Football Talk

Super Cup 1975: Ο Όλεγκ Μπλαχίν «χορεύει» την Μπάγερν Μονάχου εντός και εκτός έδρας, χαρίζοντας το τρόπαιο στη Ντιναμό Κιέβου! (video)

Super Cup 1975: Ο Όλεγκ Μπλαχίν «χορεύει» την Μπάγερν Μονάχου εντός και εκτός έδρας, χαρίζοντας το τρόπαιο στη Ντιναμό Κιέβου! (video)
Το BN Sports, με αφορμή την αποψινή (11/08) αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με την Τσέλσι για το Super Cup, γυρίζει τον χρόνο πίσω, σε μία από τις εντυπωσιακότερες εμφανίσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στη διοργάνωση από τον μυθικό, Όλεγκ Μπλαχίν, κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου!
Σχετικά Άρθρα
Με μία κούρσα από το μηδέν, πίσω από τη σέντρα, ένας «τρελός» απέναντι σε μία ολόκληρη άμυνα. Αλλά ποιος ένας;

Ο Όλεγκ Μπλαχίν υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της Σοβιετικής Ένωσης και αν τα 225 γκολ του σε συλλογικό επίπεδο ή η «Χρυσή Μπάλα» του 1975, δεν αρκούν ως αποδείξεις, όποιος παρακολούθησε το Super Cup του ίδιου έτους, γνωρίζει περί τίνος πρόκειται. 

Τότε, ο Κυπελλούχος Ευρώπης με τη Ντιναμό Κιέβου την ίδια σεζόν και «αιχμή του δόρατος» στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Λομπανόφσκι, «χόρεψε» τον Φραντς Μπέκενμπαουερ και την άμυνα της Μπάγερν Μονάχου εν γένει, πριν κεραυνοβολήσει τον Μάιερ


Μάλιστα, στη ρεβάνς στο Κίεβο, «καθάρισε» ξανά, με άλλα δύο δικά του τέρματα τους Γερμανούς και χάρισε -ουσιαστικά- το τρόπαιο στην ομάδα του.

Τα δύο εκείνα παιχνίδια, ήταν από τις κορυφαίες στιγμές που τον καταξίωσαν στην κοινή ποδοσφαιρική γνώμη, ως κάτι το μοναδικό. Έναν ποδοσφαιριστή με χαρίσματα που όμοιά του δεν ήταν εύκολο να βρεθούν: την έκρηξη, τη ντρίμπλα, την κυνικότητα στο ένας με έναν. 

Η χώρα μας μπορεί να μην μπόρεσε να τον απολαύσει ως ποδοσφαιριστή, όπως συνέβη στην Κύπρο όπου αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη Λεμεσού και έκλεισε την καριέρα του, αλλά είχε την τύχη να τον βλέπει να ηγείται στους πάγκους ελληνικών ομάδων, από το 1990 ως το 2002, σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ιωνικό κατά σειρά.

Η Ελλάδα ήταν το τελευταίο σκαλί, πριν επαναλαβεί τις σπουδαίες στιγμές με τη χώρα του, αυτήν τη φορά εκτός αγωνιστικού χώρου, ως προπονητής, οδηγώντας την Εθνική Ουκρανίας στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας το 2006, που αποτελεί τη σημαντικότερη πορεία της σε μεγάλη διοργάνωση.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης