Football Talk

Τίτλοι τέλους για Μπαρτσελόνα και Μέσι - Live όλες οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις!

Τίτλοι τέλους για Μπαρτσελόνα και Μέσι - Live όλες οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις!
Η Μπαρτσελόνα με τοποθέτησή της κατέστησε σαφές πως ο Λιονέλ Μέσι αποχωρεί από τον σύλλογο και το BN Sports σας μεταφέρει άμεσα όλες τις εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.
Καλημέρα σας! Μαζί θα παρακολουθήσουμε όλες τις αντιδράσεις-εξελίξεις γύρω από την ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα πως ο Λιονέλ Μέσι δεν θα συνεχίσει να είναι παίκτης των «μπλαουγκράνα».

Ανανεώνεται
συνεχώς...

Είναι άραγε οριστικό το αντίο του Λιονέλ Μέσι ή ένα μέσο πίεσης της Μπαρτσελόνα προς τη La Liga; Διαβάστε εδώΘυμηθείτε όλες τις οικονομικές εξελίξεις στο ισπανικό πρωτάθλημα εδώ. Το χρονικό της μεγάλης ρήξης μεταξύ του Αργεντίνου και των «μπλαουγκράνα» εδώ.

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο: «Είμαστε συγκεντρωμένοι στην έναρξη της νέας σεζόν. Οι σύλλογοι εργάζονται σκληρά στην αγορά των μεταγραφών. Ξέρουμε τι συνέβη με τον Μέσι χθες, αλλά είμαστε συγκεντρωμένοι στην Τρουά. Ο πρόεδρος του συλλόγου και ο Λεονάρντο προσπαθούν σκληρά για να ενισχύσουν το ρόστερ». Οι φήμες για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι δεν σταματούν. Γίνεται λόγος για διετές συμβόλαιο από τη Μάντσεστερ Σίτι και μετά... MLS! Διαβάστε εδώ.

Ο θρύλος της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο πήρε θέση για τις εξελίξεις γύρω από τον Λιονέλ Μέσι: «Όλοι θέλαμε να τον δούμε να κλείνει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, οπότε είμαι σοκαρισμένος. Θα ξεκινήσει κάτι καινούργιο στην καριέρα του. Δεν θέλω να τον κρίνω. Μπορεί να είναι δικό του λάθος ή κάτι που βαραίνει πολλούς. Ίσως αποδειχθεί καλό και για τον ίδιο τον παίκτη και για τον σύλλογο. Ο χρόνος θα δείξει. Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να τον δω να κλείνει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα».

Πώς μπορεί να εμφανιστεί η Παρί Σεν Ζερμέν τη νέα σεζόν, αν καταφέρει να πείσει τον Μέσι να ενταχθεί στο ρόστερ.
Εικόνα

Σύμφωνα με τον έγκριτο Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Λιονέλ Μέσι. Δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για κίνηση της Μάντσεστερ Σίτι.  
Ο Νεϊμάρ παρουσιάζεται έτοιμος να αποχωριστεί τον αριθμό «10» για να πείσει τον Μέσι να μετακινηθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Αργεντίνος δεν αναμένεται να το δεχτεί.
Τέλος στη συνέντευξη Τύπου. Όσα δήλωσε ο Τζοάν Λαπόρτα για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Ο Τζοάν Λαπόρτα για το αν μπορεί να οριστεί ένα συμβολικό ποσό στο συμβόλαιο του Μέσι, ώστε να καταστεί εφικτό: «Ο Μέσι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του και τον ευχαριστούμε για αυτό».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για το ποιοι ευθύνονται για την αποχώρηση Μέσι: «Πρώτα από όλους η προηγούμενη διοίκηση. Αναλάβαμε μία κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη. Η κατάσταση έμοιαζε με μία 'μαύρη τρύπα' παρά τις προσπάθειές μας. Όπως είπα, όμως, πρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα, αφήνοντας πίσω τις εγκληματικές αποφάσεις που έλαβαν οι προκάτοχοί μας. Δεν θέλω να συνεχίσω να κατηγορώ. Είμαστε η Μπαρτσελόνα. Άλλοι θα διάλεγαν τον εύκολο δρόμο, αλλά εμείς θα παλέψουμε. Πήραμε μία απόφαση και θα παλέψουμε. Η Μπαρτσελόνα είναι υπεράνω όλων».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για το αν ενημέρωσε τον Ρόναλντ Κούμαν: «Προφανώς και ενημερώθηκε. Θα είναι δύσκολο να δουλέψει χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, ξέρουμε πόσο τον ήθελε στο ρόστερ, αλλά είναι ένας άνθρωπος που προσαρμόζεται και θέλει να φέρει επιτυχίες. Προς αυτόν τον δρόμο θα δουλέψει».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για την χορηγική-οικονομική ζημιά που θα φέρει η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι: «Πρέπει να δώσουμε αφορμές στους χορηγούς να παραμείνουν προσκολλημένοι στην Μπαρτσελόνα. Πήραμε τη μεγάλη απόφαση και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα».

Τζόαν Λαπόρτα: «Είναι δύσκολο για τους παίκτες που βρίσκονται στον σύλλογο, ειδικά όσο καταλαβαίνουν τις δυσκολίες της κατάστασης. Ωστόσο, είναι επαγγελματίες και πρέπει να προχωρήσουν το έργο τους».

Τζοάν Λαπόρτα προς Χαβιέρ Τέμπας: «Πρέπει να αμυνθούμε για τον σύλλογο και να μην δώσουμε τα τηλεοπτικά δικαιώματά του για τα επόμενα 50 χρόνια».

Τζοάν Λαπόρτα: «Είχαμε συχνή επικοινωνία με τον Μέσι που βρίσκεται σε διακοπές. Υπήρχε ένα περιθώριο ως την Πέμπτη για υπογράψει. Δεν έγινε».

Τζοάν Λαπόρτα: «Θα θέλαμε να αποχαιρετήσουμε τον Μέσι με τον τρόπο που θα επιλέξει ο ίδιος. Αν μας το ζητήσει, θα του αποδίδουμε τιμές κάθε μέρα. Για ό,τι αποφασίσουμε πρέπει να υπολογίσουμε την πανδημία. Ελπίζω πως θα έρθει η μέρα που θα του πούμε αντίο όπως του αρμόζει, εντός του Καμπ Νου».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου: «Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα με αριθμούς. Θα πρέπει να επανυπολογίσουμε τα δεδομένα που έχουμε, πριν προβούμε σε επίσημες ανακοινώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα υποθηκεύσω τον σύλλογο για 50 χρόνια, για να υπογράψει ο καλύτερος παίκτης της ιστορίας του ποδοσφαίρου στην Μπαρτσελόνα».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για το αν επηρεάζονται τα νέα αποκτήματα: «Με τα έως τώρα δεδομένα πιστεύω πως όχι. Πάλεψαν και παλέψαμε για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, δεν θέλω να σκεφτώ πως θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για το αν είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση: «Δεν μπορούμε να στηριχθούμε σε υποθετικά σενάρια. Θα ήθελα να είμαι εδώ, με τον Μέσι δίπλα μου και να ανακοινώνω το νέο του συμβόλαιο. Μου αρέσει να ονειρεύομαι, αλλά εδώ πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα».

Τζοάν Λαπόρτα: «Ο Μέσι ήθελε να μείνει. Όπως γίνεται κατανοητό είναι πολύ στεναχωρημένος. Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια όπου κι αν συνεχίσει την καριέρα του. Η Μπαρτσελόνα είναι η οικογένειά του και τον ευχαριστούμε για όσα μας προσέφερε».

Τζοάν Λαπόρτα: «Η La Liga θέλει τον Λιονέλ Μέσι στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν κανόνες και δεν μπορούν να κάνουν εξαιρέσεις. Δεν μας ζήτησαν κάτι περαιτέρω, παρά μόνο να ακολουθήσουμε τους κανόνες. Έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ το salary cup, οπότε οδηγηθήκαμε σε αδιέξοδο».

Τζοάν Λαπόρτα: «Είχα ανακοινώσει στον Λιονέλ Μέσι και στον πατέρα του εδώ και δύο μέρες, πως η υπογραφή ενός νέου συμβολαίου είναι αδύνατη».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για το αν προσπαθεί να ασκήσει πίεση στη La Liga με αυτόν τον τρόπο: «Απλώς έχουμε πλήρη επίγνωση της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου και έπρεπε να προχωρήσουμε σε μία απόφαση. Δεν μπορούσαμε να δώσουμε συνέχεια στην αγωνία, καθώς η πρώτη αγωνιστική πλησιάζει».

Ο Τζόαν Λαπόρτα για τις προεκλογικές του εξαγγελίες: «Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη από αυτή που είχαμε προβλέψει. Όταν έλεγα πως οι διαπραγματεύσεις πηγαίνουν καλά, όντως πήγαιναν. Τα βρήκαμε στο οικονομικό κομμάτι με τον Μέσι και πιστεύαμε πως το FFP της La Liga θα φανεί πιο ευέλικτο, κάτι το οποίο εν τέλει, δεν έγινε. Έπρεπε να λάβουμε μία απόφαση, κι αυτό κάναμε».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για την εποχή μετά τον Μέσι: «Είμαστε ένας σύλλογος με ιστορία 122 χρόνων που πέρασε δυσκολίες και πάντα τις ξεπερνούσε. Με τον ίδιο τρόπο, η εποχή μετά τον Μέσι θα φροντίσουμε να είναι πλήρως επιτυχημένη».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για τη συμφωνία της La Liga με τη CVC: «Τα χρήματα είναι πολλά, δεδομένα τα έχουμε ανάγκη, αλλά θα επηρεάσουν τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν είναι ένα τόσο απλό ζήτημα, μία τόσο απλή απόφαση».

Ο Τζοάν Λαπόρτα για την περίπτωση παραμονής του Λιονέλ Μέσι: «Δεν θέλω να θρέφω τον κόσμο με ψεύτικες ελπίδες».

Τζοάν Λαπόρτα: «Ο Λιονέλ Μέσι ήθελε να μείνει, εμείς θέλαμε να μείνει. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στις διαπραγματεύσεις, ακόμη κι αν δεν μπορέσαμε να τις μετουσιώσουμε σε νέο συμβόλαιο. Πρέπει να κινηθούμε σύμφωνα με τους κανόνες. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε σε δικαιολογίες».

Τζοάν Λαπόρτα: «Η La Liga έχει το δικό της FFP, αλλά πρέπει να καταλάβει πως η αποχώρηση του Μέσι και η μη έγκριση των συμβολαίων, είναι ένα τεράστιο ρίσκο που θα επηρεάσει και το ισπανικό πρωτάθλημα».

Η συνέντευξη Τύπου του Τζοάν Λαπόρτα μόλις ξεκίνησε. Το BN Sports σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.


Κάποιες αντιδράσεις με αποδέκτες τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, και την Παρί Σεν Ζερμέν, ξέφυγαν λίγο...
Έντονες αποδοκιμασίες πριν τη σημερινή (06/08) προπόνηση. Κύριος αποδέκτης ο Αντουάν Γκριεζμάν: «Ο Μέσι έφυγε εξαιτίας σου».
Τα σημερινά (06/08) πρωτοσέλιδα: «Βόμβα», «Δράμα».
Οι αντιδράσεις των φίλων της Μπαρτσελόνα, όπως αναμενόταν, ήταν έντονες.
Το τηλέφωνο του Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως χτυπά ακατάπαυστα από χθες το βράδυ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του από την Μπαρτσελόνα.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα (06/08) στις 12:00 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, όπου ο Τζοάν Λαπόρτα θα μιλήσει για τα γεγονότα γύρω από τον Λιονέλ Μέσι. Το BN Sports θα σας μεταφέρει άμεσα, όλες τις εξελίξεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, ο Μέσι είχε επικοινωνία με τον προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαούρισιο Ποτσετίνο.
Η τοποθέτηση του πατέρα του Λιονέλ Μέσι: «Τους βολεύει που δεν συνεχίζουμε».

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της Corriere dello Sport: «Ο Λουκάκου στην Τσέλσι, ο Μέσι προς την Παρί»
Εικόνα


Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι μεγάλη.
Ο Κάρλες Πουγιόλ, άλλοτε αρχηγός της Μπαρτσελόνα και μία εμβληματική μορφή του συλλόγου χαρακτηρίζει την ημέρα δύσκολη, αλλά... # ΠαμεΜπαρτα!

Η AS συνοδεύει την φωτογραφία του Μέσι με τη φράση«Δεν συνεχίζει»!
portada-as-1-4.jpg

Όπως είναι φυσικό, θα «μονοπωλήσει» το ενδιαφέρον του Τύπου η υπόθεση του Μέσι. Το εξώφυλλο της ισπανικής Marca αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Μπαρτσελόνα αφήνει τον Μέσι να "διαφύγει"»
g0608.2fbe2eb5a4f606e359c722c33749b8fa.jpg

Ξεκινάει συζητήσεις η Παρί με τον Μέσι – αιτία αποχώρησής του από την Μπαρτσελόνα η αδυναμία του Λαπόρτα να ανταποκριθεί στα οικονομικά δεδομένα!


Σε αδιέξοδο ο Λιονέλ Μέσι, θεωρούσε δεδομένη την παραμονή του στην Μπαρτσελόνα…


Συρρέουν ολοένα και περισσότεροι φίλοι των "μπλαουγκράνα" στο γήπεδο, μαθαίνοντας τα νέα για το ίνδαλμά τους από το διαδίκτυο


Πανηγυρίζει η Εϊμπάρ για την «φυγή» του Λιονέλ Μέσι από την
La Liga!


Ένα τελευταίο γκολ, με τον ίδιο τρόπο… Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, σε ένα ακόμη παιχνίδι της «μοίρας», σκόραραν το τελευταίο τους γκολ για την Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, με το «κεφάλι»!


«Αυτοσαρκάζεται» η ομάδα από την Γκάνα, Ασάντε Κοτόκο, η οποία… ανακοινώνει την μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι!


Το καλύτερο γκολ του Λιονέλ Μέσι υπέδειξε ο πρώην συμπαίκτης του Αργεντινού, Τιερί Ανρί…


Τα οικονομικά δεδομένα της Μπαρτσελόνα ωθούν τον Μέσι «στην έξοδο», σύμφωνα με το Reuters…


Οι καλύτερες στιγμές του Λιονέλ Μέσι αποκλειστικά στο Champions League:


Δεκαέξι χρόνια από το πρώτο και το… τελευταίο γκολ του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα! Ίδιο γήπεδο, διαφορετικοί συμπαίκτες, τεράστια κλάση…


Το εντυπωσιακό βίντεο που αναφέρεται στο «τέλος μίας μεγάλης εποχής» για την Μπαρτσελόνα, με πρωταγωνιστές τον Λιονέλ Μέσι, τον Αντρές Ινιέστα και τον Τσάβι.


Και ενώ το θέμα με τον Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην κορυφή των ποδοσφαιρικών ειδήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως καλείται να διαχειριστεί και τα συμβόλαια των νέων της παικτών, οι οποίοι ακόμη δεν δύναται να δηλωθούν στην La Liga.


Τίποτα δεν είναι δεδομένο σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, αναφορικά με το μέλλον του Λιονέλ Μέσι. Πολλοί δε αναφέρουν, πως και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είναι σοκαρισμένος από την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση.


Ο Ροναλντίνιο είχε μιλήσει εδώ και καιρό για αυτήν τη μέρα: «Ο αριθμός 10 θα είναι ξανά ελεύθερος όταν φύγει ο Μέσι, αλλά κανένας δεν πρέπει να το ξαναφορέσει».
Ο Σέρχιο Αγουέρο ήρθε στην Μπαρτσελόνα για να ενωθεί με τον παλιόφιλό του. Τι να νιώθει, άραγε, σήμερα;
«Ησυχία» στα social media των πρώην συμπαικτών του Λιονέλ Μέσι. Κανείς δεν έχει αποχαιρετήσει τον Αργεντίνο.
Μία φωτογραφία, ισούται με χίλιες λέξεις.
IMG-6482931e8f9e9e5c88a13625ba47074e-V.jpg

Φίλοι της Μπαρτσελόνα συγκεντρώνονται έξω από το Καμπ Νου, μετά το άκουσμα της είδησης, πως ο Μέσι αποχωρεί από τον σύλλογο.
Ο Σέρχιο Ράμος ακολούθησε τον Λιονέλ Μέσι στο Instagram. Χιούμορ ή κάτι περαιτέρω;
Μπορεί να τον φανταστεί κανείς με διαφορετική φανέλα; Κι αν ναι, με ποια;
Λιονέλ Μέσι: «Αν ποτέ φύγω, θα είναι επειδή με έδιωξαν. Όχι επειδή το επέλεξα». Λόγια προφητικά.


Μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή, μετά.
Ο Λιονέλ Μέσι αφαιρέθηκε από τα μέλη της ομάδας, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
Η λιτή τοποθέτηση του Γκάρι Λίνεκερ.
6 Μαΐου 2018: Τελευταίο γκολ και του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι σε El Clasico. Παιχνίδι της μοίρας;
Τίτλοι, διακρίσεις. Χωρίς λόγια.
Οι εξελίξεις εντός των αποδυτηρίων της Μπαρτσελόνα: Οι αρχηγοί της ομάδας δεν γνώριζαν κάτι, οι δύο πλευρές θέλουν να συζητήσουν περαιτέρω, ενώ ο Μέσι θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα παραμονής.
1628191897531.jpg

Το μήνυμα του Ρέι Χάντσον για τον Λιονέλ Μέσι.
Το ποδοσφαιρικό παραμύθι του Λιονέλ Μέσι, μέσα 86 δευτερόλεπτα...
Η Μπαρτσελόνα ευχαρίστηκε τον Λιονέλ Μέσι με ένα βίντεο στον επίσημο της λογαριασμό, στο οποίο εμφανίζονται οι κορυφαίες στιγμές που του ένωσαν και θα συνεχίσουν να τους ακολουθούν...

Όσο οι φήμες για την επόμενη ομάδα του Μέσι εξακολουθούν να «φουντώνουν», ο Νεϊμάρ... καλοβλέπει το ενδεχόμενο να γίνουν και πάλι συμπαίκτες!
226533661_249677436970966_6672383328565367349_n.jpg

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Λαπόρτα, θα παραχωρήσει αύριο στις 11:00 συνέντευξη τύπου προκειμένου να εξηγήσει το τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του Μέσι, σύμφωνα και με τους κανονισμούς της La Liga!

Δεν λείπουν μάλιστα και οι χιουμοριστικές προσεγγίσεις, όπως από την ομάδα της Salzburg, που αποδίδει την «φυγή» του Μέσι στη χθεσινή φιλική ήττα της Μπαρτσελόνα! 

Το πιο χαρακτηριστικό βίντεο για το πως ο Μέσι συνδέεται με τους «μπλαουγκράνα»

Θα αποδειχτεί αυτό το γκολ του Λιονέλ Μέσι απέναντι στη Θέλτα, το τελευταίο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα;
Πριν ακόμη
γίνει αντιληπτό το μέγεθος της είδησης, οι πρώτες θεωρίες... συνωμοσίας άρχισαν να παίρνουν «σάρκα και οστά».
Οι αριθμοί αποδεικνύουν πως εφόσον η αποχώρηση γίνει πράξη, θα πρόκειται για το τέλος ενός τεράστιου κεφαλαίου για τον σύλλογο.
Η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης