Football Talk

Ολιβιέ Ζιρού – Νίκολα Μιλένκοβιτς: Τα καλύτερα «κεφάλια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εδρεύουν πλέον στην Serie A! (video)

Ολιβιέ Ζιρού – Νίκολα Μιλένκοβιτς: Τα καλύτερα «κεφάλια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου εδρεύουν πλέον στην Serie A! (video)
Σοβαρός φαίνεται πως είναι πλέον ο ανταγωνισμός που θα έχει ο Νίκολα Μιλένκοβιτς στις εναέριες μονομαχίες, με τον στόπερ της Φιορεντίνα να αναμένεται να αντιμετωπίσει στην φετινή Serie A, τον… μοναδικό στο είδος του, Ολιβιέ Ζιρού!
Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για έναν από τους πιο υψηλόσωμους ποδοσφαιριστές (1,95) που αγωνίζονται τα τελευταία χρόνια στην Serie A. Έναν από τους καλύτερους κεφαλοσφαιριστές στον κόσμο, και τον πρώτο με διαφορά σε ποσοστό επιτυχίας κερδισμένων εναέριων μονομαχιών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο λόγος για τον Νίκολα Μιλένκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται την τελευταία τετραετία στην Φιορεντίνα, έχει κερδίσει θέση βασικού, παρά το νεαρό της ηλικίας του (23 ετών) και μετά το τέλος της περσινής σεζόν, αναδείχθηκε στην κορυφή της λίστας των ποδοσφαιριστών που αρέσκονται να κερδίζουν τις εναέριες μονομαχίες, έχοντας ως «όπλο» το κεφάλι τους.

Σε μία λίστα με 297 ποδοσφαιριστές ο Μιλένκοβιτς βρίσκεται στην κορυφή της, έχοντας ως ποσοστό επιτυχίας το 77%, και πλέον στοχεύει σε μία ανάλογη χρονιά, όπου θα επιβεβαιώσει για ακόμη μία φορά την κυριαρχία του στον… αέρα.

Παρόλα αυτά, η επιδίωξή του πλέον, μπορεί να μην αποτελέσει μία τόσο απλή υπόθεση. Και αυτό διότι, ο Ολιβιέ Ζιρού πλέον εδρεύει στην Ιταλία, θα αγωνιστεί στην Serie A, και εκπροσωπεί τη Μίλαν.

Ο Γάλλος είναι εξαιρετικός με το κεφάλι, έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ με αυτόν τον τρόπο, τα τελευταία εννέα χρόνια στην Premier League, από τον οποιονδήποτε (34), και φρόντισε να καταστήσει εξαρχής σαφή την μεταγραφή του.

Στο χθεσινό φιλικό της Μίλαν άλλωστε απέναντι στη Νις, πέρασε ως αλλαγή στο 60ο λεπτό, και πέντε λεπτά μετά σκόραρε με τον «αγαπημένο του τρόπο», δίνοντας στην ομάδα του την ισοπαλία (1-1).

Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως οι αναμετρήσεις ανάμεσα στη Μίλαν και την Φιορεντίνα αποκτούν πλέον ένα διαφορετικό «βάρος». Οι μονομαχίες στον «αέρα» θα είναι ποικίλες και φαβορί σε αυτόν… δεν υφίσταται.

Ο Μιλένκοβιτς έχει πλέον σοβαρό ανταγωνισμό. Τα καλύτερα «κεφάλια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αγωνίζονται πλέον στο ίδιο πρωτάθλημα και η Serie A αποκτά αυτομάτως μία «άγρια ομορφιά».

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης