Football Talk

Η αναγέννηση του Ιτούρμπε περνάει από τον Άρη και την Θεσσαλονίκη…

Η αναγέννηση του Ιτούρμπε περνάει από τον Άρη και την Θεσσαλονίκη…

Ποδοσφαιριστής του Άρη πρέπει να θεωρείται πλέον ο Χουάν Ιτούρμπε, με τον Αργεντινό επιθετικό να πέρασε πλέον και τις ιατρικές εξετάσεις το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Βασικός στόχος του είναι να συμβάλλει τόσο στην «αναγέννηση» της επίθεσης της ομάδας, όσο και στην επιστροφή του στα δεδομένα που «εκτόξευσαν» το όνομά του πριν από μία επταετία.

Σχετικά Άρθρα

Μία σπουδαία μεταγραφή «πυροδότησε» ο Άρης, ο οποίος έφτασε σε συμφωνία με τον Χουάν Ιτούρμπε, πέρασε τα ιατρικά και προβάρει πλέον τα "κιτρινόμαυρα". Ένα ταξίδι που περίμεναν πως και πως οι φίλοι των Θεσσαλονικέων. 

Πρόκειται σαφώς για μία απρόβλεπτη μεταγραφή, και για ένα όνομα που είναι ευρύτερα γνωστό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, εξαιτίας του περάσματός που πραγματοποίησε το 2017 από την Ρόμα.

Ένας επιθετικός που διακρίνεται για το πάθος που συνηθίζει να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ το ξεκίνημά του στο ποδόσφαιρο πριν από μία δεκαετία, χαρακτηρίστηκε από πολλά γκολ και εξαιρετικές εμφανίσεις.

Παρόλα αυτά, με το πέρασμα του χρόνου, η σχέση του Χουάν Ιτούρμπε με το γκολ άρχιζε να ξεθωριάζει. Πέρυσι, σκόραρε μόλις δύο γκολ με την φανέλα της UNAM Pumas σε 39 συμμετοχές, ενώ ανάλογες ήταν οι επιδόσεις του και κατά την διάρκεια της σεζόν 2018-19, όπου πέτυχε 5 γκολ περισσότερα, έχοντας όμως δώσει και οκτώ ματς παραπάνω από την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε.

Παρά τους αριθμούς που χαρακτηρίζουν όμως την καθοδική του πορεία την τελευταία διετία, το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως δεν έχει σκοράρει ποτέ για περισσότερες από μία φορές σε επίπεδο πρωταθλήματος στο ίδιο παιχνίδι, ενώ σε αντίστοιχο επίπεδο, ο Ιτούρμπε δεν έχει πετύχει ποτέ περισσότερα από τρία γκολ σε μία χρονιά την τελευταία επταετία, όντας παρά ταύτα βασικός στο μεγαλύτερο μέρος των αναμετρήσεων των ομάδων του!
E3KBkO7VcAMfWHr_1.jpg

Αυτά άλλωστε αποτελούν και τα μεγαλύτερα «στοιχήματα» του Άρη. Η «αναγέννηση» του Ιτούρμπε και η βελτίωση των ατομικών του επιδόσεων, πράγμα που είναι συνεπικουρούμενο από την κοινή επιθυμία του ποδοσφαιριστή να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, όσα δεν μπόρεσε στις 11 διαφορετικές ομάδες που έχουν αποσπάσει την υπογραφή του.

Θα στεφθεί η επιδίωξη του Άρη και του Ιτούρμπε από επιτυχία ή ο Αργεντινός (παίζει με την Εθνική Παραγουάης) επιθετικός θα συνεχίσει το σερί μεταγραφών που συνηθίζει, σε διάστημα λιγότερο των δύο ετών; Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο Χουάν Ιτούρμπε είναι στη Θεσσαλονίκη!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης