Football Talk

Κελέσι Ιεανάτσο: Σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και «έγραψε» ιστορία! (video)

Κελέσι Ιεανάτσο: Σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι και «έγραψε» ιστορία! (video)

Το πρώτο Community Shield της ιστορίας της κατέκτησε η Λέστερ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι (1-0), με τους αριθμούς να επιβεβαιώνουν την επιτυχία των «αλεπούδων», και τον Κελέσι Ιεανάτσο να την… προσυπογράφει.

Σχετικά Άρθρα

Τον «ανεπίσημο» τίτλο του Community Shield κατέκτησε η Λέστερ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, το βράδυ του Σαββάτου (07-07) με 1-0, με τις «αλεπούδες» να καταφέρνουν στην πρώτη τους συμμετοχή σε τέτοιου είδους αναμέτρηση να στεφθούν νικήτριες, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κελέσι Ιεανάτσο.

Πρόκειται σαφώς για μία ιδιαίτερα σημαντική επικράτηση, ακόμη και αν ο τελικός του Community Shield για τους Άγγλους θεωρείται απλώς μία… περισσότερο φιλική αναμέτρηση, από αυτές που δίνουν στις προετοιμασίες τους.

Η Λέστερ άλλωστε επικράτησε μετά από 12 αναμετρήσεις των «πολιτών», σε ματς που δεν συμπεριλαμβάνονται στο αγγλικό πρωτάθλημα, με τον Κελέσι Ιεανάτσο να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά, απέναντι στην πρώην ομάδα του, με την 6η τελική προσπάθεια που επιχείρησε κόντρα στην Σίτι, σε όλα τα ματς που την έχει αντιμετωπίσει.

Παράλληλα, αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή που βρίσκει δίχτυα με πέναλτι σε ματς του Community Shield, τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το γκολ του απέναντι στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, είναι και το πρώτο που πετυχαίνει στο συγκεκριμένο ζευγάρι αναμετρήσεων, ανεξαρτήτως φανέλας (Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι)!


Αν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί το γεγονός πως ο Ιεανάτσο «τρίτωσε» τις εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι που έχει σημειώσει σε όλη του την καριέρα, είτε σε συλλογικό, είτε σε διεθνές επίπεδο, αντιλαμβάνεται κανείς πως το κατόρθωμά του μόνο αμελητέο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με το Νιγηριανό να συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε πέρυσι (12 γκολ, 2 ασίστ), δίνοντας στους φίλους της Λέστερ την πεποίθηση πως… όταν ο Βάρντι δεν είναι καλά, η εναλλακτική λύση υπάρχει και είναι αξιόπιστη!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης