Football Talk

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Ρέτσου να αγωνιστεί στην Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Ρέτσου να αγωνιστεί στην Μπάγερ Λεβερκούζεν!

Την μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του καλείται να διεκδικήσει στο έπακρο ο Παναγιώτης Ρέτσος, με τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό να ευνοείται από τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, και να κερδίζει δειλά-δειλά την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή της ομάδας.

Η μεγάλη στιγμή για τον Παναγιώτη Ρέτσο είναι γεγονός. Μία ευκαιρία που έχει διεκδικήσει όσο… λίγοι, φαίνεται πως του «χτυπάει» την πόρτα, και ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος περνάει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, οφείλει να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τις … βασικές επιλογές της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Ο νέος προπονητής της Λεβερκούζεν και τα «κενά» στο κέντρο της άμυνας

Οι συνθήκες άλλωστε τον ευνοούν, και ο νέος προπονητής των Γερμανών, Τζεράρντο Σεοανέ, ο οποίος κατέκτησε τρία διαδοχικά πρωταθλήματα με την Γιουνγκ Μπόις σε μία τριετία, δεν πρόκειται να προβεί σε μία πλήρη ανασκόπηση του παρελθόντος, αν ο Ρέτσος καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του την δεδομένη χρονική στιγμή.
panagiotis-retsos-leverkusen-1580384338-30773_1.jpg

Οι δανεισμοί σε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Σεντ Ετιέν  δεν διαφοροποίησαν το αγωνιστικό προφίλ του ποδοσφαιριστή, οι τέσσερις εμφανίσεις του με τους Γάλλους ήταν μεστές, αλλά πλέον αναφερόμαστε σε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Σε μία στιγμή, της οποίας οι συνθήκες έχουν πιθανώς διαμορφωθεί και από τις προσθαφαιρέσεις της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην θέση που αγωνίζεται ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Τα αδέρφια Μπέντερ ολοκλήρωσαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα, ο Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς αποχώρησε ως ελεύθερος, ενώ και ο Τιν Γιεντβάι, που πριν από μία διετία είχε καταγράψει 31 συμμετοχές στην Bundesliga, αποτελεί παρελθόν έναντι 4 εκατομμυρίων, με προορισμό την Ρωσία και την Λοκομοτίβ Μόσχας.
3010_1.jpg

Παράλληλα, o μοναδικός κεντρικός αμυντικός που αποκτήθηκε είναι ο 20άχρονος Οντιλόν Κοσουνού από την Κλαμπ Μπριζ, έναντι 20 εκατομμυρίων, ενώ στο «σπίτι» του παρέμεινε ο τρίτος αρχηγός της Λεβερκούζεν, Τζόναθαν Τα, ο οποίος πιθανώς θα εξακολουθήσει να αποτελεί μία εκ των βασικών λύσεων για το νέο τεχνικό της ομάδας.

Η ευκαιρία του Παναγιώτη Ρέτσου και η συμμετοχή του στην επίσημη φωτογράφιση με τη νέα φανέλα

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό, πως οι επιλογές της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην θέση των στόπερ είναι περιορισμένες, και ο Παναγιώτης Ρέτσος καλείται να διεκδικήσει μία θέση στην βασική ενδεκάδα της ομάδας επί ίσοις όροις.
9058c39273b05ab6076467b14549847d_XL_1_1.jpg

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο 22άχρονος Έλληνας φωτογραφήθηκε με την δεύτερη φανέλα της ομάδας, σε μία επιλογή που μόνο τυχαία δεν δύναται να χαρακτηριστεί, καθώς σε περίπτωση που ήταν… προς αποχώρηση, σαφώς και δεν θα συμμετείχε στην καθιερωμένη παρουσίαση της φανέλας της νέας σεζόν.

Όλα λοιπόν συνηγορούν υπέρ του Παναγιώτη Ρέτσου. Η άφιξη ενός νέου προπονητή, οι ελλείψεις, αν χαρακτηρίζονται τέτοιες, στο κέντρο άμυνας της Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά και η επιλογή των Γερμανών να τον συμπεριλάβουν στην διαφημιστική τους καμπάνια, με θέμα τη νέα φανέλα της σεζόν.

Θα καταφέρει ο Ρέτσος να αρπάξει από τα μαλλιά την στιγμή που του παρουσιάζεται; Μιλάμε πιθανώς για μία τελευταία ευκαιρία, και για μία σεζόν που θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην διαμόρφωση των δεδομένων που θα βρει μπροστά του ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός, σε έναν χρόνο από τώρα!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης