Football Talk

Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Τέλος σε οχτώ χρόνια κυριαρχίας για Παρί, το Σούπερ Καπ πήγε στη Λιλ! (video)

Λιλ – Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Τέλος σε οχτώ χρόνια κυριαρχίας για Παρί, το Σούπερ Καπ πήγε στη Λιλ! (video)
Η Λιλ βρέθηκε σε καλή μέρα και επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 για το Σούπερ Καπ Γαλλίας, με τους Παριζιάνους να παρατάσσονται χωρίς τους Ράμος, Νεϊμάρ και Εμπαπέ.
Σχετικά Άρθρα
Η Λιλ μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προσπάθησε να απειλήσει με τον Γιλμάζ από το πρώτο λεπτό, ωστόσο το σουτ του κόπηκε από την άμυνα. Ο Καλιμουέντο απάντησε για την Παρί στο 4’ με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, ωστόσο η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκει στην Λιλ, με τον Γιλμάζ να εκτελεί φάουλ στο 5ο λεπτό, με τον Νάβας να την «σταματά» στην δεξιά πλευρά της εστίας και να παραχωρεί κόρνερ.

Ο ρυθμός έπεσε στην συνέχεια, με τον Χακίμι να δοκιμάζει το πόδι του εκτός περιοχής στο 12’, με τον Ζαρντίμ να μην ανησυχεί. Η Παρί έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 28’ με τον Ντράξλερ, ο Γερμανός επιθετικός «σημάδεψε» την αριστερή πλευρά της εστία του Ζαρντίμ, όμως εκείνος έστειλε την μπάλα κόρνερ με μία σπουδαία απόκρουση. Οι Παριζιάνοι απείλησαν και πάλι στο 40’, αυτή την φορά με τον Χακίμι, όμως και πάλι ο Ζαρντίμ απομάκρυνε με δυσκολία ένα δυνατό σουτ του Μαροκινού.

Τελικά η Λιλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 45’ με τον Τσέκα, ο Πορτογάλος πήρε την μπάλα σε πλάγια θέση έξω από την μεγάλη περιοχή και έκανε ένα δυνατό σουτ. Η μπάλα πήγε στην αριστερή πλευρά της εστίας του Νάβας, με τον ίδιο να μην μπορεί να αποτρέψει το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η Παρί ήταν αυτή που πήγε να απειλήσει πρώτη με τον Καλιμουέντο, εκείνος έψαξε έναν συμπαίκτη του μέσα στην μεγάλη περιοχή στο 56’, ωστόσο η κάθετη του κόπηκε από την άμυνα.

Ο Ντιαλό έφτασε μία ανάσα από το 1-1 λίγο αργότερα, όταν μετά από κόρνερ πήρε το «ριμπάουντ», ωστόσο η κοντινή του κεφαλιά κατέληξε εκτός εστίας. Ο Γιλμάζ προσπάθησε να απαντήσει για την Λιλ στο 66’, ωστόσο ο Νάβας σταμάτησε με ευκολία το σουτ του στο κέντρο της εστίας. Η Παρί κατάφερε να σκοράρει με τον Κιμπεμπέ στο 74’, ωστόσο ο επόπτης είχε σηκώσει το σημαιάκι του, με τον Γάλλο να είναι εκτεθειμένος και το γκολ του να ακυρώνεται.

Ο Ποτσετίνο προσπάθησε με τις μαζεμένες αλλαγές του να αλλάξει την ροή του αγώνα υπέρ της Παρί και να ισορροπήσει το σκορ, με τον Ντιαλό να απειλεί για άλλη μία φορά. Έκανε στο 88’ ένα δυνατό σουτ προς το κέντρο της εστίας, με το Ζαρντίμ να πραγματοποιεί άλλη μία εντυπωσιακή απόκρουση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία με τον Βαϊνάλντουμ στο 91’, εκτέλεσαν κόρνερ και με πάσα και ο Ολλανδός σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο Ζαρντίμ κράτησε και πάλι το μηδέν, παραχωρώντας νέο κόρνερ.

Οι παίκτες του Ποτσετίνο δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στα τελευταία λεπτά, με την Λιλ να κατακτά το Σούπερ Καπ Γαλλίας, χάρις στο γκολ του Τσέκα.

Λιλ (Ζιρβέν): Ζαρντίμ, Τζαλό, Φόντε, Μπότμαν, Μανταβά, Αραούχο (85’ Ικόνε), Αντρέ, Τσέκα, Μπάμπα (85’ Μπράνταριτς), Ντέιβιντ (76’ Γουέα), Γιλμάζ

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι, Κέρερ, Κιμπεμπέ (81΄Κουρζάβα), Ντιαλό, Ντανίλο, Ερέρα, Ντίνα (71’ Βαϊνάλντουμ), Καλιμουέντο (81’ Γκάρμπι), Ντράξλερ, Ικάρντι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης