Football Talk

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Χάαλαντ vs Λεβαντόφσκι

Σούπερ Καπ Γερμανίας: Χάαλαντ vs Λεβαντόφσκι

Το klassiker ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν αρχίζει τις μονομαχίες του φέτος από νωρίς. Οι δύο αιώνιοι μονομάχοι της Bundesliga τίθενται την Τρίτη το βράδυ (17/08) αντιμέτωποι στη Βεστφαλία για τον τίτλο του Σούπερ Καπ Γερμανίας.

Σχετικά Άρθρα

Τα φώτα αστράφτουν και θα πέσουν πάνω σε δύο ποδοσφαιριστές. Όταν τίθενται Ντόρτμουντ και Μπάγερν η μία απέναντι στην άλλη, αναπόφευκτα πλέον οι προβολείς κινούνται αστραπιαία προς τους αρχισκόρερ των ομάδων. Έρλινγκ Χάαλαντ από τη μία. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι από την άλλη. Ο ανερχόμενος σούπερ σταρ vs τον απόλυτο σκόρερ της Ευρώπης.

Χάαλαντ κόντρα Λεβαντόφσκι

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Νορβηγού άσου προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους φίλους των «κιτρινόμαυρων». Στα γερμανικά μέσα άρχισαν από τώρα οι δημοσκοπήσεις για το αν ο Χάαλαντ μπορεί να αρπάξει από τον Πολωνό άσο το κανονάκι του πρώτου σκόρερ. Στο 68%-32% ήταν μέχρι πρότινος το ποσοστό. Ναι, υπέρ του φορ της Ντόρτμουντ.

Δύο γκολ και τρεις ασίστ κόντρα στην Άιντραχτ ήταν αρκετές για τον Χάαλαντ, ώστε να δείξει γιατί ήθελε διακαώς να παραμείνει στην Μπορούσια. Ψάχνει τίτλους ο 21ος ετών στράικερ, που έφτασε τα 61 γκολ σε 62 παιχνίδια με τους «κιτρινόμαυρους». Η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε πλέον τα 130 εκατ. ευρώ, με τη ρήτρα της επόμενης σεζόν να αναφέρει πως μπορεί να αποχωρήσει από την Ντόρτμουντ έναντι 85 εκατ. ευρώ.

Ο Λεβαντόφσκι βρήκε δίχτυα κόντρα στην Γκλάντμπαχ και έσωσε το 1-1 για την Μπάγερν. Οι αριθμοί του έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Ήταν γκολ υπ’ αριθμόν 278 σε 351 συμμετοχές στην Bundesliga. Μάλλον περνάει σε δεύτερη μοίρα ένα ακόμα ρεκόρ του Πολωνού αρχισκόρερ (41 γκολ πέρσι). Βρήκε δίχτυα για 7η σερί χρονιά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος. Αποτελεί μάλιστα και τον 1ο σκόρερ στην ιστορία του Σούπερ Καπ, με 5 γκολ.

MESA.jpg

Άτυπος τίτλος, αλλά είναι τίτλος

Η πρωταθλήτρια κοντράρεται με την Κυπελλούχο. Από το 2010 επανήλθε και πάλι στη ζωή των Γερμανών ο εν λόγω τίτλος. Γενικότερα, η Μπάγερν μετρά 8 τρόπαια (άλλες 6 φορές φιναλίστ), η Ντόρτμουντ 6 (άλλες 5 φορές φιναλίστ). Η αξία του ρόστερ για τους Βεστφαλούς ανέρχεται στα 572,4 εκατ. ευρώ. Η αντίστοιχη των Βαυαρών απογειώνεται στα 818,5 εκατ. ευρώ.

Η μάχη θα διεξαχθεί, κλασικά, στην έδρα του Κυπελλούχου, ήτοι στη Βεστφαλία, παρουσία μόλις 25.000 θεατών. Από το 2010 θα είναι η 8η φορά που του Σούπερ Καπ θα κριθεί ανάμεσα στα δύο μεγαθήρια του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Άλκης Τσαβδαράς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης