Football Talk

Ρεάλ, Μπάρτσα, Γιούβε: «Δεν θα υποστούμε απειλές από την UEFA, προσηλωμένοι στον στόχο της ανάπτυξης του έργου της Super League»

Ρεάλ, Μπάρτσα, Γιούβε: «Δεν θα υποστούμε απειλές από την UEFA, προσηλωμένοι στον στόχο της ανάπτυξης του έργου της Super League»
Με κοινή ανακοίνωση τους η Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους γνωστοποιησαν την δικαίωση της απέναντι στις κυρώσεις της UEFA.

Δικαιώθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους στη διαμάχη που ξεκίνησε με την UEFA, μετά την προσπάθεια δημιουργίας της European Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, διατάσσοντας την UEFA να ανακαλέσει, με άμεση ισχύ, όλες τις ενέργειές της κατά των ιδρυτικών συλλόγων της European Super League, συμπεριλαμβανομένης της οριστικής κατάθεσης του πειθαρχικού φακέλου οι διαδικασίες ανοίγουν στους προαναφερθέντες τρεις συλλόγους και ακυρώνουν τα πρόστιμα και άλλους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στους υπόλοιπους εννέα ιδρυτικούς συλλόγους, ως προϋπόθεση να μην υπόκεινται σε πειθαρχικές διαδικασίες από την UEFA.

Με αυτόν τον τρόπο, τα δικαστήρια υποστηρίζουν και πάλι τη θέση των υποστηρικτών του European Super League, και απορρίπτουν την έφεση που προέβαλε η UEFA, επιβεβαιώνοντας την προειδοποίησή της ότι η μη συμμόρφωση με αυτό το ψήφισμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικονομικές κυρώσεις και ποινική ευθύνη. Η υπόθεση θα αναλυθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, το οποίο θα επανεξετάσει τη μονοπωλιακή θέση που κατέχει η UEFA έναντι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Έχουμε καθήκον να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Η UEFA διεκδίκησε τη θέση, αποκλειστικά, ρυθμιστή, χειριστή και μοναδικού ιδιοκτήτη και διευθυντή ευρωπαϊκών διοργανώσεων ποδοσφαίρου. Αυτή η μονοπωλιακή θέση, σε σύγκρουση συμφερόντων, βλάπτει σοβαρά το ποδόσφαιρο και την ανταγωνιστική του ισορροπία. Όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, οι οικονομικοί έλεγχοι είναι ανεπαρκείς και δεν έχουν εφαρμοστεί αντικειμενικά. Οι σύλλογοι που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς αγώνες έχουν το δικαίωμα να διοικούν τους δικούς τους αγώνες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι από τώρα και στο εξής δεν θα υποστούμε συνεχείς απειλές από την UEFA. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο της ανάπτυξης του έργου της European Super League με εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τους οπαδούς, παίκτες, προπονητές, συλλόγους, πρωταθλήματα και εθνικές και διεθνείς ενώσεις και ομοσπονδίες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στοιχεία της πρότασής μας που πρέπει να αναθεωρηθούν και, φυσικά, να βελτιωθούν μέσω διαλόγου και συναίνεσης. Συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε την επιτυχία ενός έργου που θα σέβεται πάντα τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης