Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η μοναδική ομάδα που έχει χάσει σε πρεμιέρα και έχει πάρει το πρωτάθλημα – οδηγός για την Μάντσεστερ Σίτι!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η μοναδική ομάδα που έχει χάσει σε πρεμιέρα και έχει πάρει το πρωτάθλημα – οδηγός για την Μάντσεστερ Σίτι!

Κακό χαρακτηρίζεται το ξεκίνημα της Μάντσεστερ Σίτι στη νέα σεζόν της Premier League, με τους «πολίτες» να ηττώνται από την Τότεναμ (1-0), και να καλούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ώστε να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

Σχετικά Άρθρα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τη νέα σεζόν της Premier League η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία στο ντεμπούτο του Τζακ Γκρίλις, δεν κατάφερε να βρει απάντηση στο γκολ του Σον. Παράλληλα έμεινε για πρώτη φορά στο «μηδέν» από τον Μάρτιο του 2021 (τότε είχε ηττηθεί με 2-0 από την Γιουνάιτεντ στο Έτιχαντ), γνώρισε την ήττα σε πρεμιέρα για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, ενω το Λονδίνο δείχνει να είναι πλέον μη πρόσφορο έδαφος για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Αυτό διότι ο Καταλανός τεχνικός υπέστη τέταρτη διαδοχική ήττα, από την ίδια ομάδα, στο ίδιο γήπεδο, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πλούσια καριέρα του. 

Ακόμα, όμως, και αν μιλάμε για πρεμιέρα, το αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Σίτι, ιστορικά δείχνει πως οι «πολίτες» δεν έχουν μαζί τους τις πιθανότητες, προκειμένου να φτάσουν στην τέταρτη κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Και αυτό διότι, μόνο η συμπολίτισσά τους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει καταφέρει σε τρεις περιπτώσεις, να χάσει στην πρώτη αγωνιστική και να προχωρήσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου.

Ο λόγος για τις σεζόν 1992-93, 1995-96 και 2012-13, όπου σε όλες ξεκίνησε, έχοντας ηττηθεί, και εν συνεχεία απέδειξε τον λόγο που η φανέλα της χαρακτηρίζεται από ένα… ειδικό βάρος.
Manchester-United-2013_1.jpg

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, η Γιουνάιτεντ είχε ξεκινήσει την σεζόν, έχοντας συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με αντιπάλους τις Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-1), Έβερτον (0-3) και Ίπσουιτς (1-1), ούσα η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, με τέτοιου είδους βαθμολογική συγκομιδή στο ξεκίνημα.

Τρία χρόνια μετά, το κατόρθωμά της επαναλήφθηκε, όταν έχασε στο Βίλα Παρκ από την Άστον Βίλα με 3-1, αλλά εν τέλει τερμάτισε στην πρώτη θέση με 82 βαθμούς, προσπερνώντας κατά τέσσερις την δεύτερη Νιούκαστλ, την οποία κέρδισε σε αμφότερες αναμετρήσεις τους (2-0, 1-0).

Η τελευταία φορά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που η ήττα στην πρεμιέρα δεν επηρέασε τον πρωταθλητή, έλαβε χώρα στην σεζόν 2012-13, οπότε και τότε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ηττήθηκε στην πρώτη αγωνιστική από την Έβερτον με 1-0 στο Γκούντισον Παρκ, αλλά εν τέλει πήρε το πρωτάθλημα με 89 βαθμούς, καταγράφοντας μόλις μία ήττα ακόμη μακριά από το «σπίτι» της, από τη Νόριτς!
3990574.jpg

Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών περιπτώσεων, αποτελούν οι ήττες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ολόκληρη την σεζόν, καθώς σε καμία δεν ξεπέρασε τις έξι, ενώ μόνο στην τελευταία μέτρησε μία λιγότερη!

  • 1992-93: έξι ήττες
  • 1995-96: έξι ήττες
  • 2012-13: πέντε ήττες

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης