Football Talk

ΑΕΚ: Το ρίσκο στο αριστερό μπακ και το μεταγραφικό 10ήμερο «φωτιά»

ΑΕΚ: Το ρίσκο στο αριστερό μπακ και το μεταγραφικό 10ήμερο «φωτιά»

Η ΑΕΚ δείχνει ακόμα να έχει βασικές ανάγκες και μπροστά της βλέπει έναν σύντομο, χρονικά, δρόμο να επιλέξει ανάμεσα στο… ρίσκο και την ουσιαστική ενίσχυσή της

Σχετικά Άρθρα

 Όπως όλες οι ομάδες έτσι και η ΑΕΚ μπήκε στην τελική ευθεία των μεταγραφών της. Μπήκαμε στο τελευταίο 10ήμερο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Ένα 10ήμερο «φωτιά» για την ΑΕΚ, η οποία ακόμη έχει ανοιχτά μεταγραφικά ζητήματα. Πάμε να δούμε πώς έχουν τα έως τώρα δεδομένα στο κομμάτι των μεταγραφών.

Όπως φαίνεται η ΑΕΚ έχει ανοιχτά τα μάτια της στην αγορά τόσο για εξτρέμ όσο και για ένα κεντρικό χαφ. Για τον αριστερό εξτρέμ η σκέψη είναι να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής ικανός να διεκδικήσει θέση βασικού. Όχι να πάρει τη «φανέλα» σπίτι του. Έτσι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Ιρανός Γκαγιέντι. Ο 22χρονος Ιρανός εξτρέμ της Εστεγκλάλ είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση που την παρακολουθεί και την έχει από κοντά η ΑΕΚ. Όμως η Ένωση δεν έχει κάνει επίσημη κρούση στην ομάδα του για αγορά του ποδοσφαιριστή. Υπάρχει το σενάριο να αποκτηθεί ο Γκαγιέντι, αλλά ως δανεικός κι εφόσον μπει μία λογική οψιόν αγοράς του. Ο Ιρανός υπάρχει, λοιπόν, ως περίπτωση που απασχολεί την ΑΕΚ, όμως δεν είναι ο μόνος.

Καθημερινά στους ανθρώπους της ΑΕΚ προτείνονται ποδοσφαιριστές και εξετάζονται. Ευκαιρίες καλές μπορούν να παρουσιαστούν. Το θέμα είναι η διοίκηση να πάρει την απόφαση να την αρπάξει… Φεύγουμε από τον εξτρέμ και πάμε στον κεντρικό χαφ. Και σε αυτή τη θέση προτείνονται παίκτες. Και σε αυτή τη θέση το θέμα είναι να παρθεί η τελική απόφαση και να γίνει η τελική κίνηση για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα παίζει και στο «8» και στο «10», έχοντας ως βασικό του χαρακτηριστικό την οργάνωση και την προώθηση του παιχνιδιού της ΑΕΚ μπροστά. Γενικά, στην Ένωση τα τελευταία 24ώρα έχουν στα υπ’ όψιν τους πολλούς παίκτες και στο κέντρο και αριστερά στην επίθεση. Το θετικό είναι πως υπάρχει διάθεση για συνέχεια της ενίσχυσης.

Ο Χατζισαφί και ο φόβος

Εκεί που δεν φαίνεται να υπάρχει… εγρήγορση, τουλάχιστον για την ώρα, είναι για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κι αυτό είναι ένα ρίσκο που παίρνει η ΑΕΚ. Ο Χατζισαφί υπέστη θλάση, η οποία μπορεί να μη δείχνει βαριά, όμως ο Ιρανός έρχεται από μία γεμάτη σεζόν και χωρίς ξεκούραση. Από τον περασμένο Οκτώβρη παίζει σερί και τώρα ξεκινάει η χρονιά με την ΑΕΚ. Λογικό είναι να φοβάται ο κόσμος ότι μπορεί να βγάλει κι άλλους τραυματισμούς λόγω κούρασης μέσα στη σεζόν. Έτσι η ΑΕΚ θα μείνει αναγκαστικά μόνο με τον 18χρονο Μιτάι. Στο μυαλό του Μιλόγεβιτς βέβαια υπάρχει και η λύση του Τζαβέλλα ως αριστερό μπακ. Όμως κατά τα ψέματα η Ένωση θα ήταν πιο ασφαλής αν έπαιρνε έναν ακόμη αριστερό πλάγιο αμυντικό.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή παρακολουθεί και συζητάει με μεταγραφικούς στόχους και για τη θέση του αριστερού εξτρέμ και του κεντρικού χαφ. Δείχνει σίγουρο ότι θα κάνει άλλη μία μεταγραφή. Όμως ας κρατήσουμε ως σοβαρή πιθανότητα να πάρει δύο ακόμα ποδοσφαιριστές και ίσως και κάτι παραπάνω, αν αποχωρήσει κάποιος παίκτης. Έρχεται 10ήμερο «φωτιά», με τα δεδομένα να αλλάζουν σε χρόνο ρεκόρ.

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης