδέν από τα τέλη Απριλίου, σε όλες τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, είτε επίσημες, είτε μη.

Έχει δεχθεί γκολ σε 11 διαδοχικά ενενηντάλεπτα, και τα φιλικά προετοιμασίας της με αφορμή το τελευταίο, την Τετάρτη το βράδυ απέναντι στην Μπρέντφορντ (2-2), έχουν αναδείξει τα αμυντικά κενά που την χαρακτηρίζουν, δεχόμενη γκολ στο 65% των αναμετρήσεών της στο δεύτερο ημίχρονο.

Το τελευταίο, επιτυχημένο τρίμηνο του Βαράν στην Μαδρίτης αποτελεί «οδηγό» για το ταξίδι του στο Μάντσεστερ

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που η μεταγραφή του Ραφαέλ Βαράν αποκτά ζωτική σημασία για τους «κόκκινους διαβόλους». Σε ανάλογο αριθμό αγώνων άλλωστε (11), στο τέλος της περσινής σεζόν, ο Γάλλος διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στα 6 clean sheet της Ρεάλ σε 11 αναμετρήσεις, και στην αγωνιστική βελτίωση των Μαδριλένων, η οποία τους συμπεριέλαβε στην συζήτηση για την κατάκτηση του τίτλου!
GettyImages-1231365430_1.jpg

Αν σε όλα αυτά μάλιστα προστεθεί το γεγονός πως με τον Ράφαελ Βαράν στην βασική της ενδεκάδα η Ρεάλ έχει διατηρήσει στα 63 ματς που έχει αγωνιστεί την τελευταία διετία στην La Liga, ανέπαφη την εστία της στα 32, γίνεται αντιληπτό πως ίσως, ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρήκε το αντίδοτο που θα λύσει την ανασφάλεια που ακολουθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις τελευταίες 90 ημέρες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματά της στα 11 τελευταία ματς:

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρόμα 6-2
  • Ρόμα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2
  • Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-3
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λέστερ 1-2
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-4
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-1
  • Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
  • Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1 (11-10 πεν.)
  • Ντέρμπι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
  • ΚΠΡ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-2
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ 2-2

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως στα 11 τελευταία ματς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί 22 γκολ, πράγμα που μεταφράζεται σε δύο γκολ ανά παιχνίδι, έχοντας παράλληλα βρει δίχτυα σε όλες τις αναμετρήσεις της (24)!

Θα καταφέρει ο Ράφαελ Βαράν να διατελέσει την διαφορά στο κέντρο της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων»; Το πρώτο βήμα άλλωστε ολοκληρώθηκε. Η συμφωνία έχει επιτευχθεί. Πλέον, ο καθρέφτης του γηπέδου, θα δώσει τις απαντήσεις…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης