Football Talk

ΠΑΟΚ: Η Ριέκα δεν είναι… Μποέμιανς – Αυτοσκοπός η πρόκριση για τα εκατομμύρια του Conference League

ΠΑΟΚ: Η Ριέκα δεν είναι… Μποέμιανς – Αυτοσκοπός η πρόκριση για τα εκατομμύρια του Conference League
Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε δύσκολα απέναντι στην ημι-επαγγελματική Μποέμιανς, ωστόσο κρίνεται απαγορευτικό να επαναληφθούν τα ίδια λάθη απέναντι στη σαφώς πιο έμπειρη Ριέκα.

Ο ΠΑΟΚ «υπέφερε» μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα της λήξης στη ρεβάνς με τη Μποέμιανς στην Τούμπα. Και μπορεί το 2-0 να έφερε την πολυπόθητη πρόκριση στα Play Off του UEFA Conference League, ωστόσο υπήρξε (δικαιολογημένα) γκρίνια από τον κόσμο για την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου του Βορρά» και στις δυο αναμετρήσεις με τους ημι-επαγγελματίες Ιρλανδούς.

Συνεπώς, το κλίμα στο στρατόπεδο της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, γεγονός που πρέπει άμεσα να «γυρίσει». Χρόνος υπάρχει, κάποια αγωνιστικά ζητήματα μπορούν ακόμη να βελτιωθούν, ωστόσο σε κάποιες θέσεις χρειάζονται και καλές μεταγραφές. Και πρέπει τα λεφτά που θα δοθούν για μεταγραφικές προσθήκες, από τις πωλήσεις των Τζόλη, Γιαννούλη να αξιοποιηθούν σωστά.

Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που προέκυψε και ο σοβαρός τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα, ενός ποδοσφαιριστή «κλειδί» στα πλάνα του προπονητή.

PAOK-19.jpg

Ευκαιρία να γεμίσει (κι άλλο) τα ταμεία του

Πάντοτε σε μια διαδικασία πρόκρισης, σημαντικό ρόλο δεν παίζει μόνο το πρεστίζ για τις ομάδες, αλλά και τα χρήματα που θα βάλουν στα ταμεία τους και τα ποσά στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Ο ΠΑΟΚ με πρόκριση στους ομίλους του Conference League θα εισπράξει περί τα 2,94 εκατ. ευρώ, την στιγμή που το ποσό μπορεί κάλλιστα να μεγαλώσει, ανάλογα με την πορεία των «ασπρόμαυρων» στη διοργάνωση. Χρήματα τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει σε πολλούς τομείς (σ.σ. όχι μόνο στον μεταγραφικό και για το FFP) και που δεδομένα δίνουν ένα εξτρά κίνητρο.

Υπενθυμίζουμε, πως κάθε νίκη στη φάση των ομίλων πριμοδοτείται με 500.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 166.000 ευρώ. Μπόνους προβλέπονται για την πρώτη ή δεύτερη θέση του γκρουπ, όπως και για προκρίσεις στις επόμενες φάσεις.

Η Ριέκα δεν θα συγχωρήσει το οποιοδήποτε λάθος

Αντίπαλος των «ασπρόμαυρων» στο δρόμο για τους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης είναι η Ριέκα από την Κροατία, που για να φτάσει στα Play Off απέκλεισε τη σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν (1-1, 4-1) και προηγουμένως την Γκζίρα Γιουνάιτεντ από τη Μάλτα (0-2, 1-0).

Πρόκειται για μια ομάδα (σ.σ. γνώρισε την ήττα από την Όσιγιεκ με 1-0 για την 5η αγωνιστική του κροατικού πρωταθλήματος) που αγωνίζεται σταθερά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια (σ.σ. 92 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις).

Η πρόκριση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι… αυτοσκοπός και δεν πρέπει να επιτευχθεί μονάχα για την παρουσία και μόνο στη φάση των Ομίλων, αλλά και γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τους βαθμούς. Ο Λουτσέκου γνωρίζει πως η πρώτη αναμέτρηση της «Τούμπας» την προσεχή Πέμπτη 19 Αυγούστου (21.00, OPEN TV) θα αποτελέσει «κλειδί» για την εξέλιξη του ζευγαριού και πως με ένα καλό σκορ, η «αποστολή» της ομάδας του στη ρεβάνς της 26ης Αυγούστου θα έχει απλοποιηθεί.

paok-bohemian-1-scaled.jpg

Ανάλυση λαθών και… φουλ της τακτικής

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τα ματς με τους Κροάτες κορυφώνεται, με τον Ρουμάνο τεχνικό να έχει ήδη μεταβιβάσει στους ποδοσφαιριστές του τα παράπονα του για τις εμφανίσεις με τη Μποέμιανς. Το τεχνικό επιτελείο ανέλυσε τα παιχνίδια με την Ιρλανδική ομάδα με τρόπο διεξοδικό, καθώς θέλει να διορθώσει τα λάθη που έγιναν, χτίζοντας παράλληλα πάνω στα κομμάτια που η ομάδα δούλεψε σωστά.

Επιπλέον, στις τελευταίες προπονήσεις δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο τακτικό κομμάτι, αλλά και σε τομείς όπως η ανάπτυξη, η κυκλοφορία, το build up από την πίσω ζώνη, οι αυτοματισμοί.

Όσο για το καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Λουτσέκου θα έχει κανονικά στη διάθεσή του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος έχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ακόμη, ο έμπειρος τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο βασικό σχήμα, συγκριτικά με την ενδεκάδα που είχε παρατάξει στο δεύτερο ματς με την Μποέμιανς.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι αναμένεται να πάρει την θέση του Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης, ενώ σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Μποέμιανς στην Τούμπα δεν αναμένονται πολλές ακόμη αλλαγές.

Μια ακόμη θέση παίζεται στην ενδεκάδα, αυτή του δεύτερου στόπερ δίπλα στον Φερνάντο Βαρέλα με τον Άνχελ Κρέσπο, σαφώς πιο έτοιμο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι να διεκδικεί φανέλα βασικού αντί του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης