Football Talk

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Η τρίτη φορά που ο Άρης «σπάει» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Αμπουμπακάρ Καμαρά: Η τρίτη φορά που ο Άρης «σπάει» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ!

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ανακοινώνεται από τον Άρη εντός ολίγων ωρών, με τη συμφωνία να αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την ακριβότερη στην ιστορία ενός πάντα προσεκτικού οικονομικά συλλόγου!

Σχετικά Άρθρα

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Άρη από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μάλλον, πείσμωσε τους ανθρώπους της ομάδας. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός, πως σε μία περίοδο που τα χρήματα της Ευρώπης θα απουσιάσουν, «σπάει» το ρεκόρ της ακριβότερης μεταγραφής του συλλόγου;

Η φανέλα των Θεσσαλονικέων μπορεί να έχει τιμηθεί από ποδοσφαιριστές με ειδικό βάρος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όπως ο Μάρτσιο Αμορόζο, ο Μάριο Ρεγκέιρο, ο Γιούριτσα Βράνιες, αλλά η οικονομική πολιτική του συλλόγου υπήρξε πάντοτε συνετή.

Πόσο μάλλον, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Αμπουμπακάρ Καμαρά γίνεται ο μόλις τρίτος ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Άρης «σπάει» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
E8col-QVIAM2RJr.jpg

Ματέο Γκαρσία - 24ων ετών - σεζόν 2020/21

1,3 εκατομμύρια ευρώ από Ερυθρό Αστέρα

Ο δανεισμός του Ματέο Γκαρσία από τη Λας Πάλμας το καλοκαίρι του 2018, έγινε δεκτός από τους φίλου του Άρη με έναν συγκρατημένο ενθουσιασμό. Ωστόσο, η τρομακτική ποιότητα του Αργεντίνου, η τεχνική, η ντρίμπλα του, ήταν μερικά και μόνο από τα στοιχεία που έκαναν τους οπαδούς των «κίτρινων» να επιζητούν απεγνωσμένα την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Δεν κατέστη δυνατό με την πρώτη προσπάθεια, αλλά η επιθυμία τους πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο αργότερα. Στις 2 Οκτωβρίου του 2020, ο Άρης έβγαλε 1,3 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του για να αποσπάσει το «ok» του Ερυθρού Αστέρα, που τον είχε αποκτήσει προ ενός έτους έναντι 2,2 εκατομμυρίων!
EmoaBNHXIAIqP9z.jpg

Κόκε - 23ων ετών - σεζόν 2006/07

1 εκατομμύριο ευρώ από Μαρσέιγ

Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας του Άρη.

Το καλοκαίρι του 2006, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Σέρχιο Κόκε έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης. Ο Άρης «έσπασε» το ρεκόρ των 700 -περίπου- χιλιάδων ευρώ που είχε δώσει στον Αθηναϊκό για τον Μάριο Αγαθοκλέους τη σεζόν 1998/99, και με ένα εκατομμύριο ευρώ προς τη Μαρσέιγ, που διατηρούσε τα δικαιώματα του παίκτη, τον έφερε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ισπανός ανέπτυξε μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς του Άρη στα πέντε χρόνια παρουσίας του, στην πρώτη του θητεία, και σε συνδυασμό με τις «χρυσές» σελίδες που γράφτηκαν επί των ημερών του στην Ευρώπη από τους «κίτρινους», άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ομάδα.

Τα συναισθήματα, ωστόσο, ήταν αμοιβαία, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Σέρχιο Κόκε επέστρεψε στον Άρη τη σεζόν 2015-16, στη τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε.
Εικόνα

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης