Football Talk

Community Shield, Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Ιεανάτσο «λύτρωσε» τη Λέστερ και χάλασε το ντεμπούτο του Γκρίλις!

Community Shield, Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Ο Ιεανάτσο «λύτρωσε» τη Λέστερ και χάλασε το ντεμπούτο του Γκρίλις!
Η Λέστερ επικράτησε με 1-0 της Μάντεστερ Σίτι στο φετινό και 99ο Community Shield, μέσα σε ένα κατάμεστο -με βάση τις παρούσες συνθήκες- Wembley και πήρε ξανά στα χέρια την «ασπίδα της φιλανθρωπίας» μετά από 50 ολόκληρα χρόνια!

Το Wembley φόρεσε τα «καλά» του, για μία ακόμη φορά μετά τον τελικό του EURO 2020, για να υποδεχθεί την αναμέτρηση ανάμεσα στην Κυπελλούχο Αγγλίας, Λέστερ και την κάτοχο της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι. Περίπου 60.000 κόσμου βρέθηκαν στις κερκίδες του, όπου είδαν τη Λέστερ να επικρατεί της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 και να σηκώνει το τρόπαιο του 99ου Community Shield στον ουρανό του Λονδίνου! 

O Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, σε αντίθεση με τον Μπρένταν Ρότζερς, που χρησιμοποίησε ό,τι πιο ποιοτικό διέθετε στο ρόστερ του.

Mεγάλος πρωταγωνιστής αποδείχθηκε ο Κελέτσι Ιεανάτσο που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα και δεν πανηγύρισε, αλλά και ο Τζακ Γκρίλις, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, όταν πέρασε στο ματς στο 65ο λεπτό και προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στην εξέδρα!



Έναρξη και τέλος πρώτου ημιχρόνου με τις «μηχανές» στο φουλ!

Παρότι η Λέστερ φάνηκε να πατά καλύτερα στο γήπεδο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, η πρώτη μεγάλη φάση άνηκε στη Μάντσεστερ Σίτι. Στο 7ο λεπτό, ο Ιλκάι Γκιντογκάν με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ, λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Σμάιχελ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ.


Οκτώ
λεπτά μετά από σέντρα του Μεντί από τα αριστερά, ο Σογιουντσού παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά την είδε με ανακούφιση καταλήγει κόρνερ. Η απάντηση της Λέστερ ήρθε στο 17ο λεπτό, όταν ο Τζέιμι Βάρντι με ένα σουτ εκτός περιοχής, ανάγκασε τον Στέφεν να απομακρύνει με υπερένταση.

Οι «αλεπούδες» συνέχισαν να δημιουργούν προϋποθέσεις και στο 23ο λεπτό σημείωσαν την καλύτερή τους φάση με τον Πέρεθ, ο οποίος όμως, έκανε αδύναμο τελείωμα. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Τζέιμι Βάρντι να νικηθεί από τον Στέφεν, με την Μάντσεστερ Σίτι να «ισοφαρίζει» τις ευκαιρίες στο 28ο λεπτό, όταν ο Εντόζι πάτησε περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν πολύ κακό.
Εικόνα

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά. Η Λέστερ έμοιαζε μπλοκαρισμένη, ενώ από τη Μάντσεστερ Σίτι έλειπε η τελική πάσα που θα μετέτρεπε τις επιθετικές προϋποθέσεις σε ευκαιρία.

Όμως, δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, η Λέστερ έφτασε μία ανάσα από το να βρει το γκολ, αλλά αρχικά ο Στέφεν και έπειτα το αριστερό του δοκάρι της εστίας του, νίκησαν το κοντινό πλασέ του Τζέιμι Βάρντι κρατώντας το παιχνίδι δίχως σκορ στο πρώτο ημίχρονο.
Εικόνα

Ένα ημίχρονο στο απόλυτο μηδέν μέχρι να αναλάβει δράση ο Ιεανάτσο

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στη Μάντσεστερ Σίτι και πρωταγωνιστής της ήταν ο Ιλκάι Γκιντογκάν, ο οποίος σούταρε στο 55ο λεπτό, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σμάιχελ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαχρέζ έφυγε στην κόντρα, διέσχισε το μισό γήπεδο, αλλά υπό την πίεση των αμυντικών της Λέστερ, έκανε κακό τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα εκτός εστίας.

Η απάντηση της Λέστερ δεν άργησε να έρθει. Στο 60ο λεπτό, ο Τζέιμς Μάντισον επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στέφεν.
Εικόνα

Παρά τις προσπάθειες των δύο προπονητών να δώσουν φρεσκάδα στις ομάδες του μέσω αλλαγών, δεν τα κατάφεραν, αλλά αντιθέτως, «χάλασαν» τον ρυθμό που είχε ως τότε το παιχνίδι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε στο παιχνίδι τόσο τον Ρόδρι, όσο και τον νεαποκτηθέντα Γκρίλις, οι οποίοι δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι οδηγείται στα πέναλτι, ένα ολέθριο λάθος του Άκε στο 87ο λεπτό, όταν και ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ιεανάτσο, αποδείχθηκε αρκετό για να κρίνει το ματς. Από τα έντεκα βήματα, ο πρώην φορ της Μάντεστερ Σίτι τιμώρησε την παλιά του ομάδα και έγραψε το τελικό 1-0 νικώντας τον Στέφεν με ένα άπιαστο χτύπημα!


Λέστερ (Μπρένταν Ρότζερς):
Σμάιχελ, Περέιρα, Σογιουντσού, Μπέρτραντ (79' Τόμας), Αμαρτέι, Εντιντί, Τίλεμανς (71' Σουμαρέ), Μάντισον (71' Ντιούσμπερι Χολ), Μπαρνς (79' Ιεανάτσο), Πέρεθ (71' Ολμπράιτον), Βάρντι (71' Ντάκα)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Άκε, Μεντί, Πάλμερ (74' Μπερνάντο Σίλβα), Φερναντίνιο, Γκιντογκάν (65' Ρόδρι), Μαχρέζ, Τόρες (74' Νάιτ), Εντόζι (65' Γκρίλις)


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης