Football Talk

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 3-0: Έκανε «σεφτέ» με Ντεπάι στην μετά – Μέσι εποχή (video)

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 3-0: Έκανε «σεφτέ» με Ντεπάι στην μετά – Μέσι εποχή (video)

Σε έναν ιστορικό αγώνα για τον σύλλογο, ο Μέμφις Ντεπάι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη νίκη επί της Γιουβέντους με 3-0 για το «Joan Gamper Trophy», στον πρώτο αγώνα του συλλόγου μετά το αντίο του Λιονέλ Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Γιουβέντους στο «Estadio Johan Cruyff» για το ετήσιο «Joan Gamper Trophy», στον πρώτο αγώνα του συλλόγου στην μετά - Μέσι εποχή. Οι γηπεδούχοι έστειλαν το μήνυμα τους πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Λιονέλ Μέσι. Πριν την σέντρα ο Κούμαν εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου, ενώ ο Μπουσκέτς θέλησε να αποχαιρετήσει τον «Λέο», λέγοντας: «Σε ευχαριστώ Λέο που έγραψες ιστορία με αυτό το κλαμπ, που ήσουν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και για τα τρόπαια που κατέκτησε. Ευχαριστούμε για πάντα».

Πρωταγωνιστής για τους «Καταλανούς» ήταν ο Μέμφις Ντεπάι, με τον Ολλανδό επιθετικό να έχει... κέφια από την αρχή του αγώνα. Στο 3ο λεπτό του αγώνα ο Μπρέιθγουεϊτ βρήκε με ωραία γρήγορη πάσα τον Ντεμίρ, εκείνος έβγαλε τον Ολλανδό με κάθετη μόνο του απέναντι στον Σέζνι. Εκεί ο Ντεπάι δεν αστόχησε, με την Μπαρτσελόνα να κάνει το 1-0 μόλις στο 3’. Μέσα στα πρώτα 10 λεπτά οι Καταλανοί συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι, με τον Ντεπάι να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων, ενώ ο κόσμος συνέχισε να ζητά τον Μέσι.

Ο Γκριεζμάν προσπάθησε να κάνει σε δύο περιπτώσεις το 2-0, στην πρώτη στο 19’ έστειλε με απευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα δέχθηκε το στοπ του Σέζνι. Ο Ντεμίρ είδε το γκολ του να ακυρώνεται στο 20’ ως οφσάιντ, όπως και ο Γκριεζμάν στο 36’. Ο Μπρέιθγουεϊτ αστόχησε σε τετ α τετ και ο Γκριεζμάν σκόραρε στο ριμπάουντ, με τον επόπτη να έχει σηκώσει το σημαιάκι του, ωστόσο ο Δανός φάνηκε να καλύπτεται. Οι Ιταλοί έφτασαν κοντά στο 1-1 με τους Μοράτα και Ρονάλντο στο τέλος του ημιχρόνου, όμως ο Νέτο τους σταμάτησε και στις δύο περιπτώσεις. Στο δεύτερο μέρος ο Κιέζα, που είχε μπει ως αλλαγή, απείλησε πρώτος, με τον Νέτο να κρατά και πάλι το μηδέν πίσω στο 51’. Η Μπαρτσελόνα βρήκε τελικά και δεύτερο γκολ στο 58’, ο Ντεπάι εκτέλεσε κόρνερ και έστειλε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής, με τον Μπρέιθγουεϊτ να κάνει ολομόναχος το 2-0. Σε εκείνο το σημείο, οι Αλέγκρι και Κούμαν έκαναν αρκετές αλλαγές, ο Ουμτιτί πέρασε στην θέση του Αραούχο στο 61’, με τον Γάλλο να δέχεται έντονα γιουχαρίσματα από τον κόσμο, κάτι το οποίο συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά όταν ακουμπούσε την μπάλα.
Στο 68’ ο αγώνας σταμάτησε για λίγα λεπτά, καθώς ο Μπονούτσι δέχθηκε στο πρόσωπο την μπάλα από φάουλ του Γκριεζμάν, με τον Ιταλό να ζαλίζεται από το χτύπημα. Σχεδόν 10 λεπτά αργότερα, ο Ντεπάι μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, μετά από μία κόντρα πήρε και πάλι την μπάλα και σούταρε, με τον Περίν να αποκρούει ενστικτωδώς. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ λίγο πριν τέλος του αγώνα, με τον Ρίκι Πουτς να πιάνει ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής στο 92', για να «γράψει» το τελικό 3-0.

Μπαρτσελόνα (Κούμαν): Νέτο, Ντεστ (62’ Έμερσον), Αραούχο (61’ Ουμτιτί), Πικέ, Άλμπα (71’ Μπάλντε), Ρομπέρτο (71’ Πουτς), Μπουσκέτς, Ντεμίρ (61’ Νίκο), Γκριεζμάν (86’ Κογιάγο), Ντεπάι, Μπρέιθγουεϊτ (77’ Μανάι)

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι (67’ Περίν), Ντε Σίλιο (80’ Ντε Βίντερ), Ντε Λιγκτ (61’ Κιελίνι), Ρουγκάνι (61’ Μπονούτσι), Άλεξ Σάντρο (46’ Πελεγκρίνι), Κουαδράδο (46’ Κιέζα), Ράμσεϊ (46’ ΜακΚένι), Μπεντακούρ (46’ Ντανίλο), Μπερναντέσκι (66’ Ρανόκια), Μοράτα (61’ Μαρκές), Ρονάλντο (46’ Κουλουσέφσκι)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης