Football Talk

ΠΑΟΚ – Ριέκα: Ετοιμάζεται για το πρώτο βήμα με συνταγή… Μποέμιανς!

ΠΑΟΚ – Ριέκα: Ετοιμάζεται για το πρώτο βήμα με συνταγή… Μποέμιανς!

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Conference League ετοιμάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει την Ριέκα στην Τούμπα, και καλείται να εφαρμόσει την συνταγή… Μποέμιανς, ώστε να θέσει από το πρώτο ματς τις βάσεις για την συνέχεια!

Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ έφτασε. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν την κροατική Ριέκα στην Τούμπα, θέτοντας ως μοναδικό στόχο τη νίκη, η οποία θα τους δώσει ένα σαφές πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.  

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μποέμιανς με «κλειδί» την άμυνα και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Πλέον, ο Ράσβαν Λουτσέσκου και η ομάδα του φαίνεται να γνωρίζει τον τρόπο… Η ήττα στο πρώτο επίσημο ματς από την Μποέμιανς με 2-1 στην Ιρλανδία, θορύβησε τον ΠΑΟΚ, η ρεβάνς αποτέλεσε μία εντελώς διαφορετική υπόθεση, και οι Θεσσαλονικείς κυριάρχησαν (2-0), δίχως μάλιστα να δεχθούν γκολ στην έδρα τους, για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, μετά από μία τετραετία.

Το τελικό 2-0 και η… πρόκριση χαρακτηρίζεται δίκαιη και ο Ρουμάνος τεχνικός φιλοδοξεί να δει για δεύτερη διαδοχική φορά μία άρτια ανασταλτική λειτουργία, και έναν ηγετικό Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος αποτέλεσε και τον κομβικότερο ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου στον προηγούμενο γύρο.

paok_4.jpg.jpg

Η κακή παράδοση της Ριέκα στην Ελλάδα

Παρόλα αυτά, το έργο του ΠΑΟΚ μόνο απλό δεν μπορεί να διαχειριστεί. Απέναντί του άλλωστε, βρίσκεται η Ριέκα από την Κροατία. Μία έμπειρη ομάδα, η οποία απέκλεισε την Χιμπέρνιανς με χαρακτηριστική ευκολία (5-2 συνολικό σκορ) για να φτάσει σε αυτή την φάση, αλλά δεν έχει ως σύμμαχό της στην Τούμπα την παράδοση, καθώς σε καμία από τις δύο επισκέψεις της στην Ελλάδα, και συνολικά σε κανένα από τα τέσσερα ματς που έχει δώσει απέναντι σε ελληνικές ομάδες, δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει.

Μετρά μία ισοπαλία (2-2 με την ΑΕΚ στην Αθήνα), και τρεις ήττες, με τον ΠΑΟΚ να επιθυμεί να δώσει συνέχεια σε αυτή την προϊστορία και να θέσει τις βάσεις για μία ρεβάνς που δεν θα τον αγχώνει, αλλά θα του δημιουργεί προσδοκίες για τους… ομίλους.

Οι απουσίες των δύο ομάδων και οι διαιτητές της αναμέτρησης

Τέλος, στην συζήτηση δεν είναι δυνατό να μην αναφερθεί το όνομα του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος θα απουσιάσει για έξι μήνες, μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη, με τον Κάρολ Σβιντέρσκι να παίρνει την θέση του, ενώ και οι Κρέσπο – Ντούγκλας Αουγκούστου συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του Λουτσέσκου ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης. 

Από την άλλη, μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ριέκα, η οποία δεν θα έχει στην σύνθεσή της τους Γιόσιπ Ντρμιτ, Ρόμπερτ Μούριτς, Νεντέλικο Λάμπροβιτς, Χρβόιε Σμόλτσις, Λίντον Σελάχι και Μάτος Στάνιτς.

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γάλλος ρέφερι, Ζερόμ Μπρισάρντ, ο οποίος θα έχει για βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μπέντζαμιν Παζέ και Κυρίλ Μουνιέ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Φλοράν Μπατά.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης