Football Talk

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ 1-1 (6-5 πεν.): «Έσπασε» την κατάρα των πέναλτι και κατέκτησε τον δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό της τίτλο! (video)

Τσέλσι – Βιγιαρεάλ 1-1 (6-5 πεν.):  «Έσπασε» την κατάρα των πέναλτι και κατέκτησε τον δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό της τίτλο! (video)

Την δεύτερη κατάκτηση Σούπερ Καπ της ιστορίας της και πρώτη τον 21ο αιώνα πανηγύρισε η Τσέλσι απέναντι στην Βιγιαρεάλ στο Windsor Park του Μπέλφαστ, με τους «μπλε» να συνεχίζουν από εκεί όπου σταμάτησαν την προηγούμενη σεζόν και να επικρατούν στην διαδικασία των πέναλτι με 6-5 , έπειτα από το «χορταστικό» 1-1, των 120 αγωνιστικών λεπτών, «σπάζοντας» την κατάρα των πέναλτι στην εν λόγω διοργάνωση!

Έχοντας στο μυαλό της την ανακοίνωση της μεταγραφής του Ρομέλου Λουκάκου, και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενόψει της επικείμενης έναρξης της Premier League, η «αρμάδα» του Τόμας Τούχελ κυριάρχησε για μισή ώρα στην Β. Ιρλανδία, πήρε το προβάδισμα με τον Ζίγιεχ, και παρά το γεγονός πως ισοφαρίστηκε από τον Μορένο που έγραψε ιστορία, πήρε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι με 6-5!

Η μπλε κυριαρχία του πρώτου εικοσαλέπτου και η μεγάλη φάση του Βέρνερ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στο ματς η Τσέλσι, με τους «μπλε» να επιχειρούν από νωρίς να επιβάλλουν τον ρυθμό τους - γνωρίζοντας τους κινδύνους που δύναται να δημιουργήσει η Βιγιαρεάλ - να διατηρήσουν την μπάλα (έφτασαν μέχρι και στο 80-20%) και να πάρουν το πολυπόθητο προβάδισμα.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 5ο λεπτό από τον Τίμο Βέρνερ, έπειτα από την πρώτη εκτέλεση κόρνερ της αναμέτρησης, ενώ τρία λεπτά μετά, ήταν η σειρά του αρχηγού της Τσέλσι, Ενγκολό Καντέ να απειλήσει, με το σουτ του να καταλήγει εκτός εστίας.

 
Το πρώτο επίσημο γκολ της σεζόν ήρθε από τον Χακίμ Ζίγιεχ – τεράστια φάση για την Βιγιαρεάλ στην λήξη του ημιχρόνου

Η εξαιρετική εικόνα της Τσέλσι μέχρι και το 25ο λεπτό, δικαιώθηκε λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Χακίμ Ζίγιεχ να αποτελεί τον ποδοσφαιριστή που πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ των «μπλε», για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όντας και ο πρώτος Μαροκινός που…. πανηγυρίζει σε Σούπερ Καπ!

Η ανάπτυξη ήταν σεμιναριακή, ο Χάβερτς γύρισε την μπάλα στην περιοχή από τα αριστερά, ο Βέρνερ την άφησε να τον προσπεράσει, και το πλασέ του Ζίγιεχ (ο οποίος αντικαταστάθηκε ένα τέταρτο αργότερα) δεν ήταν δυνατό να μην καταλήξει στα δίχτυα!


Το γκολ της Τσέλσι έδωσε μία «άγρια» ομορφιά στο παιχνίδι, ο Μεντί αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ-α-τετ του 32ου λεπτού απέναντι στον Ντιά, αλλά στάθηκε και ιδιαίτερα τυχερός στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όπου ο Αλμπέρτο Μορένο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη του «κίτρινου υποβρυχίου».

 

Δεύτερο δοκάρι για την Βιγιαρεάλ, αγχωμένη η Τσέλσι

Την προσπάθειά της να βρει το πολυπόθητο γκολ ισοφάρισης, συνέχισε η Βιγιαρεάλ στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ζεράρ Μορένο να αστοχεί σε τετ-α-τετ στο 53ο λεπτό, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Γάλλου τερματοφύλακα, και ολοκληρώθηκε με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, ύστερα από παρέμβαση του Μεντί που διόρθωσε εντυπωσιακά το λάθος του!

 

Παρόλα αυτά, η Βιγιαρεάλ παρουσιάστηκε καλύτερη, η Τσέλσι έμοιαζε αγχωμένη και το πέρασμα του χρόνου έδειχνε πως το σύνολο του Ουνάι Έμερι βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τους «μπλε».

Ισοφάριση με τον Ζεράρ Μορένο που έγινε πρώτος σκόρερ της Βιγιαρεάλ και… παράταση

Μπορεί η Βιγιαρεάλ να μην είχε καταφέρει να βρει δίχτυα στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά ο Ζεράρ Μορένο εν τέλει δικαίωσε την υπεροχή της. Η Τσέλσι συνέχιζε να αμύνεται, και ο Ισπανός κατάφερε να πετύχει στο 73ο λεπτό το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, με υποδειγματικό πλασέ, φτάνοντας τα 83 με την φανέλα της Βιγιαρεάλ σε όλα τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τον Τζουσέπε Ρόσι!

 

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν διαφοροποίησαν την εξέλιξη της αναμέτρησης και η τρίτη διαδοχική παράταση σε Σούπερ Καπ ήταν γεγονός!

Βρήκε ρυθμό η Τσέλσι, αστόχησε από κοντά ο Πούλισικ, και «ρώσικη ρουλέτα» με τον Τούχελ νικητή

Μπορεί η Τσέλσι να ήταν χειρότερη από την αντίπαλό της στην συνολική εικόνα του ενενηνταλέπτου από την Βιγιαρεάλ, αλλά οι «μπλε» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αποτελέσουν την καλύτερη ομάδα στο πρώτο έξτρα τέταρτο της συνάντησης.


Η υπεροχή της Τσέλσι πιστοποιήθηκε από την τεράστια ευκαιρία του Πούλισικ από την μικρή περιοχή στο 102ο λεπτό, αλλά η αστοχία του Αμερικάνου διατήρησε το 1-1 μέχρι και το τέλος, με την διαδικασία των πέναλτι να αποτελεί την μοναδική λύση, προκειμένου να λύσουν οι δύο ομάδες τις διαφορές τους.

Αναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι που ανέδειξε νικήτρια την Τσέλσι:

Χάβερτς 0-0

Ζεράρ Μορένο 1-0

Αθπλικουέτα 1-1

Μαντί 1-1

Μάρκος Αλόνσο 2-1

Εστουπινάν 2-2

Μάουντ 3-2

Γκόμεθ 3-3

Ζορζίνιο 4-3

Ράμπα 4-4

Πούλισικ 5-4

Χόιτ 5-5

Ρίντιγκερ 6-5

Ραούλ Αλμπιόλ 6-5

Ενδεκάδες:

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί (119’ Κέπα), Ζουμά (Κρίστενσεν), Σαλομπά, Ρίντιγκερ, Χάντσον Οντόι (83’ Αθπλικουέτα), Κόβασιτς, Καντέ (65’ Ζορζίνιο), Αλόνσο, Ζίγιεχ (42’ Πούλισικ), Χάβερτς, Βέρνερ (65’ Βέρνερ)

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ασένχιο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεντράθα (58’ Εστουπινάν), Τριγκιέρος (70’ Γκόμεζ), Καπουέ (70’ Γκασπάρ), Μορένο (85’ Μορνάλες), Πίνο (91’ Μαντί), Ντία (86’ Ραμπά), Ζ. Μορένο

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης