Football Talk

Μίλαν- Παναθηναϊκός, 2-1: Κρατάει το σκορ, όχι την εμφάνιση! (video)

Μίλαν- Παναθηναϊκός, 2-1: Κρατάει το σκορ, όχι την εμφάνιση! (video)
Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Μίλαν στην Τεργέστη στο πιο δυνατό φιλικό του καλοκαιριού, αλλά ηττήθηκε με 2-1 από διπλό «χτύπημα» του Ζιρού!
Σχετικά Άρθρα

Μίλαν και Παναθηναϊκός βρέθηκαν στην Τεργέστη και το στάδιο «Nereo Rocco» στο πλαίσιο της φιλικής τους αναμέτρησης, με την ιταλική ομάδα να επικρατεί με σκορ 2-1. Πρόκειται για το πιο δυνατό… τεστ του «τριφυλλιού» για το στάδιο της προετοιμασίας του, ενώ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος πλησιάζει.

Το διπλό «χτύπημα» του Ζιρού και η αδυναμία του Παναθηναϊκού

Οι «ροσονέρι» έκαναν δυνατή είσοδο στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να δείξουν κυριαρχικό πρόσωπο. Ο Ολιβιέ Ζιρού, ο οποίος αντικατέστησε τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο αρχικό σχήμα της Μίλαν, ήταν δραστήριος από τα πρώτα λεπτά παρά τον τραυματισμό στον αστράγαλο (2’), με πολλές μονομαχίες στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Μία υποψία φάσης των πρασίνων με τον Βιγιαφάνιες στο 13’ σταμάτησε, αφού καταλογίστηκε επιθετικό φάουλ στον Μακέντα στο ξεκίνημά της, με τον Ζιρού, 3 λεπτά αργότερα (16’) να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του (1-0). Ένα γέμισμα του Τομόρι, έβγαλε τον Γάλλο στράικερ απέναντι στον Διούδη, τον οποίο και νίκησε με όμορφο πλασέ.


Από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανοίγει χώρους και να ανεβαίνει στο γήπεδο πατώντας περιοχή, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ένα σουτ του Χατζηγιοβάνη, μάλιστα, στο 25ο λεπτό κατέληξε εύκολα στα χέρια του Μενιάν.

Η Μίλαν άρχισε να παίρνει και πάλι μέτρα και στο 41ο λεπτό ο Σαλαμάκερς επιχείρησε μακρινό σουτ, με τη μπάλα να περνά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, η κατάληξη ήταν διαφορετική, με τον Ζιρού να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα του με κεφαλιά, έπειτα από γέμισμα του Καλάμπρια.


Το 2-0 ήταν και το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ίδιο σκηνικό, δοκάρι για τη Μίλαν, αλλά… 2-1

Το «σκηνικό» παρέμεινε στα ίδια επίπεδα και μετά την ανάπαυλα, με τους Ιταλούς να έχουν τις πρωτοβουλίες και να απειλούν συνεχώς την άμυνα του Παναθηναϊκού. Στο 53’ ο Διούδης είχε εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Καλάμπρια και αποσόβησε τον κίνδυνο ενός τρίτου γκολ.

Με το 59ο λεπτό να κυλά, η Μίλαν βρήκε ξανά την ευκαιρία της με τον Ζιρού να εκμεταλλεύεται την κάθετη του Τεό στην πλάτη των αμυντικών του τριφυλλιού, με τη μπάλα να καταλήγει τελικά στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει (2-1) στο 77ο λεπτό, με την αλλαγή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο νεαρός επιθετικός πίεσε τον Ταταρουσάνου, κέρδισε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Το υπόλοιπο του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικό, η Μίλαν παίρνει τη νίκη και ο Φώτης Ιωαννίδης «γράφει» το όνομά του στο πρώτο γκολ που δέχονται οι «ροσονέρι» στα φετινά φιλικά.


ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι):
 Μενιάν (71' Ταταρουσάνου), Καλάμπρια (72' Καστιγιέχο), Κιάερ (61' Μπενασέρ), Τομόρι (61' Γκάμπια), Ερναντέζ (72' Τουρέ), Σαλεμάκερς (72' Καλουλού), Κρούνιτς (87' Καπόνε), Τονάλι (61' Ροβέγκα), Λεάο (61' Ντίαζ), Ζιρού (61' Μαλντίνι) Ρέμπιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (85' Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76' Σάντσες), Βέλεθ (85' Σάρλια), Σιδέρας, Χουάνκαρ (85' Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (66' Αϊτόρ), Μαουρίσιο (76' Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (46' Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (46' Ενγκμπακοτό), Μακέντα (46' Ιωαννίδης).

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης